zaprzyjaznione fora                    

forum teczowe nutki   •                 
forum anarchy squad   •                 
forum unimatrix squad   •                 
forum serwera unimatrix   •                 
the foto borg collective   •                 

Index Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Nasza strona  

Coś nie tak z nowym PC

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 2 z 5
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

D@R!o
[UnimatriX|sq]

Ensign
::: 797 :::
STEAM_0:0:845335
Tez polecam sprawdzic programem GoldMemory, ktory znajduje sie na Hiren's BootCD

............................................
Sro Lis 29, 2006 12:53 pm

•  UnimatriX Squad
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

zielak
@@@@@@@

Chief Warrant Officer
::: 643 :::
STEAM_0:1:1737356
Cornh00lio napisał:

AD Zielak... a nie zaistalowales przypadkiem service packa 2 ostatnio??? ja mialem cos podobnego... odrazu po zainstalowaniu service packa 2 komp mi takie problemy stwarzal

hmm... nie wiem, ale raczej nie bo windowsa mam odrazu razem z sp2, pozatym wczesniej mi to nie wyskakiwalo dopierdo gdzies od miesiaca moze dwoch.

Coraz bardziej mysle nad przeinstalowaniem systemu bo juz ponad rok nie formatowalem

Sro Lis 29, 2006 1:07 pm

Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij email

Sebulba
tofif*

Fleet Captain
::: 3811 :::
STEAM_0:1:12876270
ja tam format c robie serdnio co 3 miechy i nie mam zadnych klopotow

Sro Lis 29, 2006 2:21 pm

•  Adults only
•  Clan FoD & V.S.
•  Clan XaNaX
Odpowiedz z cytatem

`Mat

Fleet Captain
::: 4303 :::
STEAM_0:1:9856911
Evilive napisał:
To mi wyglada na uszkodzona/przegrzewajaca sie grafe. Podmien grafike i sprawdz jak sie komp zachowuje.

pozdrawiam

Evilive

Podczas grania (tyle ile mi się udaje) cały czas kontroluję temperaturę karty graficznej i jest ona ciągle taka sama (44 stopnie +/- 5 się zdarza). Jeszcze zrobię test RAMu i jak to też będzie "pozytywne" to wtedy zrobię formata i zobaczymy wtedy jak to będzie wyglądać.

Teraz sobie przypomniałem, że podczas instalacji WIN nie umiał skopiować z CD jakiegoś pliku no i go pominąłem, ale czy ja wiem czy był on do czegoś potrzebny. Na starym kompie pominąłem ten plik i nic się nie działo.

Pzdr.

edit#1: Mam qrfa za słabe nerwy, jak mi się zawiesi to się dre jak pojebany i dlatego zdecydowałem się na natychmiastowy format c:. Odezwę się za kilka godzin co i jak.
edit#2: HL2 się zawiesza, reszty nawet nie sprawdzam bo na pewno tak samo będzie. To jest śmieszne, gram i nagle dup zwis, HDD pracuje i nagle robi sobie wolne. Qrfaaaaa

Sro Lis 29, 2006 3:06 pm

•  BORG Member
•  Cytrynka18
•  Moderatorzy
Odpowiedz z cytatem

M@d Bob

Lieutenant Commander
::: 2496 :::
STEAM_0:0:1818936
Dokładałes coś ostatnio do kompa?
Jakiś szprzęt, lepszy procek, dysk ...?
Jak ostatnio modernizowałem kompa to zaczęły się cyrki.
Musiałem zmienić zasilacz na mocniejszy i wszystko ustało ...

Czw Lis 30, 2006 12:06 am

•  Adults only
•  BORG Member
•  Clan STORM
Odpowiedz z cytatem

`Mat

Fleet Captain
Tego kompa mam kupionego w sklepie, zasilacz 350W. Ale dołożyłem do niego jeszcze 2 napęd, 40 GB HDD i kartę sieciową włożyłem. Tyle tylko, że dzień wcześniej tego jeszcze nie miałem w PC, a też się zawieszał.

Pzdr.

Czw Lis 30, 2006 12:24 am

•  BORG Member
•  Cytrynka18
•  Moderatorzy
Odpowiedz z cytatem

`Mat

Fleet Captain
Śmieszność !!

