|
 |
Aaaa może monitor?
|
 |
joorek HakunaMatata
 ::: 1415 :::
STEAM_0:1:37648; STEAM_0:0:13353631
|
Jestem zielony w tych sprawach, więc piszcie odrazu dlaczego akurat ten ;]
Wymagania i ograniczenia:
Musi mieć 17" lub 19"
cena: około 700 zł
EDIT:
I może być panoramiczny ;]
EDIT2:
Tylko proszę przy propozycjach nie patrzeć z perspektywy gracza ;]
............................................ Nie Lip 08, 2007 10:55 am
|
|

|
AMI c18 | Valkyria
 ::: 8163 :::
|
Nie spodziewaj sie rewelacji w tej cenie... gdyby granica byla okolo 800-900zl to mozna by jakas fajna iiyamke znaleźć (przykladowo ten :: LINK :: ) iiyama daje gwarancje na 2 lata (chyba) na pixele - 1 wypalony przyjezdza kurier i go zabiera do naprawy i jak jest taka potrzeba to i wezmie jakis na zastepstwo
a do tej cany to chyba tylko to mi do glowy przychodzi
:: LINK ::
............................................ Nie Lip 08, 2007 11:20 am
|
|

|
joorek HakunaMatata
|
AMI napisał: |
Nie spodziewaj sie rewelacji w tej cenie... gdyby granica byla okolo 800-900zl to mozna by jakas fajna iiyamke znaleźć (przykladowo ten :: LINK :: ) |
Na allegro bym się zmieścił z tą iiyamką: :: LINK ::
............................................ Nie Lip 08, 2007 11:35 am
|
|

|
AMI c18 | Valkyria
|
JooRek! napisał: |
Nie spodziewaj sie rewelacji w tej cenie... gdyby granica byla okolo 800-900zl to mozna by jakas fajna iiyamke znaleźć (przykladowo ten :: LINK :: ) |
Na allegro bym się zmieścił z tą iiyamką: :: LINK :: |
poczekaj jeszcze na opinie innych - ja bym w sumie brał
............................................ Nie Lip 08, 2007 11:37 am
|
|

|
joorek HakunaMatata
|
Ale wolałbym monitor bez głośników ;]
W planach mam kupno Creative'ów 7.1 z tego wynika kwota przeznaczona na monitor ;]
............................................ Nie Lip 08, 2007 11:44 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
poczekaj jeszcze na opinie innych - ja bym w sumie brał |
A ja bym nie bral. To znaczy nie zebym nie bral iiyamy, bo sam mam taki monitor (tylko nie panoramiczny). Ale lepiej dolozyc stowe i kupic nowy na gwarancji. Wcisna ci model z martwymi pikselami i co? Takich rzeczy jak panele LCD w sumie nie powinno sie kupowac uzywanych.
............................................ Nie Lip 08, 2007 11:52 am
|
|

|
joorek HakunaMatata
|
Karbulot napisał: |
poczekaj jeszcze na opinie innych - ja bym w sumie brał |
A ja bym nie bral. To znaczy nie zebym nie bral iiyamy, bo sam mam taki monitor (tylko nie panoramiczny). Ale lepiej dolozyc stowe i kupic nowy na gwarancji. Wcisna ci model z martwymi pikselami i co? Takich rzeczy jak panele LCD w sumie nie powinno sie kupowac uzywanych. |
Ale Karbulocie monitor z tej aukcji nie jest używany, do tego na gwarancji poza tym salon jest w Warszawie więc pojechałbym tam i sprawdził go przed zakupem.
EDIT:
Jeszcze pytanko czy karta graficzna(u mnie gf5600) może kolidować w jakiś sposób z monitorem panoramicznym??
............................................ Nie Lip 08, 2007 12:02 pm
|
|

|
Czlaper
 ::: 2858 :::
STEAM_0:0:4963561
|
Nie będzie problemu z kartą.
A tak jak AMI napisał 700 zeta to jednak troszke mało na monitor lcd. Za ta kwote tylko cos malego albo gowniany obraz 
............................................ Nie Lip 08, 2007 4:04 pm
|
|

