|
 |
Coś nie tak z nowym PC
|
 |
D@R!o [UnimatriX|sq]
 ::: 797 :::
STEAM_0:0:845335
|
Tez polecam sprawdzic programem GoldMemory, ktory znajduje sie na Hiren's BootCD
............................................ Sro Lis 29, 2006 12:53 pm
|
|

|
zielak @@@@@@@
 ::: 643 :::
STEAM_0:1:1737356
|
Cornh00lio napisał: |
AD Zielak... a nie zaistalowales przypadkiem service packa 2 ostatnio??? ja mialem cos podobnego... odrazu po zainstalowaniu service packa 2 komp mi takie problemy stwarzal |
hmm... nie wiem, ale raczej nie bo windowsa mam odrazu razem z sp2, pozatym wczesniej mi to nie wyskakiwalo dopierdo gdzies od miesiaca moze dwoch.
Coraz bardziej mysle nad przeinstalowaniem systemu bo juz ponad rok nie formatowalem
............................................ Sro Lis 29, 2006 1:07 pm
|
|

|
Sebulba tofif*
 ::: 3811 :::
STEAM_0:1:12876270
|
ja tam format c robie serdnio co 3 miechy i nie mam zadnych klopotow 
............................................ Sro Lis 29, 2006 2:21 pm
|
|

|
`Mat
 ::: 4303 :::
STEAM_0:1:9856911
|
Evilive napisał: |
To mi wyglada na uszkodzona/przegrzewajaca sie grafe. Podmien grafike i sprawdz jak sie komp zachowuje.
pozdrawiam
Evilive |
Podczas grania (tyle ile mi się udaje) cały czas kontroluję temperaturę karty graficznej i jest ona ciągle taka sama (44 stopnie +/- 5 się zdarza). Jeszcze zrobię test RAMu i jak to też będzie "pozytywne" to wtedy zrobię formata i zobaczymy wtedy jak to będzie wyglądać.
Teraz sobie przypomniałem, że podczas instalacji WIN nie umiał skopiować z CD jakiegoś pliku no i go pominąłem, ale czy ja wiem czy był on do czegoś potrzebny. Na starym kompie pominąłem ten plik i nic się nie działo.
Pzdr.
edit#1: Mam qrfa za słabe nerwy, jak mi się zawiesi to się dre jak pojebany i dlatego zdecydowałem się na natychmiastowy format c:. Odezwę się za kilka godzin co i jak.
edit#2: HL2 się zawiesza, reszty nawet nie sprawdzam bo na pewno tak samo będzie. To jest śmieszne, gram i nagle dup zwis, HDD pracuje i nagle robi sobie wolne. Qrfaaaaa
............................................ Sro Lis 29, 2006 3:06 pm
|
|

|
M@d Bob
 ::: 2496 :::
STEAM_0:0:1818936
|
Dokładałes coś ostatnio do kompa?
Jakiś szprzęt, lepszy procek, dysk ...?
Jak ostatnio modernizowałem kompa to zaczęły się cyrki.
Musiałem zmienić zasilacz na mocniejszy i wszystko ustało ...
............................................ Czw Lis 30, 2006 12:06 am
|
|

|
`Mat
|
Tego kompa mam kupionego w sklepie, zasilacz 350W. Ale dołożyłem do niego jeszcze 2 napęd, 40 GB HDD i kartę sieciową włożyłem. Tyle tylko, że dzień wcześniej tego jeszcze nie miałem w PC, a też się zawieszał.
Pzdr.
............................................ Czw Lis 30, 2006 12:24 am
|
|

|
`Mat
|
Śmieszność !!
Chyba już wiem dlaczego mi się CS wiesza, co z tym idzie cały komp
Otóż jeżeli gram na włączonej synchronizacji pionowej (60 fps ¬¬) to się jakoś nie zawiesza, ale jeśli wyłącze synchronizację (100 fps ¬¬) to mi się wiesza po jakimś krótkim czasie. Muszę jeszcze trochę pograć i grzebać w opcjach grafiki i wtedy będę 100% pewny co jest.
HL2 i MoH:PA dalej się wieszają ...
Zainstalowałem system na nowo i mi brakuje
C:\WINDOWS\System32\Tools\DelFolders.exe
Pzdr.
............................................ Czw Lis 30, 2006 3:37 pm
|
|