Chyba już wiem dlaczego mi się CS wiesza, co z tym idzie cały komp

Otóż jeżeli gram na włączonej synchronizacji pionowej (60 fps ¬¬) to się jakoś nie zawiesza, ale jeśli wyłącze synchronizację (100 fps ¬¬) to mi się wiesza po jakimś krótkim czasie. Muszę jeszcze trochę pograć i grzebać w opcjach grafiki i wtedy będę 100% pewny co jest.

HL2 i MoH:PA dalej się wieszają ...

Zainstalowałem system na nowo i mi brakuje
C:\WINDOWS\System32\Tools\DelFolders.exe

Pzdr.

Czw Lis 30, 2006 3:37 pm

•  BORG Member
•  Cytrynka18
•  Moderatorzy
Odpowiedz z cytatem

IR Sanchez
nuclear blast

Lieutenant Junior Grade
::: 1132 :::
STEAM_0:0:478363
1. Zainstalowales sterowniki do plyty glownej? jak nie, to sciagnij ze strony producenta/ ew. viaarena.com

2. Przetestuj RAM, tylko porzadnie (zostaw wlaczony program minimum na noc, a najlepiej dluzej - 12h lub wiecej).
Testowanie przez godzinke czy kilka jest absolutnie niewystarczajace i o niczym nie swiadczy.
Polecam, tak jak Mientus, goldmemory - IMO jest bardziej wiarygodny od memtesta, choc dziala troszke wolniej.

3. Sugestia M@d Bob'a jest warta zastosowania, prawdopodobnie twoj zasilacz to jakis gniot typu megabajt, tracer, codegen czy Bog wie co a to oznacza, ze nadaje sie wylacznie na zlom - twoj komp, w szczegolnosci procesor, jest wymagajacy a to oznacza, ze kiepski zasilacz moze nie dawac rady.

Po prostu kup jakis porzadny zasilacz (minimum 100zl) bo tak czy siak ryzykujesz spalenie sprzetu.
Polecam przeczytac sobie przeglad zasilaczy (caly, warto) na link-ftp (benchmark.pl), tam dobierzesz sobie jakis konkretny zasilacz zgodnie z potrzebami i zasobami gotowki.

Wto Gru 05, 2006 9:33 am

•  100+ Club Member
•  Adults only
Odpowiedz z cytatem

M@d EasyDor
House MD

Lieutenant Commander
::: 2378 :::
STEAM_0:0:1818921
IR Sanchez napisał:

3. Sugestia M@d Bob'a jest warta zastosowania, prawdopodobnie twoj zasilacz to jakis gniot typu megabajt, tracer, codegen czy Bog wie co a to oznacza, ze nadaje sie wylacznie na zlom - twoj komp, w szczegolnosci procesor, jest wymagajacy a to oznacza, ze kiepski zasilacz moze nie dawac rady.

Po prostu kup jakis porzadny zasilacz (minimum 100zl) bo tak czy siak ryzykujesz spalenie sprzetu.
Polecam przeczytac sobie przeglad zasilaczy (caly, warto) na link-ftp (benchmark.pl), tam dobierzesz sobie jakis konkretny zasilacz zgodnie z potrzebami i zasobami gotowki.

Dokladnie. Wlasnie mialem to napisac. Wszyscy sie jakos zasugerowali zo to RAM albo grafika... a jak dla mnie to oczywisty problem zasilacza.
Spytaj M@d Boba na pm jakie mial jaj z Freelancerem i jak w koncu doszedl do tego ze to zasialcz. A sprawdzil juz chyba wszystko lacznie z drukarka
Stawiam dolary przeciw orzechom ze to zasilacz

Wto Gru 05, 2006 11:47 am

•  100+ Club Member
•  Adults only
Odpowiedz z cytatem

`Mat

Fleet Captain
IR Sanchez napisał:
1. Zainstalowales sterowniki do plyty glownej? jak nie, to sciagnij ze strony producenta/ ew. viaarena.com

:: LINK :: to strona viaarena, wpisałem całą nazwę tak jak jest na pudle i takie wyniki mi wyskoczyły, ale nie wiem o so chosi

IR Sanchez napisał:
2. Przetestuj RAM, tylko porzadnie (zostaw wlaczony program minimum na noc, a najlepiej dluzej - 12h lub wiecej).
Testowanie przez godzinke czy kilka jest absolutnie niewystarczajace i o niczym nie swiadczy.
Polecam, tak jak Mientus, goldmemory - IMO jest bardziej wiarygodny od memtesta, choc dziala troszke wolniej.

Mam to ściągnięte, ale teraz problem bo nie mam dyskietki w PC, mogę to nagrać na CD i z CD to puścić ?