|
joorek HakunaMatata
|
CZL@PER napisał: |
Nie będzie problemu z kartą.
A tak jak AMI napisał 700 zeta to jednak troszke mało na monitor lcd. Za ta kwote tylko cos malego albo gowniany obraz  |
Wiem. wiem Czlaper nie musisz mnie uświadamiać.
Ale co zrobię...
Chyba wybiorę coś panoramicznego, co powiecie na
samsunga :: LINK :: albo
iiyame
są jeszcze LG :: LINK ::
Wszystkie w podobnej klasie, teraz tylko który najlepsiejszy jest??
............................................ Nie Lip 08, 2007 4:35 pm
|
|

|
Han[D]_Solo c18 | Evangeline
 ::: 3870 :::
STEAM_0:1:1232882
|
W CD-Action w tescie monitorow, w kategorii do 1000zl wygral monitor
HYUNDAI N71S.
Cena (podana w czasopismie): 589zl
Wiec moze warto sie przyjrzec.
............................................ Nie Lip 08, 2007 6:04 pm
|
|

|
pr0^ktolog
 ::: 241 :::
STEAM_0:1:5074204
|
ja polecam samsunga sync mastera 770p (17cali) , pva najlepsza matryca, sam mam i jestem bardzo zadowolony
ceny
cena tez przystępna, ja nabyłem za 1000 zł teraz cenę obniżyli ale nie żałuję pieniędzy wydanych wcześniej, po prostu był mi potrzebny, gdybym miał wybrać i kupić 2 raz wybrałbym właśnie ten
Teoretycznie samsungi maja efekt ufo nie wiem na ile to jest prawda, ja nie miałem i kolega co ma ten sam monitor tez nie miał, a jeśli się nawet pojawia to podobno znika po jakimś czasie.
............................................ Wto Lip 10, 2007 12:14 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Han, nie opieralbym sie na testach CDA. To nie jest czasopismo techniczne tylko o grach, a ten jeden czy dwa monitory jakie przetestowali nie jest testem wiaryghodnym, predzej jako ciekawostka. Tym bardziej, ze nawet nie maja do tego odpowiedniego zaplecza technicznego. A to, co pisze tam pan Lukasz Nowak, nalezy traktowac jako drobne wypelnienie od lektyry o grach. Lepiej poszukac na benchmarkach albo w ostatnim numerze CHIP-a, gdzie byl test monitorow LCD.
............................................ Wto Lip 10, 2007 1:27 am
|
|

|
presto c18 | Fedra
 ::: 3577 :::
STEAM_0:0:8406115
|
dobre testy i dobre forum, ale można zgłupieć potem
............................................ Wto Lip 10, 2007 5:53 am
|
|

|
AMI c18 | Valkyria
|
radze tylko iiyame - jest to firma ktora od 20 lat produkuje w sumie tylko monitory i gwarancja jest u nich najlepsza (jeden pixel i wymiana jak juz pisalem na nowy ) nie to co szajsungi, hujdaje czy eldżi (chodz one ostatnio sie poprawily z tego co wiem) 
............................................ Wto Lip 10, 2007 6:53 am
|
|

|
Han[D]_Solo c18 | Evangeline
 ::: 3870 :::
STEAM_0:1:1232882
|
Karbulot napisał: |
Han, nie opieralbym sie na testach CDA. To nie jest czasopismo techniczne tylko o grach, a ten jeden czy dwa monitory jakie przetestowali nie jest testem wiaryghodnym, predzej jako ciekawostka. Tym bardziej, ze nawet nie maja do tego odpowiedniego zaplecza technicznego. A to, co pisze tam pan Lukasz Nowak, nalezy traktowac jako drobne wypelnienie od lektyry o grach. Lepiej poszukac na benchmarkach albo w ostatnim numerze CHIP-a, gdzie byl test monitorow LCD. |
Wiesz co, co do jakosci testow to sie nie wypowiadam bo nie mam szansy sprawdzic ich wiarygodnosci, ale jesli chodzi o zaplecze techniczne to z tego z wiem jest w redakcji caly dzial hardware`owy, ktory sie zajmuje testami.
Ja tylko przytoczylem winik testow do 1000zl, sam na monitorach nie bardzo sie znam (moja wiedza ogranicza sie do niezbednych podstaw) i bardziej chodzilo mi o przyjzenie sie temu modelowi i a nóż widelec jest calkiem niezly.
Jedno wiem, na pewno warto czytac artykuly z serii "Nie daj sie nabrac", bo sa tworzone przez niezaleznego faceta, a w dodatku sa przedstawiane bardzo rzetelnie.
Pozdrawiam.
............................................ Wto Lip 10, 2007 9:54 am
|
|

|
|