|
IR Sanchez nuclear blast
 ::: 1132 :::
STEAM_0:0:478363
|
1. Zainstalowales sterowniki do plyty glownej? jak nie, to sciagnij ze strony producenta/ ew. viaarena.com
2. Przetestuj RAM, tylko porzadnie (zostaw wlaczony program minimum na noc, a najlepiej dluzej - 12h lub wiecej).
Testowanie przez godzinke czy kilka jest absolutnie niewystarczajace i o niczym nie swiadczy.
Polecam, tak jak Mientus, goldmemory - IMO jest bardziej wiarygodny od memtesta, choc dziala troszke wolniej.
3. Sugestia M@d Bob'a jest warta zastosowania, prawdopodobnie twoj zasilacz to jakis gniot typu megabajt, tracer, codegen czy Bog wie co a to oznacza, ze nadaje sie wylacznie na zlom - twoj komp, w szczegolnosci procesor, jest wymagajacy a to oznacza, ze kiepski zasilacz moze nie dawac rady.
Po prostu kup jakis porzadny zasilacz (minimum 100zl) bo tak czy siak ryzykujesz spalenie sprzetu.
Polecam przeczytac sobie przeglad zasilaczy (caly, warto) na link-ftp (benchmark.pl), tam dobierzesz sobie jakis konkretny zasilacz zgodnie z potrzebami i zasobami gotowki.
............................................ Wto Gru 05, 2006 9:33 am
|
|

|
M@d EasyDor House MD
 ::: 2378 :::
STEAM_0:0:1818921
|
IR Sanchez napisał: |
3. Sugestia M@d Bob'a jest warta zastosowania, prawdopodobnie twoj zasilacz to jakis gniot typu megabajt, tracer, codegen czy Bog wie co a to oznacza, ze nadaje sie wylacznie na zlom - twoj komp, w szczegolnosci procesor, jest wymagajacy a to oznacza, ze kiepski zasilacz moze nie dawac rady.
Po prostu kup jakis porzadny zasilacz (minimum 100zl) bo tak czy siak ryzykujesz spalenie sprzetu.
Polecam przeczytac sobie przeglad zasilaczy (caly, warto) na link-ftp (benchmark.pl), tam dobierzesz sobie jakis konkretny zasilacz zgodnie z potrzebami i zasobami gotowki. |
Dokladnie. Wlasnie mialem to napisac. Wszyscy sie jakos zasugerowali zo to RAM albo grafika... a jak dla mnie to oczywisty problem zasilacza.
Spytaj M@d Boba na pm jakie mial jaj z Freelancerem i jak w koncu doszedl do tego ze to zasialcz. A sprawdzil juz chyba wszystko lacznie z drukarka
Stawiam dolary przeciw orzechom ze to zasilacz 
............................................ Wto Gru 05, 2006 11:47 am
|
|

|
`Mat
|
1. Zainstalowales sterowniki do plyty glownej? jak nie, to sciagnij ze strony producenta/ ew. viaarena.com |
:: LINK :: to strona viaarena, wpisałem całą nazwę tak jak jest na pudle i takie wyniki mi wyskoczyły, ale nie wiem o so chosi
2. Przetestuj RAM, tylko porzadnie (zostaw wlaczony program minimum na noc, a najlepiej dluzej - 12h lub wiecej).
Testowanie przez godzinke czy kilka jest absolutnie niewystarczajace i o niczym nie swiadczy.
Polecam, tak jak Mientus, goldmemory - IMO jest bardziej wiarygodny od memtesta, choc dziala troszke wolniej. |
Mam to ściągnięte, ale teraz problem bo nie mam dyskietki w PC, mogę to nagrać na CD i z CD to puścić ?
3. Sugestia M@d Bob'a jest warta zastosowania, prawdopodobnie twoj zasilacz to jakis gniot typu megabajt, tracer, codegen czy Bog wie co a to oznacza, ze nadaje sie wylacznie na zlom - twoj komp, w szczegolnosci procesor, jest wymagajacy a to oznacza, ze kiepski zasilacz moze nie dawac rady. |
Zasilacz nie wiem jaka firma bo to PC ze sklepu, plomba ściągnięta, ale nie chce mi się go rozkręcać, żeby sprawdzić. Wiem tylko, że 350W jest.
Polecam przeczytac sobie przeglad zasilaczy (caly, warto) na link-ftp (benchmark.pl), tam dobierzesz sobie jakis konkretny zasilacz zgodnie z potrzebami i zasobami gotowki. |
Najpierw jeszcze przeinstaluję te stery z płyty głównej bo nie mam pojęcia jakie mam obecnie, zeskanuję RAM, grafę też czymś idzie sprawdzić ? Po tych "testach" pomyślę o zasilaczu.
Dzięki Sanchez, M@d Bob i EasyDor.
Teraz napiszę PM'a do Bob'a ;]
Pzdr.
Ostatnio zmieniony przez `Mat dnia Sro Gru 06, 2006 12:03 am, w całości zmieniany 2 razy
............................................ Wto Gru 05, 2006 5:22 pm
|
|