IR Sanchez napisał:

Zasilacz nie wiem jaka firma bo to PC ze sklepu, plomba ściągnięta, ale nie chce mi się go rozkręcać, żeby sprawdzić. Wiem tylko, że 350W jest.

IR Sanchez napisał:

Najpierw jeszcze przeinstaluję te stery z płyty głównej bo nie mam pojęcia jakie mam obecnie, zeskanuję RAM, grafę też czymś idzie sprawdzić ? Po tych "testach" pomyślę o zasilaczu.

Dzięki Sanchez, M@d Bob i EasyDor.
Teraz napiszę PM'a do Bob'a ;]

Pzdr.

Ostatnio zmieniony przez `Mat dnia Sro Gru 06, 2006 12:03 am, w całości zmieniany 2 razy

Wto Gru 05, 2006 5:22 pm

•  BORG Member
•  Cytrynka18
•  Moderatorzy
Odpowiedz z cytatem

D@R!o
[UnimatriX|sq]

Ensign
::: 797 :::
STEAM_0:0:845335
`Mat napisał:

Mam to ściągnięte, ale teraz problem bo nie mam dyskietki w PC, mogę to nagrać na CD i z CD to puścić ?

To moze przeczytaj mojego posta i poszukaj w necie Hiren's BootCD. (wysylam PM, ktory moze ci pomoc)

Wto Gru 05, 2006 9:32 pm

•  UnimatriX Squad
Odpowiedz z cytatem

`Mat

Fleet Captain
D@R!o napisał:
`Mat napisał:

To moze przeczytaj mojego posta i poszukaj w necie Hiren's BootCD. (wysylam PM, ktory moze ci pomoc)

Ja mam ściągniętego Hiren's Boot CD już dawno tylko, że jakoś tam goldmemory nie widzę Jest tam jeszcze patch, ale nie wiem co z nim zrobić

Pzdr.

Wto Gru 05, 2006 10:37 pm

•  BORG Member
•  Cytrynka18
•  Moderatorzy
Odpowiedz z cytatem

MEC
The Janitor

Captain
::: 3104 :::
STEAM_0:1:2431296
Cornh00lio napisał:
1. Sprobuj zainstalowac starsze stery.
2. Co do ramu to powinien wyskakiwac blue screen, albo blad w stylu pamiec nie moze byc read/write w sektorze blaxblablabla. Najlepiej sciagnij sobie program do testowania ramu. Nie pamietam nazwy a nie pisze ze swpojego kompa zeby powiedziec z jakich ja korzystalem jak mi sie trafily felerne twinmosy...
3. A najlepiej wejdz w narzedzia administracyjne > podlglad zdarzen a tam w zakladkach aplikacje i system cobacz co bylo nie tak kiedy sie zawiesil komputer. Powinien byc podany jaki blad zawiesil te gry.
Pozdro

co do ramu to sie mylisz... wadliwy moduł może również takie zachowania powodować.
Podociskaj wszystko, sprawdź dysk, ram (jeśli masz więcej niż jedna kość, to wyjmij jedną i odpal na drugiej etc.

Sro Gru 06, 2006 7:51 pm

Odpowiedz z cytatem

`Mat

Fleet Captain
MEC napisał:
Podociskaj wszystko, sprawdź dysk, ram (jeśli masz więcej niż jedna kość, to wyjmij jedną i odpal na drugiej etc.

Dociskałem już wszystko, gdyby nie było dociśnięte to raczej by się nie uruchamiał PC.

RAM w jednej kości, ale to też dziwne bo na płycie są 4 sloty na RAM: 2 fioletowe i 2 niebieskie; oznaczenie: fioletowe na DDR2, niebieskie na DDR. Włożę DDR i nie uruchamia się skubaniec

Pzdr.

Sro Gru 06, 2006 10:40 pm

•  BORG Member
•  Cytrynka18
•  Moderatorzy
Odpowiedz z cytatem

Cornh00lio

Chief Warrant Officer
::: 605 :::
STEAM_0:1:8753376
Cytat:
Włożę DDR i nie uruchamia się skubaniec

tzn wkladasz ddr2 do slotu na ddr (nie wiem jaj)? czy rownoczesnie (jezeli tak to>>> :: LINK :: )???
popraw mnie jezeli zle zrozumialem
Edit niewazne.... juz obczailem... cosdzis nie mysle

Czw Gru 07, 2006 1:36 am

Odpowiedz z cytatem

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 2 z 5
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny