|
 |
Warningi...
|
 |
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Spe3dy napisał: |
a mi sie pojawił sam z siebie, pewnie ktos chciał mi zrobić niespodziankę żebym był f@jny.... (smut.pl) |
Mi na moje konto karbi, z ktorego pisalem w Szczecinie wplynely dwa w ciagu jego dnia. Wiem, ze to bylo "dla jaj", ale warny nie sluza dla jaj. Ludzie maja sie pilnowac na forum, zeby nie dostac, w przeciwnym razie warningi nie maja sensu.
Spe3dy napisał: |
a tak na poważnie, karbi te bany za warningi beda forever? czy moze lepiej np ban na miesiac? |
Wlasnie powinny byc forever. A zeby byly forever to musza byc dawane za faktyczne i ciezkie przewinienia a nie za byle gowno. Bo co bedzie za rok-dwa lata? Wszyscy beda mieli po 3-4 warningi? I co wtedy? Bedziemy banowac jak leci?
Moze byc opcja, ze na miesiac a potem odbanowanie. Ale to nadal nie usprawiedliwia faktu, ze polowa warningow jest po prostu z dupy i tyle. A jak beda dawane z dupy io dla jaj, ludzie nie beda sie pilnowac i szanowac forum, bo przeciez mienia 2-3 warningow jest teraz "w modzie".
............................................ Czw Gru 21, 2006 4:53 pm
|
|

|
M@d EasyDor House MD
 ::: 2378 :::
STEAM_0:0:1818921
|
Chiefu - a teraz zupelnie na powaznie:
Fkt, ze ktos da komus warna "dla jaj", a nawet za jego zgoda, a nawet na specjalne zamowienie nie jest moim zdaniem wcale godny potepienia.
Rozumiem Twoj pierwotny gniew i calkowicie zgadzam sie z opinia, ze warny nie powinny byc "dla jaj". Mysle jednak ze moze nie wziales pod uwage kilku spraw, ktore postaram sie wylozyc:
1) Jesli w ramach jakiegos przyjemnego towarzystwa dostane Warna "dla jaj" - nie widze w tym problemu.
2) Zauwaz prosze, ze jesli ktos CHCE miec np 4 warny, to znaczy ze jest wyjatkowo pewny, ze nie dostanie Warna "serio"... Mysle ze tylko kogos, kto umie sie zachowac na forum "stac" na to zeby miec te 4 warny na zyczenie, prawda?
Naturalnie w 100% zgadzam sie ze jest dostanie 5 Warnow dostaej bana i kropka. I nie ma prawa w takim przypadku pierdolic "ze przeciez te 2 pierwsze to dla jaj byly".
What'ya say BOSS? 
............................................ Czw Gru 21, 2006 5:31 pm
|
|

|
Spe3dy Cheetah; spidi*
 ::: 2805 :::
STEAM_0:0:1184706
|
karbi ja myślę, że lepiej zeby były na miesiąc, ale na przykład po 3 warningach....
bo w sumie ni tak ciezko dostać kilka warningów a to byłoby hamskie gdyby sie bana forever dostawało i mam na myśli nie to, ze ludzie beda robili specjalnie coś złego zeby dostać warninga, bo chyba nikt normalny nie pisze postów poto zeby dostawać warna :F
............................................ Czw Gru 21, 2006 5:47 pm
|
|

|
!marysia! Mam plan: NAPIERDALAMY !!
 ::: 3928 :::
STEAM_0:0:844298
|
Ale ja chce miec 4 warny. Mnie prosze zostawic w spokoju.
............................................ Czw Gru 21, 2006 6:16 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Pozwolcie mi prowadzicc forum wedlug mojego wlasnego widzimisie. Prowadze je bardzo dlugo i jakos nie bylko narzekan. Mimo wszystko wole, aby nie dawac warningow dla jaj, bo pozniej tylko wprowadza to niepotrzebne zamieszanie i metlik w glowie.
............................................ Czw Gru 21, 2006 6:56 pm
|
|

|
IR Sanchez nuclear blast
 ::: 1132 :::
STEAM_0:0:478363
|
IMHO jesli warny maja kogos odstraszac, to powinno byc ich mniej, 2 max 3. w koncu wiekszosc (99,99%) osob jest wystarczajaco inteligentnych, zeby wiedziec, za co dostanie sie warna, a ze jest sporo cfaniaczkow itp. to niektorzy z premedytacja kilkakrotnie beda sobie pozwalali na chamskie odzywki/teksty wiedzac, ze tak czy siak maja 4 razowy bufor.
............................................ Czw Gru 21, 2006 7:42 pm
|
|

