zaprzyjaznione fora                    

forum teczowe nutki   •                 
forum anarchy squad   •                 
forum unimatrix squad   •                 
forum serwera unimatrix   •                 
the foto borg collective   •                 

Index Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Nasza strona  

Warningi...

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 3 z 5
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
Cytat:
Karbi, zaczynasz byc bardzi twardzy odnosnie zasad (czyt, dawania warna)

Zauwaz, ze odpowiadam za to forum. Kupe czasu poswiecilem mu i denerwuje mnie, ze zaczyna sie robic bajzel. Tym bardziej, ze chodzi o warningi. Czy jestem twardy i zasadniczy to juz kwestia zapatrywan. Nie raz widzialem, jak wnioskowaliscie o bany dla ludzi, ktorzy zamiescili fotke golego penisa czy rzucili linkiem do troszke ostrzejszego filmiku. Dla mnie wcale nie podlegajace zbanowaniu, no moze warna tylko. Dlatego surowosc to sprawa czysto czyjegos punktu widzenia. Warningi nie sluza do zabawy. To powazna sprawa, bo sa wyznacznikiem czyjegos zachowania. Za podstawa do najstraszliwszej katy na tym forum - zbanowania. Rozdajac warningi ciepla raczka wprowadzacie zamet i chaos. Pomysl co to by bylo, jakby nauczycielki w szkolach dawaly oceny uczniom dla jaj. Temu piatka, bo ma ladne wloski, a tamtemu jedynka bo ma brudne paznokcie. W tak duzym forum i rozleglej spolecznosci warningi powinny pomagac a nie przeszkadzac. A tymczasem jest odwrotnie.

Cytat:
Ale wdtey nic nie sapales odnoscnie warningow i nagle wyskakujesz z pretensjami. Dlaczego wczesniej o tym nie pisales tylko teraz ie rzucasz?

Wa\rningi byly naduzywane juz dawno, dawno juz zamierzalem cos z tym zrobic. Ale dopiero jak bylem w Polsce i wszedlem na forum, zobaczylem, ze warningi maja ludzie, ktorzy w zyciu ich miec nie powinni. Jesli warningi otrzymuja osoby pokroju !marysi!, Mad Boba, Debesciaka, Robika itd, oznacza ro ze cos tutaj zaczelo sie wymykac spod kontroli. Czemu nie pisalem? Wiesz ile siedze prz kompie na Anarchii? Zagram dwie mapki i trzy inne jestem na specu zeby pochodzic po domu. Bola mnie plecy, nie wytrzymuje siedzac godz\inami przy kompie. W Polsce nie mialem netu, zagladalem sporadycznie, raz dziennie a czasami raz na dwa tygodnie. Czy sadzisz, ze z takim nieregularnym dojsciem do netu jest odpowiedni czas, zeby zaczynac taka dyskusje? Zreszta ja tam mialem inne sprawy, dopiero sprawa Mad Boba mi przypomniala, ze juz dawno mialem sie tym zajac.

Cytat:
I jeszcsez jedna sp[rawa, odnosnie adminow na forum. Czesto sie zdarzalo, glownie pod twoja nieobecnoc, ze istnialy sytuacje, w ktorych ytrzebva bylo pewnego delikwenta zbanowac. I tu sie pojawial problem, bo zadnego z adminow nie bylo a zwylky sztabowiec nic nie mogl zrobic. Moze by sie przydala jakas pomoc w tym kierunku, co?

I od tego macie wlasnie warningi. Banowanie? Nie wiem czy wasz dostep do warningow upowania do banoiwania. Dostepu do panelu admina nie dam, bo nie zycze sobie zeby ktos tam wlazil i dlubal. Skonczyly sie czasy, kiedy administratora mial Dithor, tofif itp i powstawaly jakies rangi z dupy, jacys ichni kolesie mieli dostep do dzialow zamknietych. Ja z Mientusem odpowiadamy za forum i tak niech zostanie. Admina maja jeszcze rain i Zasadzka, bo tez czasem sie zajma forum i musza miec wglad do roznych spraw jak wamx_who2 ktore dziala poprzez forum. Czterech adminow wystarczy.

