|
 |
Sprzatanie avatarkow
|
 |
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Robic jest ustawione na sztywno na 110 x 110. Te kilka pixeli (mnax 120 x 120 ) dalem, bo widze ze bardzo duzo osob ma deczuszko wiecej. Poza tym te kilka pixeli szerzej tak nie bruzdzi forum. Ale musi byc ustalony jakis sztywny limit. Moze dziwic, ze za 120 nie zrobie nic, a za 121 blokuje. Ale jak wspominalem, tutaj nie moze byc plynnej granicy. Bo ludzie poglupieja, jak sie zaczna zastanawiac i po jednym pikselku testowac.
W weekend zrobie odpowiedni wpis w pliku forum (language.php). Napisze co grozi za zbyt duzy avatar (lub w inny sposob nie spelniajacy norm). Bedzie czerwonymi literkami w profilu obok wyboru avatara.
Niemniej nadal dziwi mnie postawa wielu ludzi. Taki Azrael na przyklad. Nie wiem czy on jest taki glupi, czy ze mnie chce zrobic glupca. Wiele razy prowadzilem z nim wojny o avatarka. Chodzilo glownie o to, ze walil jakies oczojebne animacje. Wiec zasady nie sa mu obce, wbijalem mu to wiele razy do lba. A co teraz? Jebnal sobie fotke 200 x 150, czyli powierzchnia przekraczajacy prawie 3 razy. Dlatego przykro mi, ze tym razem juz nie bedzie problemu, blokada jest ustawiona na zawsze. Speedy nastepny. WIE, KURWA DOBRZE WIE jaki ustawilem limit, pisze w tym topiku a nadal na za dyzu obrazek. Czy to jakas paranoja? Nie, to jawne zlewanie to co napisalem.
Dlatego macie czas do wieczora. Dzis wieczorem wracam z pracy i blokuje wszystkim jak leci. I naprawde wisi mi to, czy sie wam to podoba czy nie. Bo ja na tym nie trace tylko wy. Dla forum bedzie to kjorzystnie, zatem po co sobie zaprzatac glowe. Tyle ostrzegalem, prosilem, pisalem bez skutku, ze skora mi na dupie stwardniala na tyle, ze nie bede mial wyrzutow sumienia dawac te blokady. A jesli po takim okresie czasu i tylu ostrzezeniach nadal olewacie sprawe, wiec wiem ze tylko zabranie :na zawsze" rozwiaze problem. Bo po co mam wam zabiertac na miesiac? Zebyscie za miesiac znowu powtarzali stare bledy? Bo na pewno zaczniecie, skoro juz teraz widze jak podchodzicie do tematu.
............................................ Czw Kwi 27, 2006 7:42 am
|
|

|
M@d EasyDor House MD
 ::: 2378 :::
STEAM_0:0:1818921
|
A'propos animacji - ponieważ nie chciałbym obudzic sie z banem na avatarki - zapytuje uprzejmie czy Moj animowany gif mam zostawic czy zmienic. W sumie sie do niego przywiazalem, wiec wolalbym zostawic... Rozmiar jest OK, 10 kilo tez nie przekracza, wiec pytanie dotyczy tylko tego, czy komus przeszkadza?
............................................ Czw Kwi 27, 2006 8:27 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
No lepiej jakby zniknal. Bo jest troche oczojebny.
Procedura jest taka. Czytam twoj post. I widze katem oka ze cos mi tam sie rusza, blyska, przesuwa, swieci (niepotrzebne skreslic) w lewym rogu. To rozprasza czytanie. A jak sie jeszcze przypomni avatarka jaki mial win0 (ten to ci byl mistrz):
Na ciemnym forum ze stonowanymi barwami takie rzeczy sa szczegolnie upierdliwe. Zreszta ja animowane gify w ogole uznaje jako przejaw lamerstwa, nie sa to rzeczy doceniane przez webdesignerow, grafikow - raczej lubiane przez malolatow.
Jednak w przypadku animowanego gifa jeszcze bardziej trudno okreslic granice, jaki juz jest oczojebny a jaki nie. Tu juz nie mozna sie poslugiwac cyframi jak w tamtych przypadkach (110 px czy 10 KB). Dlatego po prostu darujcie sobie w ogole te animowane gify i juz. Nawet jesli nie sa az tak rzucajace sie w oczy.
Najlepiej byloby usunac obsluge formatu GIF a avatarkach, gdyby nie to, ze to jest tez format graficzny a nie tylko animacja i jest tez czesto stosowany w Internecie.
............................................ Czw Kwi 27, 2006 8:35 am
|
|

|
M@tek Pan Drewienko
 ::: 1906 :::
STEAM_0:1:6018099
|
Po cholere komu ruchome avantary, aby sie podniecic jakiego to mam wypasionego... bez sensu. No w poprzednim poscie chodzilo mi o takie avantary jak mial kiedys winO hehe w sumie to niezla akcja w tym avantarze:) ale jak pisze ta odpowiedz i patrze w dol na tego avantara to juz mnie szlag trafia :jaaasne:
............................................ Czw Kwi 27, 2006 9:07 am
|
|

|
M@d EasyDor House MD
 ::: 2378 :::
STEAM_0:0:1818921
|
Dobra dobra... Oezu... juz wywalilem tego "lamerskiego animowanego gifa"
PS. Karbi - GIFow jako formatu bym nie banowal, bo to jednak dosc oszczedny format na obrazki o malej ilosci kolorow. Sam masz zreszta gifa lamo 
............................................ Czw Kwi 27, 2006 9:22 am
|
|

