|
 |
bł±d cs.exe lub kernel.dll - program wykonał nieprawi
|
 |
koOmbinerQa nerka
 ::: 2732 :::
|
No własnie wyskakuje mi taki bł±d podczas robienia kolejnego serwa na lanie, tzn. gram sobie na jakiej¶ tam mapce po lanie no i gdy chce zmienić mapke (nie z konsoli) biore disconnect, póĽniej create game, przez chwile się ładuje no i zaraz potem wyskakuje bł±d taki jak w temacie, to samo dzieje się jak jest zmiana mapki je¶li gram na necie. Dzieje się tak na każdym kompie w sieci LAN. Nie wyskakuje on zawsze ale dosyć często, sam już nie wiem czemu. Sformatowałem nawet cały dysk zainstalowałem gwinta od nowa, wrzuciłem cs, z upgrejdowałem do najnowszej wersji i to samo
Macie na to rade? jakie¶ pomysły?
z góry big thanks 
............................................ Sob Kwi 12, 2003 2:15 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Co tu gadac, ale CS i HL maja wiele rozmaitych bugow. Na przyklad jak wychodze z gry i zbyt szybko odpalam ja ponownie, to HL wykonuje "nieprawidlowa operacje". Gra sie odpala, ale jednoczesnie zawiesza. Podobnie wyglada wychodzenie z gry poprzez menu, potrafi takze sie cos pokrzaczyc, i przy wyjsciu ustawic pulpit na rozdzialke 640 x 480 i 256 kolorow. Dlatego wychodze zawsze przez konsole wpisujac "exit".
............................................ Sob Kwi 12, 2003 7:19 pm
|
|

|
koOmbinerQa nerka
|
powiem jeszcze tak, zrobiłem system całkowicie od zera, wszystko standartowe, stery do grafiki itd. cs 1.0 bodajże i też ten bł±d, póxniej zrobiłem upgrade grafy do najnowszej no i cs i też to samo
Co¶ wydaj mi się że nie ma na to rady Nie mam pojęcia o co tu chodzi.
Może tylko mi taki bł±d wyskakuje sam już nie wiem.
............................................ Sob Kwi 12, 2003 7:37 pm
|
|

|
AdiQ
 ::: 1158 :::
STEAM_0:0:112621
|
A co ze sterownikami do plyty glownej i do innych urzadzen w kompie ? Przeciez wczesniej dzialalo wiec czemu teraz nie dziala. Sprobuj odlaczyc wszystko niepotrzebne od kompa: cd, fdd, sieciowke. Zostaw tylko to co potrzebne do dzialania kompa. Pozycz ok kolegi grafe taka jak twoja. Mozliwosci jest wiele
Zreszta, patrz na moj podpis rotfl
............................................ Nie Kwi 13, 2003 9:30 am
|
|

|
koOmbinerQa nerka
|
nie rozumiem twojej wypowiedzi, jako¶ nie pisałem że counter mi nie działa, działa ale pojawia się taki problem jak opisałem, nawet na podstawowych sterach do płyty, karty itd.
............................................ Nie Kwi 13, 2003 1:32 pm
|
|

|
AdiQ
 ::: 1158 :::
STEAM_0:0:112621
|
koOmbinerQa napisał: |
... to samo dzieje się jak jest zmiana mapki je¶li gram na necie... |
Czyli przy zmianie mapy nieraz wywala ci blad CSa na necie, a niemal zawsze na LANie - chyba o to chodzi. Zreszta nic wiecej poza wczesniejszymi poradami nie przychodzi mi do glowy 
............................................ Nie Kwi 13, 2003 5:30 pm
|
|

|
koOmbinerQa nerka
|
oki, więc trzeba się do tego przyzwyczaić szczerze powiem iż wyczerpałem już chyba wszystkie możliwo¶ci konfiguracji, instalacji itd.
............................................ Nie Kwi 13, 2003 6:30 pm
|
|

|
sztywna
 ::: 754 :::
STEAM_0:0:708455
|
Jeżeli zmieniasz mapy w ten sposób to spróbuj oprócz dyskonekta wyj¶ć do pierwszego menu gry lub nawet wogle i stawiac serwer odnowa.
Duzo też zależy od systemu oraz ilo¶ci pamięci ram, generalnie rzecz bior±c im mniej wolne pamieci ram tym czesciej "hl.exe wykonał nie prawidłow± operacje" ale duzo zależy od ustawien systemowych.
............................................ Sro Kwi 16, 2003 5:12 pm
|
|

|
koOmbinerQa nerka
|
dobra oto mój konfiG:
Athlon XP 1700, 256 DDR (no to chyba nie jest mało), gwint 98se (sux), geforce2 MX-400. Konfiguracja nie jest moim zdaniem zła ale błędzik zdarza się i to dosyć często. Żadziej występuje jak zmieniam mapki spod konsoli, ale tu też potrafi wyskoczyć (nie tak często ale).
No cóż half jest już trochę stary i chyba nie nad±rza za technik± idoc± cały czas naprzód 
............................................ Sro Kwi 16, 2003 8:34 pm
|
|

|
sztywna
|
nie jest kwestia ile masz ramu na pokładzie ale ile masz wolnego
Trochę mnie dziwi że przy takim sprzęcie nie używasz xp ja użuwam i jeszcze nigdy nie zdażyło się mnie że hl się wywalił.
Tak na szybko to możesz spróbowac zmniejszyć przyspieszanie sprzetowe we wła¶ciwo¶ciach kary graficznej
............................................ Czw Kwi 17, 2003 12:10 pm
|
|

|
sztywna
|
e nie , w cafe mam co prawda nie całkowicie ale prawie całkowicie zmniejszone przespieszanie sprz. i cs chodzi na opengl bez problemu
............................................ Czw Kwi 17, 2003 11:02 pm
|
|

|
koOmbinerQa nerka
|
tak się składa że kompy składałem jaki¶ czas temu i wtedy nie było jeszcze XP (chyba nie było), teraz już jest ale nie będe kupował nowych gwintów bo to wydatek 500 zeta na każdego kompa (6x500 o w morde za to można co¶ innego kupić ) nie ja aż taki rozrzutny to nie jestem ale dzięki za info.
............................................ Wto Maj 20, 2003 11:50 am
|
|

|
sztywna
|
My¶lałemże masz na my¶li domowy komp a to zmienia poważnie sprawe
ja na cafejkowych też nie mam xp tylko na domowym.w cafe mam trochę za mało pamięci bo tylko 128 tyłko na jednym mam 384 i na nim nigdy nie miałem problemów i jak stawiam serwer to na mim wła¶nie
na reszcie czasem pojawiej± sie hl.exe bł±d ale tyłko w takim wypadku że na tym kompie co¶ było wcze¶niej robione nigdy odrazu po starcie albo restarcie . Pomaga jaki¶ programik do odzyskiwania pamięci - chyba to się nazywa debugowanie na przykład freeware freeram albo płatne jak tweektools for win
spróbuj
............................................ Wto Maj 20, 2003 3:34 pm
|
|

|
|