|
 |
Propozycja
|
 |
Brunon The Stig
 ::: 6974 :::
STEAM_0:1:9958739
|
Mnie rowniez sie podoba, pomysl ciekawy i przede wzystkim trafiony.. No i jeszcze ta ksiega Gosci.... GJ :szlug:
............................................ Czw Mar 18, 2004 2:48 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Mientus to wariat. On sie bierze za jakis skrypt i na drugi dzien jest zrobione. A zeby sie nie nudzil to ja musze go nadganiac i robic mu wiecznie jakies graficzki . Eeeeh, az chce sie pracowac. Gdybym mial go od poczatku zamiast tego lewusa Holy'ego , strona dawno by byla zrobiona i zupelnie inna. Inna pod wzgledem nafaszerowania rozmaitymi skryptami i skrypcikami.
Jakie plany na przyszlosc? trudno mi mowic o planach bez konsultacji z Mientusikiem. Ale osobiscie mam dwa dosc duze plany:
Pierwszy plan, to wprowadzenie komentarzy do roznych dzialow, czyli to, co chce ^Acrid. Komentarzy odpalanych raczej w popupie. Zeby mozna komentowac wywiady, bronie czy inne duperele. To jest bardzo pomocne. Musialaby byc tylko zrobiona solidna baza danych, jedna dla wszystkich komentarzy, jakos podzielona na odpowiednie rzeczy tematyczne.
Drugi plan, to przerobienie dzialow map niestandardowych. Konkretnie chodzi o recenzje map. To co jest juz niech zoatanie, zas nowe recenzje by byly dodawane za pomoca panelu na stronie link-ftp Wymagaloby to pewnych przerobek wizerunku map, albowiem marzy mi sie upload screenow map wraz z ich optymalizacja i automatycznym zmniejszaniem. Holy mowil ze to jest mozliwe, zaczal nawet robic ale nie skonczyl. No i komentarze do recenzji map.
To duze projekty, zwlaszcza ten z mapami. Ale dzieki temu ruszylibysmy serwis, ludzie nie chca dlubac w plikach map, zajmuje duzo czasu i jest to zmudna praca. Nowa forma z pewnoscia ruszylaby serwis z kopyta.
............................................ Czw Mar 18, 2004 3:15 pm
|
|

|
Brunon The Stig
|
Minetus nie szalej tak, bo sie przegrzejesz
A tak powaznie to szacun dla tego pajaca
Co do planow, sa duze i jak dla mnie powazne...Wiem Karbi, ze chcesz aby serwis ruszyl jak najszybciej, ale wydaje mi sie, ze pospiech nie jest wskazany, chociaz jak sie ma takiego pomocnika jak Minetus, wszystko sie moze zdarzyc
GL
............................................ Czw Mar 18, 2004 3:35 pm
|
|

|
Mientus Zla Halina
 ::: 3168 :::
STEAM_0:1:1277260
|
Hehe...
Narazie to większej roboty nie było
Na niektórych projektach pracuję się naprawdę ciężko a tutaj to sama przyjemność :lol: no i szybciutko można się nacieszyć wynikiem pracy. No i współpraca z ludźmi !! !! (szkoda że jest nas tak mało bo w większym gronie pracuje się bardzo szybko i naprawdę można się wszystkiego nauczyć )
Poza tym strona jest naprawdę porządnie wykoanana, żadnego bałaganu po paru minutach wiadomo gdzie czego szukać.
............................................ Czw Mar 18, 2004 4:25 pm
|
|

|
matisse
 ::: 566 :::
STEAM_0:0:297375
|
mi sie podoba super tak trzymac :jaaasne:
mam pytanie dlaczego w serwisie o cs w menu glownym nie ma linka do Boarda ?
............................................ Czw Mar 18, 2004 5:09 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Nie dawalem linka, poniewaz... tak jakos wyszlo . W sumie najpierw bede musial zbudowac forum o CS-ie na boardzie, a dopiero potem podlinkowywal. A na powaznie to sie zastanawiam, czy jest jakis sens.
............................................ Czw Mar 18, 2004 5:25 pm
|
|

|
Mientus Zla Halina
 ::: 3168 :::
STEAM_0:1:1277260
|
też mi troszke brakuje "skoku" do boarda. W sumie na boardzie poruszane są wszystkie tematy, również CS-a
:jaaasne:
............................................ Czw Mar 18, 2004 6:24 pm
|
|

|
Eravinor rain
 ::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
|
Karbulot napisał: |
Ale moglbym to nieco inaczej rozwiazac, a mianowicie na wzor okna podzielonego. |
Wydaje mi sie, ze tak by bylo najlepiej, bo teraz sie troche zlewa z normalnymi newsami.
Mientus napisał: |
szkoda że jest nas tak mało bo w większym gronie pracuje się bardzo szybko i naprawdę można się wszystkiego nauczyć |
No to trzeba by grono powiekszyc. Jak macie cos wolnego, to mowcie - moge zabrac sie za te recenzje map.
............................................ Czw Mar 18, 2004 6:50 pm
|
|