|
D@R!o [UnimatriX|sq]
 ::: 797 :::
STEAM_0:0:845335
|
`Mat napisał: |
Mam to ściągnięte, ale teraz problem bo nie mam dyskietki w PC, mogę to nagrać na CD i z CD to puścić ?
|
To moze przeczytaj mojego posta i poszukaj w necie Hiren's BootCD. (wysylam PM, ktory moze ci pomoc)
............................................ Wto Gru 05, 2006 9:32 pm
|
|

|
`Mat
|
D@R!o napisał: |
`Mat napisał: |
|
To moze przeczytaj mojego posta i poszukaj w necie Hiren's BootCD. (wysylam PM, ktory moze ci pomoc) |
Ja mam ściągniętego Hiren's Boot CD już dawno tylko, że jakoś tam goldmemory nie widzę Jest tam jeszcze patch, ale nie wiem co z nim zrobić
Pzdr.
............................................ Wto Gru 05, 2006 10:37 pm
|
|

|
MEC The Janitor
 ::: 3104 :::
STEAM_0:1:2431296
|
Cornh00lio napisał: |
1. Sprobuj zainstalowac starsze stery.
2. Co do ramu to powinien wyskakiwac blue screen, albo blad w stylu pamiec nie moze byc read/write w sektorze blaxblablabla. Najlepiej sciagnij sobie program do testowania ramu. Nie pamietam nazwy a nie pisze ze swpojego kompa zeby powiedziec z jakich ja korzystalem jak mi sie trafily felerne twinmosy...
3. A najlepiej wejdz w narzedzia administracyjne > podlglad zdarzen a tam w zakladkach aplikacje i system cobacz co bylo nie tak kiedy sie zawiesil komputer. Powinien byc podany jaki blad zawiesil te gry.
Pozdro |
co do ramu to sie mylisz... wadliwy moduł może również takie zachowania powodować.
Podociskaj wszystko, sprawdź dysk, ram (jeśli masz więcej niż jedna kość, to wyjmij jedną i odpal na drugiej etc.
............................................ Sro Gru 06, 2006 7:51 pm
|
|

|
`Mat
|
MEC napisał: |
Podociskaj wszystko, sprawdź dysk, ram (jeśli masz więcej niż jedna kość, to wyjmij jedną i odpal na drugiej etc. |
Dociskałem już wszystko, gdyby nie było dociśnięte to raczej by się nie uruchamiał PC.
RAM w jednej kości, ale to też dziwne bo na płycie są 4 sloty na RAM: 2 fioletowe i 2 niebieskie; oznaczenie: fioletowe na DDR2, niebieskie na DDR. Włożę DDR i nie uruchamia się skubaniec
Pzdr.
............................................ Sro Gru 06, 2006 10:40 pm
|
|

|
Cornh00lio
 ::: 605 :::
STEAM_0:1:8753376
|
Cytat: |
Włożę DDR i nie uruchamia się skubaniec |
tzn wkladasz ddr2 do slotu na ddr (nie wiem jaj)? czy rownoczesnie (jezeli tak to>>> :: LINK :: )???
popraw mnie jezeli zle zrozumialem
Edit niewazne.... juz obczailem... cosdzis nie mysle
............................................ Czw Gru 07, 2006 1:36 am
|
|

|
|