|
 |
Linki w nowym oknie
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Taka smieszna rzecz.
Jak wiadomo, wszelkie linki wstawiane na board sa automatycznie otwierane w nowym oknie. To bardzo fajne i tak powinno byc. Jednak linki posczegolnych topikow na forum tez sa otwierane w nowym oknie. Ktos pisze np "Ja w ssprawie tego topiku - link". No i otwiera sie to nam w nowym oknie, bo w menu kontekstowym przegladarek nie mamy "Otworz odnosnik w tym samym oknie".
No i mamy teraz dwa okna z boardem. Jesli oba korzystaja z tej samej domeny celinternet lub theborg to jest problem. Czesto odruchowo zamykamy te nowe okno po przeczyutaniu. I co sie dzieje? czasem nic a czasem w naszym pierwotnym oknie przegladarki wszystkie nie przeczytane postry zrobily sie przeczytane. Po cos tam w cookies pomyslkalo, ze zadeklarowalismy wylaczenie forum i potraktowalo jakbysmy od nowa wczytali forum.
Troche tro zagmatwane, ale wiecie chyba o co mi chodzi.
Moja propozycja do Mientusa, aby linki prowadzace do naszego foum byly otwierane w tym samym oknie. Zawsze latwiej skorzystac z przycisku "cofnij" i miec dalej nieprzeczytane posty widoczne jako nieprzeczytanie, niz tak jak jest obecnie.
............................................ Czw Wrz 07, 2006 11:13 am
|
|

|
Deska Szelest.DSK
 ::: 3489 :::
STEAM_0:0:6298995
|
ja wiem, bo ostatnio sie wkurzyłem jak wyłączyłem jedno z 2 okien boarda i wszystkie wiadomości nieprzeczytane w pierwszym oknie mi nagle wygasły i sie stały przeczytane, a troche ich było 
............................................ Czw Wrz 07, 2006 11:30 am
|
|

|
Mientus Zla Halina
 ::: 3168 :::
STEAM_0:1:1277260
|
to wymyślił
znaczy mam sprawdzać jeżeli w nazwie linku jest borg.celinternet.pl albo theborg.pl to nie odpalać nowego okna ??
o to chodzi ?
............................................ Czw Wrz 07, 2006 11:30 am
|
|

|
Deska Szelest.DSK
|
Mientus napisał: |
to wymyślił
znaczy mam sprawdzać jeżeli w nazwie linku jest borg.celinternet.pl albo theborg.pl to nie odpalać nowego okna ??
o to chodzi ? |
jeśli jest borg.celinternet.pl albo theborg.pl w nazwie to ma otwierać w tym samym oknie, wszystkie inne linki w nowym oknie 
............................................ Czw Wrz 07, 2006 11:33 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
No tak, tylko ze z dopiskiem board. Konkretnie:
borg.org.pl/board
theborg.pl/board
Zeby nie odpalalo linkow np do strony.
Aha, a da sie zrobic to inteligentne? Zeby ofdpalalo w tym samym oknie tylko link z domeny z jakiej akurat korzystamy?
............................................ Czw Wrz 07, 2006 11:40 am
|
|

|
M@d EasyDor House MD
 ::: 2378 :::
STEAM_0:0:1818921
|
Eeeee przekombinowane.
I pomyslec Karbi ze psioczysz na innych jak usprawnienia z (_!_) proponuja
Starzejesz sie dziadku Karbulot 
............................................ Czw Wrz 07, 2006 12:53 pm
|
|

|
Deska Szelest.DSK
|
M@d EasyDor napisał: |
Eeeee przekombinowane.
I pomyslec Karbi ze psioczysz na innych jak usprawnienia z (_!_) proponuja
Starzejesz sie dziadku Karbulot  |
ale to usprawnienie nie spowolni forum jak ma sie to w przypadku jakiś pluginów proponowanych przez inne osoby to ma tylko na celu wyeliminowanie wygaszania sie nie przeczytanych tematów 
............................................ Czw Wrz 07, 2006 1:04 pm
|
|

|
`Mat
 ::: 4303 :::
STEAM_0:1:9856911
|
Karbulot napisał: |
(...)I co sie dzieje? czasem nic a czasem w naszym pierwotnym oknie przegladarki wszystkie nie przeczytane postry zrobily sie przeczytane.(...) |
Mi się jeszcze ani razu to nie zdażyło
Pzdr.
............................................ Czw Wrz 07, 2006 1:16 pm
|
|

|
robic
 ::: 3635 :::
STEAM_0:1:1020143
|
Ale niestety tak sie zdarza, i jest to irytujace.
Rada na to jest taka zeby nie zamykac okienek, ale czasem z przyzwyczajenia zamykamy i pozamiatene  
............................................ Czw Wrz 07, 2006 5:01 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|