|
 |
Photo Album
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
batman
 ::: 1115 :::
STEAM_0:1:801203
|
Widzialem ostatniu na kilku forach hack umozliwiajacy tworzenie wlasnych galerii, w sumie fajna sprawa. Niestety nie wiem jak to wplywa na szybkosc dzialania forum, tutaj jest opis i download: :: LINK :: A tak to wyglada w praktyce: :: LINK ::
Co o tym myslicie? Moza byla by mozliwosc instalacji czegos takiego u nas?
............................................ Pią Sty 26, 2007 6:20 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
To bylo w planach, owszem. Ale Mientusowi na razie tym glowy nie zawracam, bo widze ze uporzadkowanie glupich warnow nie idzie.
Oczywiscie zajme sie wiekszoscia, czyli budowa. Ale tam jest dosc duza ingerencja w baze danych, a tu sie musi Mientus najpierw wypowiedziec, czy nasza baza to zniesie.
............................................ Pią Sty 26, 2007 6:28 pm
|
|

|
Siergiej Ja Yeti ^^
 ::: 3639 :::
STEAM_0:1:3084859
|
Było by fajnie każdy mógł by albo dać fajne skirny z Counter-Strike albo nawet i swoje fotki xD
............................................ Pią Sty 26, 2007 7:47 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
master15 napisał: |
Było by fajnie każdy mógł by albo dać fajne skirny z Counter-Strike albo nawet i swoje fotki xD |
Nie placimy za serwer po to, zebyscie zasmiecali konto jakimis screenami z CS-a.
............................................ Pią Sty 26, 2007 9:33 pm
|
|

|
AMI c18 | Valkyria
 ::: 8163 :::
|
nie masz gdzie zamieszczac screenow master15 z twoimi pr0 statami to zarejestruj sie tutaj :: LINK ::
............................................ Pią Sty 26, 2007 9:40 pm
|
|

|
batman
 ::: 1115 :::
STEAM_0:1:801203
|
Master akurat nie to mialem na mysli Screenyz csa to se wrzucaj na imageshack, chodxzi mi o to zeby kazdy mogl pokazac siebie, swoja morde, jakies imprezy tudziez inne ciekawe akcje :)Zawsze mozna ograniczyc ile kto moze uploadowac zdjec, i jest tez opcja weryfikacji przez modka, dzialac tak aby w pewien sposob to rozwinac ale jednoczesnie ie zaposcic pajeczyna.
Wg mnie cala idea jest fajna , i jak wytrzezwieje to zedytuje posta popraawiajac bledy 
............................................ Sob Sty 27, 2007 2:20 am
|
|

|
markooff [Unimatrix|sq] ZajceW
 ::: 6013 :::
STEAM_0:1:8071246
|
Owszem idea sama w sobie jest fajna . Ale od strony technicznej - juz taka nie koniecznie musi byc. Sa enginy (np phpbb by Przemo) ktore maja juz w sobie preinstalowane kupe pozytecznych hackow i modow, tylko ze nad nimi pracuja juz cale grupy ludzi - po to zeby te hacki/mody nie gryzly sie jeden z dugim i nie wypierniczaly wogole dialania forum. Nasze forum przeszlo juz dosc dluga droge - z enginu czystego phpbb - popatrz na ilosc dodanych usprawnien ...
Tak wiec dodanie kolejnego (choccby w teorii najprostszego) to nie koniecznie taka prosta sprawa jakby sie wydawalo komus z zewnatrz.
Prosciej byloby juz dodac nowy skin, ale jak widzisz tego nie mozna sie tez doczekac - byc moze istnieja jakies powody.
Sam niedawno pracowalem nad przenosinami z jednego engine na drugi paru forum sredniej wielkosci (pare tysiecy userow i okolo 50-100k postow) wiem ile z tym jest nieraz pracy - szczegolnie jesli wczesniej istnialy problemy z baza, albo jakies ecznie dodawane poprawki...
Pozdrawiam
............................................ Sob Sty 27, 2007 12:15 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
markooff napisał: |
Prosciej byloby juz dodac nowy skin, ale jak widzisz tego nie mozna sie tez doczekac - byc moze istnieja jakies powody. |
Powody? No wiele powodow.
Ale juz to kiedys wyjasnialem.
Forum ma jeden skin i tak juz pozostanie.
Nikt nie bedzie przepisywal hackow do 20 skinow. Usprawnianie jednego skinu to kupa roboty. A robienie tego samego kilka razy to juz porazka. Dlatego skin jest i bedzie tylko jeden.
............................................ Sob Sty 27, 2007 12:37 pm
|
|