|
Deska Szelest.DSK
 ::: 3489 :::
STEAM_0:0:6298995
|
Karbulot napisał: |
...Zreszta ja animowane gify w ogole uznaje jako przejaw lamerstwa... |
jestem lamka ale to nic nowego :szlug:
............................................ Czw Kwi 27, 2006 10:11 am
|
|

|
markooff [Unimatrix|sq] ZajceW
 ::: 6013 :::
STEAM_0:1:8071246
|
Hehe, Karbi tak sie odgrazal a tu lipa - nadal oczojebne avatary strasza
Widze ze sprzatanie sie skonczylo rownie szybko jak sie zaczelo
Pozdrawiam
............................................ Czw Kwi 27, 2006 10:55 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
markooff napisał: |
Pozdrawiam |
Bo sie jeszcze nie wzialem na powaznie, pare avatarow wylecialo (w tym "wspaniale" animacje Adia i Bonka - pierwsza 150, druga 400 KB - WOW, rekord). Ciagle licze, ze wezmiecie sobie do serca pierwsze czystki i uporzadkujecie swoje avatarki. Bo nie zalezy mi wyposzczac forum i kasowac co drugi avatar. Ale sami mnie zmuszacie do tak drastycznych i nieprzyjemnych posuniec.
............................................ Czw Kwi 27, 2006 11:03 am
|
|

|
markooff [Unimatrix|sq] ZajceW
 ::: 6013 :::
STEAM_0:1:8071246
|
a.aa
To prosze mi mojego nie kasowac w drodze wyjatku
Pozdrawiam
............................................ Czw Kwi 27, 2006 11:04 am
|
|

|
-=Bart=- [trabi|sq]
 ::: 853 :::
STEAM_0:0:7184405
|
No i pamietajcie ze zewnetrzne avartki jak maja w adresie "krzaczki" to nie wchodza (ja nie wiedziałem )
serdeczne podziekowania dla Mientusa za oswiecenie
............................................ Czw Kwi 27, 2006 11:43 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
n3rf napisał: |
jesli ktos chce zmniejszyc swoj avatar, a nie ma koncepcji jak, do mnie na priv, cos pomysle  |
Moze nim zaczniesz ludziom zmniejszac to zajmiesz sie swoim?
............................................ Czw Kwi 27, 2006 1:15 pm
|
|

|
Deska Szelest.DSK
|
n3rf napisał: |
jesli ktos chce zmniejszyc swoj avatar, a nie ma koncepcji jak, do mnie na priv, cos pomysle  |
Moze nim zaczniesz ludziom zmniejszac to zajmiesz sie swoim? |
ahahaha... co za koleś nie mam pytań (130x130 i ponad 20kB) 
............................................ Czw Kwi 27, 2006 1:42 pm
|
|

|
Spe3dy Cheetah; spidi*
 ::: 2805 :::
STEAM_0:0:1184706
|
markooff napisał: |
Pozdrawiam |
Bo sie jeszcze nie wzialem na powaznie, pare avatarow wylecialo (w tym "wspaniale" animacje Adia i Bonka - pierwsza 150, druga 400 KB - WOW, rekord). Ciagle licze, ze wezmiecie sobie do serca pierwsze czystki i uporzadkujecie swoje avatarki. Bo nie zalezy mi wyposzczac forum i kasowac co drugi avatar. Ale sami mnie zmuszacie do tak drastycznych i nieprzyjemnych posuniec. |
właśnie się za to biorę
kurde, nie mogłem dojść, co ci przeszkadza w moim awatarku... klikałem na niego prawym i mi pisze że 110x110
a potem zauwazylem, ze jeszcze moge lewym kliknąc i wtedy mi się w nowym okienku pojawia większy
zaraz sobie skombinuję nowy.
_________
update
no ;] i mam psiaka ^^
............................................ Czw Kwi 27, 2006 4:14 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Dobra, ultimate sie skonczyl. Jesli widze goscia, ktory ma za duzy avatar, wchodzi na forum, czyta ten topik, wymadrza sie itd i... dalej ma za duzy avatar, to odnosze wrazenie ze jest po prostu niespelna rozumu. Widze ludzi, ktorzy wchodza na forum czytaja je, wychodza i... nadal maja stare wielkie avatary. Innym,i slowy jestem zlewany tak? No to zaraz zobaczycie co sie stanie.
W tej chwili kasuje wszystkie avatary, ktore choc o 1 pixel lub 1 kilobajt przekraczaja to, co napisalem.
............................................ Pią Kwi 28, 2006 8:18 am
|
|

|
Deska Szelest.DSK
|
Dobra, ultimate sie skonczyl. Jesli widze goscia, ktory ma za duzy avatar, wchodzi na forum, czyta ten topik, wymadrza sie itd i... dalej ma za duzy avatar, to odnosze wrazenie ze jest po prostu niespelna rozumu. Widze ludzi, ktorzy wchodza na forum czytaja je, wychodza i... nadal maja stare wielkie avatary. Innym,i slowy jestem zlewany tak? No to zaraz zobaczycie co sie stanie.
W tej chwili kasuje wszystkie avatary, ktore choc o 1 pixel lub 1 kilobajt przekraczaja to, co napisalem. |
rzeźnik :szlug:
............................................ Pią Kwi 28, 2006 9:12 am
|
|

|
|