|
hasbender rage against the machine
 ::: 854 :::
STEAM_0:0:1789034
|
Ja byłem grzeczny, tylko jacyś źli kolarze dali mi warningi teraz jestem za zakazem pedałowania 
............................................ Czw Gru 21, 2006 8:17 pm
|
|

|
Zszywa3 dziewczyna z PRLu
 ::: 2457 :::
STEAM_0:0:240204
|
Karbulot napisał: |
Decyzje podejmuje sam na mocy mojego prawa z 28 stycznia 2006 roku:
Tu macie link: - :: LINK ::
Dokladnie:
W czym Sztab nie będzie miał uprawnień
• Decyzje techniczne odnośnie strony i forum
[...]
Jak zobacze ze mimo to nadal sa dawane, wkurwie sie i pozabieram uprawnienia Sztabowi, tak jak napisalem. |
Co rozumiesz przez decyzje techniczne? Nie ma nigdzie takiej definicji. Poza tym w kompetencjach Sztabu sa: decyzje o zbanowaniu na forum dyskusyjnym. Warningi bezposrednio wiaza sie z banowaniem na forum, wiec mozliwosc ich przyznawania jest decyzja merytoryczna, lezaca w gestii Sztabu. :jaaasne: Decyzja techniczna jest w tym przypadku np. kwestia, czy warningi beda oznaczone na forum kolorem czerwonym czy rozowym.
W ogole to okreslenie uprawnien Sztabu i Szefa jest imo malo klarowne. Poza tym znajduje sie w kilku miejscach - na stronie i na forum. Powinno sie je okreslic w innej formie, np. statutu. Opisac wszystko od poczatku do konca, w przejrzystej formie, zebrane w jednym miejscu.
............................................ Czw Gru 21, 2006 8:25 pm
|
|

|
M@d Bob
 ::: 2496 :::
STEAM_0:0:1818936
|
1) 5 warnów to dostatecznie dużo, aby przy 5 warnie dawać perma (a nie na miesiąc , dzień czy tydzień... )
2) Nie ma co zmniejszać, ale też nikt nie powiedział, że za wyjątkowo chamskie teksty nie można przydzielić 2 a nawet 3 warnów za jednym zamachem (decyzją np. więcej niż 1 "warnodawcy" ) ... a w super wyjątkowych przypadkach, nawet kompletu na raz ... 
............................................ Czw Gru 21, 2006 9:44 pm
|
|

|
Qj
 ::: 1992 :::
|
na forum anarchy sq jest taki hack ze zeby dac warna trzeba napisac powód pózniej kazdy moze sprawdzic za co jest dany warn. niestety nie wiem jak ten hack sie nazywa ale imo byloby to dobre rozwiazanie zamiast nowego dzialu na forum
............................................ Czw Gru 21, 2006 10:45 pm
|
|

|
Deska Szelest.DSK
 ::: 3489 :::
STEAM_0:0:6298995
|
Qj napisał: |
na forum anarchy sq jest taki hack ze zeby dac warna trzeba napisac powód pózniej kazdy moze sprawdzic za co jest dany warn. niestety nie wiem jak ten hack sie nazywa ale imo byloby to dobre rozwiazanie zamiast nowego dzialu na forum |
:jaaasne: :jaaasne: :jaaasne:
A po jakim czasie warn za jakieś wykroczenie zostaje umorzony? po miesiącu? i czy będzie to jakoś automatycznie robić? bo to co Qj proponuje było by dobre aby dać warna trzeba najpierw podać jego powód + date od której będzie odliczany miesiąc do zdjęcia warna za to konkretne wykroczenie i będzie go automatycznie zdejmować 
............................................ Czw Gru 21, 2006 10:58 pm
|
|