|
Brunon The Stig
|
Karbulot napisał: |
Nie dawalem linka, poniewaz... tak jakos wyszlo . W sumie najpierw bede musial zbudowac forum o CS-ie na boardzie, a dopiero potem podlinkowywal. A na powaznie to sie zastanawiam, czy jest jakis sens. |
Mi sie wydaje, ze raczej nie ma sensu robic forum o CS-ie. Sa przeciez newsy, komentarze, dzial o mapach niestandardowych. yak mi sie przynajmniej wydaje..
Psutnik lepiej nei pisz takich rzeczy, bo cie zaraz Karbi skarci ..Jaki jest sens pisania, ze chcialbym ale nie umiem... :szlug:
............................................ Czw Mar 18, 2004 6:57 pm
|
|

|
Eravinor rain
|
Ale zawsze mozemy znalezc jakas inna robote Psutnikowi. Sporo jest jeszcze do zrobienia. 
............................................ Czw Mar 18, 2004 6:59 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Wywalilem to co pisal, mam dosc pustego gadania i zamieszania. A co do forum to jeszcze przemysle, tym bardziej ze zrobilem probe podzielonego okna i wyglada bardzo nieciekawie. Malo tego, zamierzam powywalac podzielone okna ze wszystkich stron, jakos mi one nie pasuja. Z poczatku bylo ich duzo (przymierze, serwery) ale zauwazcie ze na ostatnich robionych serwisach (mapy, CS) praktycznie nie istnieja.
Naprawde nie rozumiem, czemu sie tak uczepiliscie aby na sile wyroznic liste goracych tematow od reszty newsow. Newsy sa zrobione porzadnie i staram sie aby trzymac ich stylistyke. Wprowadzenie dodatkowego okna czy podkreslenie IMO nie ma sensu. Badzcie pewni, ze robilem rozmaite proby i takie rozwiazanie jest najlepsze. tematy sa doskonale widoczne, sa na same gorze, w specjalnej ramce. Poza tym chyba kazdy slepy widzi co to jest. Nowy uzytkownik wchodzi i czyta pierwszy neqs i juz wie, co to jest, a stary uzytkownik wie nim wczyta strone. I naprawde nie widze sensu walenia tego czcionka rzedu 20 pixeli czy stosowania jakis grubych ramek w celu przywrocenia uwagi. Top ma byc ladnie wkomponowane w strone a nie wyroznione aby bylo widac z 20 metrow. Bo wtedy dopiero powiecie "ale to zburzylo strone i wyglada jak kartofel wsrod rzodkiewek".
............................................ Czw Mar 18, 2004 9:02 pm
|
|

|
Eravinor rain
|
Jak nie chcesz wyrozniac, to zaden problem.
A odnosnie systemu recenzji map, napisz mi, czy mam sie za to zabierac, jezeli tak, to moze wiecej szczegolow, jak to ma wygladac.
............................................ Czw Mar 18, 2004 9:55 pm
|
|

|
matisse
 ::: 566 :::
STEAM_0:0:297375
|
Cytat: |
Top ma byc ladnie wkomponowane w strone a nie wyroznione aby bylo widac z 20 metrow |
dokladnie popieram
............................................ Czw Mar 18, 2004 10:20 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
rain napisał: |
Jak nie chcesz wyrozniac, to zaden problem.
A odnosnie systemu recenzji map, napisz mi, czy mam sie za to zabierac, jezeli tak, to moze wiecej szczegolow, jak to ma wygladac. |
Sam jeszcze nie wiem dokladnie. Z pewnoscia wyglad bedzie podobny do obecnego, niemal identyczny. Zmianom ulegna drobne duperele, jak brak wymuszanej ramki w plikach jpg miniscreenow, oraz prawdopodobnie brak niepotrzebnych skryptow (otwierania screena w popupie). Prawdopodobnie zniknie, lub zostanie zmodyfikowany plik overview, pozeraja za duzo miejsca, sa to bowiem gify. Niektore waza nawet po 300 kilo. Oczywiscie po recenzji mapka musi byd dodawana w kilku miejscach (recenzenci, lista map, ostatnio dodane), oraz mozliwosc edycji.
Na razie jednak zostawiam to w sferze marzen, musimy skonczyc serwis CS-a.
............................................ Pią Mar 19, 2004 3:07 am
|
|

|
Eravinor rain
|
To jezeli to jest na dalszy plan odstawione, to jest cos do roboty na biezaco? Moze zrobic by tak zwany 'road map' serwisu (rozpiske rozwoju strony), zeby wiadomo co jest do zrobienia jeszcze i do czego trzeba pomocy/co zostanie kiedy zrobione (orientacyjnie).
............................................ Pią Mar 19, 2004 6:35 pm
|
|

|
|