Cytat:
wkoncu to twoje dziecko, ale skoro chcesz je pilnowac sam, to rozwiaz Sztab i dzialaj tak, jak bylo kilka lat temu

Sztab powstal po to, aby w BORG byla demokracja, zeby nie bylo tak, ze ja jeden decyduje. Skoro z wlasnej nieprzymuszonej woli zakladam Sztab to swiadczy, ze nie mam chyba syndromu wladzy. Ale zobacz na tego newsa co go zacytowalem. Tam jest napisane, ze Sztab nie ma uprawnien do wnikania w sprawy forum. Jak to sie mowi "Gdzie kucharek szesc, tam nie ma co jesc". Forum prowadze z Mientusem i nie widze potrzeby, zeby inni wciskali nam jakies swoje wizje i wprowadzali zamet. Prowadze kilka for dyskusyjnych i mam w tym wprawe. Dlatego nie sadze, aby jakas kolejna pomoc byla potrzebna. Poki warningi dzialaly jak dzialaly, czyli byly przyznawane za kary - nie ingerowalem. Bo karanie ludzi poprzez warningi to sprawa i przywilej Sztabu. Wiec sie nie wtracalem. Ale jak zobaczylem, ze warningi zamiast sluzyc tylko karaniu zostaja wykorzystywanie do przyznawania sobie jakis jajcarskich "odznaczen" - zaczalem interweniowac. Bo uwazam, ze to nie sa rzeczy, ktortymi sie powinno bawic. Tuych sporaw pilnujemy W miejsce na nick jest miejsce na nick, w miejscu na SID ma byc SID a warningi sa do karania.

A jak chcecie koniecznie miec jakies formy dawania sobie "odznaczen" prosze bardzo, zajmiemy sie z tym z Mientusikiem. Jak juz pisalem, widzialem takie hacki. Ale warningi prosze mi zostawic w spokoju, bo one nie sa do zabawy. Czy tak trudno kurwa to pojac?

............................................
Pią Gru 22, 2006 9:44 am

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

Brunon
The Stig

Vice Admiral
::: 6974 :::
STEAM_0:1:9958739
Troche polotu i finezji dziadku

Kazdy na forum wie za co dostal warna, czy slusznie czy nie ale wie

Pią Gru 22, 2006 10:55 am

•  100+ Club Member
•  Adults only
•  Clan STORM
Odpowiedz z cytatem

Mientus
Zla Halina

Administrator
::: 3168 :::
STEAM_0:1:1277260
a Wy znowu swoje

dobra żarty żartami ale od nowego roku robimy porządki. Kasujemy warningi i zaczynamy je traktować jak kara a nie jak czerwoną bombkę na choince.

Jak chcecie dodatkowo jakiś system (nagradzania albo cuś to czekam na propozycję) Warningi to miała być kara dla wieśnioków z forum

Pią Gru 22, 2006 11:51 am

•  Administracja
•  BORG Member
•  Clan STORM
•  Clan XaNaX
•  Head Admini
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij email

Pocalunek Rzizel

Fleet Captain
::: 3859 :::
STEAM_0:0:5470094
Mientus napisał:

Warningi to miała być kara dla wieśnioków z forum

To ma sie jestem podojnym wiesniakiem?

Pią Gru 22, 2006 11:53 am

Odpowiedz z cytatem

Mientus
Zla Halina

Administrator
no

Pią Gru 22, 2006 11:54 am

•  Administracja
•  BORG Member
•  Clan STORM
•  Clan XaNaX
•  Head Admini
Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
Odpowiedz z cytatem

Mientus
Zla Halina

Administrator
ten drugi wydaje się ciekawy

Pią Gru 22, 2006 12:11 pm

•  Administracja
•  BORG Member
•  Clan STORM
•  Clan XaNaX
•  Head Admini
Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
Ten pierwszy tez. Skoro jest gotowy, a Ty masz malo czasu na dopieszczanie to moze warto go oblukac.

Pią Gru 22, 2006 12:14 pm

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Zszywa3
dziewczyna z PRLu

Lieutenant Commander
::: 2457 :::
STEAM_0:0:240204

Karbi, to nie jest filozofowanie. Chodzi tylko o to, ze jesli juz zostal stworzony Sztab, to powinno sie jasno okreslic jego kompetencje (oraz wszystkich innych organow Przymierza). Tylko tyle. Bo teraz mamy sytuacje, ze od forum jestes Ty i Mientusik i nie chcesz, zeby ktos wchodzil na Twoje podworko, lecz np. decyzje o zbanowaniu na forum ma podejmowac Sztab. Na moj chlopski rozum jedno z drugim sie gryzie.

Pią Gru 22, 2006 12:18 pm

•  Clan ReserVoir Dogs
Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
Dlatego, ze mozliwosc zbanowania jest obecnie tylko poprzez ppanel albo administracje. A admina nie dajemy nikomu, bo czym wiecej adminow tym mniejsze bezpieczenstwo forum.