|
|
Hmm, no tak to jest jak sie dodaje recznie wiele rzeczy. Faktycznie o wiele latwiej jest dodac/przerobic skina do istniejacego i gotowego moda (jak np phpbb by Przemo) o czym swidcza najlepiej bogate galerie nieraz prawdziwych cudeniek.
np:
albo
tyle ze niestety sa to skiny do gotowych enginow a nie wlasnorecznych przerobek 
............................................ Sob Sty 27, 2007 2:07 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Po pierwsze mamy wlasny skin a nie jakis tam z "przemowej" puli.
Po drugie, ja juz daaawno temu gadalem o tym. Najpierw z Holym, pozniej z Mientusem. Ani jeden ani drugi nie chce instalowac forum Przema. Chuj wie, co tam jest na tym forum. Nasze forum jest zbyt cenne, zeby instalowac shackowanego gotowca. Hacki ktore my wgrywamy sa przez nas weryfikowane. Wiemy na ile bezpieczne jest nasze forum. Latwiej updateowac. Dlatego nie chcemy zadnych for Przema, w ktorych moze sa jakies ukryte skrypty.
Markooff kurwa czemu odswiezasz stare i obgadane sprawy? Jak chcesz, to sobie poszukaj w archiwum forum wieeeeelkiej dyskusji na ten temat i poczytaj. Po cholere znowu walkowac temat, ktory dawno zostal obgadany i zdecydowana strategia.
:: LINK ::
............................................ Sob Sty 27, 2007 2:12 pm
|
|

|
|
JA ich nie odswiezam - napisalem tylko w odpowiedzi batmanowi ze skoro nawet dodanie skina jest takie klopotliwe dla tego forum - to na pewno nie rewolucja z dodawaniem hackow...
Nie wiem po co ciagniesz ten watek.
Pozdrawiam
............................................ Sob Sty 27, 2007 2:36 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
markooff napisał: |
Nie wiem po co ciagniesz ten watek. |
Pozwol, ze dam ci dobra rade.
Nie mieszaj mi tutaj. Po cholere zaczales w ogole dyskusje. JA odpowiadam w tym dziale, bo JA jestem za forum odpowiedzialny. Czy musisz kurwa blyszczec w kazdym topiku i wszedzie wsadzac swoje trzy grosze? Po chuja snujesz swoje teorie w temacie, w ktorym nie masz nic do gadania a tylko mieszasz i macisz wode? 
............................................ Sob Sty 27, 2007 2:47 pm
|
|

|
Eravinor rain
 ::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
|
Karbulot napisał: |
Po drugie, ja juz daaawno temu gadalem o tym. Najpierw z Holym, pozniej z Mientusem. Ani jeden ani drugi nie chce instalowac forum Przema. Chuj wie, co tam jest na tym forum. Nasze forum jest zbyt cenne, zeby instalowac shackowanego gotowca. Hacki ktore my wgrywamy sa przez nas weryfikowane. |
Ja też nie lubię forum by Przemo. I nie chodzi o jakieś niebezpieczeństwo, bo nie sądzę, żeby ktoś sobie pozwolił na jakieś machlojki (na tyle się to rozpowszechniło, że rozpoznawalność ma). Po prostu fora Przema zawsze mają tak dużo dodatków, że się miejscami niedobrze robi. Połowa dodatków niepotrzebna. A połowa z ~300 = 150. Do tego im więcej niepotrzebnego kodu, tym więcej miejsca na bugi i "krytyczne problemy bezpieczeństwa".
............................................ Sob Sty 27, 2007 6:57 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|