|
M@d Bob
 ::: 2496 :::
STEAM_0:0:1818936
|
Warny nie znikają i nie powinny znikać ...
5 warnów (przyznawanych zasadnie) to spory limit...
No chyba, że 1 rocznie ;-P
............................................ Czw Gru 21, 2006 11:35 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Zszywa3 napisał: |
Co rozumiesz przez decyzje techniczne? Nie ma nigdzie takiej definicji. Poza tym w kompetencjach Sztabu sa: decyzje o zbanowaniu na forum dyskusyjnym. Warningi bezposrednio wiaza sie z banowaniem na forum, wiec mozliwosc ich przyznawania jest decyzja merytoryczna, lezaca w gestii Sztabu. |
Jesli warningi sa przyznawane za przewinienia - w porzadku. Ale jesli sa dawane dla jaj, przez pijanego tofifa czy aby bylo kolorowo pod nickiem, ich dawanie kloci sie z ich przeznaczeniem.
Zszywa3 napisał: |
Warningi bezposrednio wiaza sie z banowaniem na forum |
No wlasnie. A co sie stanie, jak nagle przyjdzie okres, ze beda lecialy bany jeden za drugim? Myslisz, ze ktos bedzie pamietal, ze dawno dawno temu, dwa bany byly dla zabawy a dwa za kare? Nie bedzie takiego tlumaczenia, pojdzie ban. I co z tego, ze za trzy przewinienia. Nikt nie bedzie szperal w pamieci i zastanawial sie jak to bylo.
Pozwol, ze Ci przytocze przyklad, z mojego zycia osobistego. Dawno temu na lekcji przyrody w szkole podstawowej kilku uczniow dostalo nieslusznie dwojki (owczesne jedynki). Nauczycielka sie zreflektowala i kolo kazdej oceny postawila kropke, dzieki ktorej ocena nie byla brana pod uwage. W dwa miesiace pozniej byla afera, bo uczniowie dopisali sobie pare ocen z przyrody. Nauczycielka przejrzala i wszystkie oceny nie jej pismem oznaczyla... kropeczka. I co sie stalo? Zaczela uwazac, ze te stare dwojki tez byly dopisane przez uczniow. Nic nie daly tlumaczenia, ze nikt przy zdrowych zmyslach nie dopisywal sobie oceny niedostatecznej. Nauczycielka zapomniala o tych nieslusznych dwojkach i policzyla je jako dopisane.
Czemu taki przyklad? Bo sytuacja jest identyczna. Dzis dajecie sobie warningi dla zabawy, a za kilka miesiecy jak sie uzbiera na bany, nikt nie bedzie pamietal ile z nich bylo slusznych a ile nie.
Dlatego prosze mi tu nie filozofowac i nie szukac dziury w tym postanowieniu. Mowisz, ze to nie sprawa techniczna? Otoz jak najbardziej techniczna, bo warningi nie sa adekwatne do tego co sie dzieje na forum. Zostaly zdewaluowane, stracily sens - a to jest sprawa techniczna. Reset wszystkich warningow i przyznawanie ich od nowa z komentarzem uniknie takich sytuacji, ze cos zostalo dane dla zabawy a cos za przewin ienie.
............................................ Pią Gru 22, 2006 2:04 am
|
|

|
Brunon The Stig
 ::: 6974 :::
STEAM_0:1:9958739
|
nie amlem neta wiec pisze traz.
Karbi, zaczynasz byc bardzi twardzy odnosnie zasad (czyt, dawania warna) Masz dostep do forum klanowego storm, wiec widziales co tam piszemy. Ale wdtey nic nie sapales odnoscnie warningow i nagle wyskakujesz z pretensjami. Dlaczego wczesniej o tym nie pisales tylko teraz ie rzucasz?
I jeszcsez jedna sp[rawa, odnosnie adminow na forum. Czesto sie zdarzalo, glownie pod twoja nieobecnoc, ze istnialy sytuacje, w ktorych ytrzebva bylo pewnego delikwenta zbanowac. I tu sie pojawial problem, bo zadnego z adminow nie bylo a zwylky sztabowiec nic nie mogl zrobic. Moze by sie przydala jakas pomoc w tym kierunku, co? Chcecie dzialac na wlasna reje> prosze bardzo. Tylko niech nikt mi nie pisze na gg "bruno, wejdz na forum, bo trzeba kogos zbanowac". Prowadz karbulocie swoje forum po swojemu, wkoncu to twoje dziecko, ale skoro chcesz je pilnowac sam, to rozwiaz Sztab i dzialaj tak, jak bylo kilka lat temu
............................................ Pią Gru 22, 2006 3:18 am
|
|

|
|