Kolejna sprawa, warningi macie. A bany indywidualne? Nie sadze, aby dawanie banow indywidualnie bylo dobrym rozwiazaniem. Komus sie ktos nie podoba i ban? Juz niektorzy nawet ze Sztabu udowodnili, ze potrafiaq wykorzystywac przywileje dla wlasnych celow prywatnych. Chocby tofif banujacy Rozka za frajer po pijaku. Jesli zatem ktos zawinil na forum i pretenduje do bana, to uwazam ze Sztab powinien to rozwiazac jako komorka a nie pojedyncza osoba. I po to sa warningi. Jak pieciu ze Sztabu bedzie uwazalo, ze goscia trzeba zbanowac to go zbanuja piecioma warnami. Ale wykluczona jest mozliwosc zbanowania kogos poprzez kjedna osobe. Sztab ma dzialac jako jednosc i kolektywnie a nie kazdy sobie rzepke skrobie.

Pią Gru 22, 2006 12:24 pm

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Brunon
The Stig

Vice Admiral
::: 6974 :::
STEAM_0:1:9958739
O jakiej kolektywnosci mowisz, skoro zdarza sie, ze trzeba kogos zbanowac tylko nie ma komu, bo sztabowcow nie ma na forum. CO z tego, ze dam komus warna skoro nikt inny nie kwapi sie do tego. Warningi sa od ostrzegania ludzi i powinna byc jeszcze jedna opcja, banowanie.

Pią Gru 22, 2006 12:41 pm

•  100+ Club Member
•  Adults only
•  Clan STORM
Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
Brunon napisał:
O jakiej kolektywnosci mowisz, skoro zdarza sie, ze trzeba kogos zbanowac tylko nie ma komu, bo sztabowcow nie ma na forum. CO z tego, ze dam komus warna skoro nikt inny nie kwapi sie do tego. Warningi sa od ostrzegania ludzi i powinna byc jeszcze jedna opcja, banowanie.

Wiesz, to tak jak z serwerami. Jak wlezie ci ktos o 4 w nocy to jak bedzie chcial napisac 200 postow z dupy to i tak napisze, niezaleznie od tego czy caly Sztab bedzie mogl banowac czy nie. Bo taki okres, ze na forum pustki. Moze ostatnimi czasami bylo troche pochylo, bo mnie nie bylo. Obecnie jestem i zagladam na forum kilka razy dziennie, wiec watpliwe, zeby ktos tu naszumial za duzo. Zas banowanie ludzi... Wiesz Brunon, damy jednemu to musimy dac wszystkim. I co dalej? Wejdzie pijany tofif i zbanuje polowe ludzi bo cos mu odpierdoli.

Ja w zadnym stopniu nie umniejszam przywilejow Sztabu. Po prostu uwazam, ze Sztab to Rada, wiec powinni decyzje podejmowac kolektywnie.

Pią Gru 22, 2006 12:57 pm

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Spe3dy
Cheetah; spidi*

Commander
::: 2805 :::
STEAM_0:0:1184706
omg nie róbcie żadnych hacków pozwalających uzytkownikom się "nagradzać" to jest głupie...
potem beda tylko wychodziły problemy w stylu "dam ci plusa, jak ty mi dasz plusa i bedziemy mieli razem duzo plusów i będziemy fajni" .....

Pią Gru 22, 2006 2:58 pm

•  BORG Member
Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
Spidi popieram Cie w calej okazalosci.
Mnie to tez sie nie podoba, ale wole to niz pajacowanie z warningami.

Pią Gru 22, 2006 3:10 pm

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

M@d EasyDor
House MD

Lieutenant Commander
::: 2378 :::
STEAM_0:0:1818921
Karbulot napisał:
Mnie to tez sie nie podoba, ale wole to niz pajacowanie z warningami.

Karbi chyba nie mowisz serio...
No bez jaj...

Anyway.
Nie wprowadzajmy tego systemu punktow bo i forum to zasmieci i efekt bedzie taki jak Spidi napisal.
A z warningami robimy porzadek i kropka. Nic sie zlego nie stalo, nic sie nie dzieje i nic sie stanie. "Problem" z warningami chybatroche za bardzo nam tu "urosl" do rangi jakiegos mega-konfliktu.

Ja to widze tak -> byly warny "dla jaj" a teraz nie bedzie. I OK!
Nie ma co pierdolic bez sensu bo Swieta ida

Pią Gru 22, 2006 4:33 pm

•  100+ Club Member
•  Adults only
Odpowiedz z cytatem

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 3 z 5
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny