|
 |
Glosniki do lapa
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Rzizel pajacu, 2.1 to nie zadny DD czy Surround. Po prostu dwie satelity i subwoofer, a do tego nie trzeba jakiejs wymagajacej karty, bo rozszcepic dzwiek ponizej ilus Hz i puszczenie tego osobnym kanalem potrafi nawet dzwiekowka sprzez cwierc wieku.
............................................ Wto Lip 17, 2007 8:09 pm
|
|

|
klife I'm bot
 ::: 239 :::
STEAM_0:0:9281861
|
Pocalunek Rzizel napisał: |
Klife ale jak masz zintegrowana karte w lapku ( taka najprostsza ) to 2.1 nie bedzie dzialac chyba. Trzeba miec te wyjscia odpowiednie? chyba ze sie myle? Samo wyjscie sluchawkowe chyba nie styknie na 2.1? |
:rotfl:
zwykle wyjscie na malego jacka:P
nie wiem jaka ma karte nie w tym rzecz, chodzi o to zeby bylo slychac dzwieki a nie pseudodzwieki jak to z wiekszosci lapow. I zeby nabraly one troche "barwy i przestrzeni"...
............................................ Wto Lip 17, 2007 8:13 pm
|
|

|
ml0dy [DaRk_^_$iDe]
 ::: 3088 :::
STEAM_0:0:4364171
|
niewiele kasy na cos w miare
ja tylko 2 marki mam na mysli za taka cene i dobrej jakosci:
:: LINK ::
ew troche dolozyc i polece z wlasnego doswiadczenia:
oba mam w domu, ale w 5.1
co do creativow takie mam komentarze: dobry mocny bass, przebija logitechy, satelity graja dobrze, pilot (wygodny i nie),
logitechy, slabszy bass ale czystszy mi sie wydaje, satelity lepsze jak creative ale glosnosc regulowana na prawym glosniku i bass w wooferze tylko pokretlo z tylu, niewygodne i do tego nie mozna wyciszyc bassu calkiem, jak jest taka potrzeba.
creativy maja chinche jak i logitki,ale w creativach kazda z satelit ma osobne a w logitkach wszystkie oprocz tego z glosnoscia, poprostu musi byc prawy i koniec (kabel nie za dlugi od subwoofera).
zestaw marzen dla mnie, co zamierzam zlozyc, bass z creative i satelity logitecha 5.1, bo wtedy same plusy zbiore w jedno
UPDATE:
barwy i przestrzeni nabiora nawet po glupiej karcie muzycznej na USB albo na pcimcie 
............................................ Wto Lip 17, 2007 8:20 pm
|
|

|
klife I'm bot
 ::: 239 :::
STEAM_0:0:9281861
|
Wiec generalnie tez glownie te dwie firmy mam na mysli ale wpadl mi w oko ten zestaw co opisalem na poczatku...choc nie wiem jak tam bas skoro nie ma pudla...ale z recenzji wynika ze zaskakujaco dobrze. nowe kosztuje 170 najanieja uzywki w tej chwili za 88 sa...
przwanie malo spedzam czasu sluchajac w domu ale mam 5.1 creativea i nie narzekam
PS. a generalnie konserwatysta ze mnie...segmentowka technicsa + wzmachol + altusy 140 i nic wiecej do szczescia nie trzeba
upd :: LINK :: tam sa te v20
............................................ Wto Lip 17, 2007 8:44 pm
|
|

|
Pocalunek Rzizel
 ::: 3859 :::
STEAM_0:0:5470094
|
5.1 , 7.1 to jest jedno wielkie g.... Zeby ten system dzialal trzeba miec filmy w formacie DVD (5gb czy tam wiecej) muzyka na plytach oryginalnych itp itd. Ja kupilem 5.1 Creative i co z tego skoro mam 60gb mp3, same filmy dvix czy jak tam sie one zwa co zajmuja 799mb. Dzialaja mi 2 glosniki. Raz wlaczylem sobie Shreka 2 oryginalnego i rzeczywiscie fajnie to brzemialo 
............................................ Wto Lip 17, 2007 9:26 pm
|
|

|
D@R!o [UnimatriX|sq]
 ::: 797 :::
STEAM_0:0:845335
|
Pocalunek Rzizel napisał: |
5.1 , 7.1 to jest jedno wielkie g.... Zeby ten system dzialal trzeba miec filmy w formacie DVD (5gb czy tam wiecej) muzyka na plytach oryginalnych itp itd. Ja kupilem 5.1 Creative i co z tego skoro mam 60gb mp3, same filmy dvix czy jak tam sie one zwa co zajmuja 799mb. Dzialaja mi 2 glosniki. Raz wlaczylem sobie Shreka 2 oryginalnego i rzeczywiscie fajnie to brzemialo  |
A nie wystarcza filmy z AC3? Ja jak rippuje film na 2cd to uzywam AC3 6-cio kanalowego.
............................................ Wto Lip 17, 2007 10:00 pm
|
|

|
Duszek Random player ;)
 ::: 1735 :::
STEAM_0:1:6791175
|
Miałem Creative P380 i porównywałem z Logitechem X230. Radzę ci wziąść Creavity, bardzo fajnie grają, w tej cenie trudno będzie znaleźć coś lepszego 
............................................ Wto Lip 17, 2007 10:01 pm
|
|

|
ml0dy [DaRk_^_$iDe]
 ::: 3088 :::
STEAM_0:0:4364171
|
rzizel.
filmy musza miec ac3 tak jak wspominal dario.
zawsze w nazwie filmu gdy sciagasz masz takie cus.
kolejna rzecza jest ustawienie kodeka ac3 na 5.1, zeby takie filmy dzialaly dobrze.
co do mp3.w formacie 5.1 to jest format .ac3, fajne sample mialem w tym formacie do karty creative.
a i zwykle mp3 niezle graja na wszystkich 6 glosnikach mimo ze stereo, procesor w muzycznej stara sie zrobic taki lekko przestrzenny dzwiek.
a Tobie wiesz czemu graja 2 glosniki? bo masz qfniana karte muzyczna
ale nawet mozesz sobie poszukac wtyczek do playera swojego (domniemam ze winamp albo foobar) ktory Ci dzwiek rozdziela do kanalow wszystkich
ew jesli masz jakas karte creative to odinstaluj stare drivery i proponuje zainstalowac sobie sterowniki ze strony kx-project.net znaczna roznica ;]
i sry za off top.
............................................ Sro Lip 18, 2007 3:10 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|