|
 |
Cięcia (myszki i klawiatury) w CS
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Siergiej Ja Yeti ^^
 ::: 3639 :::
STEAM_0:1:3084859
|
Witam.
Od jakiegoś czasu (2-3 tyg) zauważyłem że grając obojętnie na jakich serwerach mam coś takiego że strzelam (palec na myszce) przestaje strzelać (zdejmuje palec z myszki) a tu gostek nadal mi strzela. To samo w klawiaturze ide w lewo zdejmuje palec z "A" a on mi dalej idzie w CS.
Mówili mi że pomaga "Ustawianie Priorytetu" niski na proces hl.exe na chwile przestaje wtedy się ciąć i gitara ale po paru minutach to samo.
Odrazu mówię ping stabilny (30-50ms) ale fps nie wchodze na serwer 100fps pogram chwile nagle tnie jak nie wiem co i fps od 15-30. Jak mi tak skaczą fps'y przerywa mi głos jak ktoś gada i wogule nie da się grać. Takie cięcia mam często np. Odpale CS'a i ztnie mi się z 2-3 razy i koniec, ale klawiatura i myszka ciągle się tnie.
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
Siergiej :szlug:
............................................ Sob Sie 04, 2007 2:45 am
|
|

|
darkas
 ::: 1330 :::
STEAM_0:1:14583491
|
skan kompa ? moze jakis syf masz ? niewiem ... moze masz ustawione na d3d? (podobnie mam na d3d w smogu) a jak to niepomoze to defragmentacja ... a pozniej format chyba ze ktos potrafi to naprawic 
............................................ Sob Sie 04, 2007 3:06 am
|
|

|
Siergiej Ja Yeti ^^
|
formalinke robiłem z 1 tyg temu, syf nie wierze żeby od tego czasu wlazł, skan Ad-aware i Nod32: Ad-aware coś wykrył Nod32 - Czysto, defragmentacja uuuhhhu... dysku d to już chyba nie formatowałem od 3 lat, pewnie podefragemntowane pliki jak nie wiem co ;/, no dobra spróbuje defragmentacji.
Pozdro
............................................ Sob Sie 04, 2007 3:30 am
|
|

|
xader Wilgotna Szparka
 ::: 29 :::
STEAM_0:1:15351758
|
Witam, mam to samo:
Przed 3 tygodniami nie mialem steam'a i gralem na non-steam'ie, zadnych takich problemow nie mialem (zawsze 100 fps, jezeli mniej to ani mysz anie klawiatura nie lagowala).
Po instalacji steam'a (ten sam sprzet, te same driver'y) w przypadku gdy sprzet nie wyraba do fps_max, a teraz juz rzadko wyrabia 100 fps'ow mysz i klawiatura laguje.
Zaktualizowalem stery grafy i nadal to samo, pomoglo ustawienie fps_max na 60 ale czasami zdarza sie ze nie wyrobi tych 60 i laguje.
Moj sprzet: sempron 2800, 1gb ram, radek 9800 pro, wiec powinien spokojnie udzwignac cs'a (nic poza firewall'em (sygate), antywirem (avast) i catalyst control center nie dziala w tle).
W przyszlym tygodniu planowalem zrobic format, ale jak widze z wypowiedzi
master15 niekoniecznie moze to pomoc.
Kazda pomoc byla by bardzo przydatna.
P.S. Patrzylem na support steam'a, jest tam omowiony podobny problem, ale fix nie dziala.
............................................ Sob Sie 04, 2007 9:47 am
|
|

|
ojCieC dyRekTor Silak
 ::: 798 :::
STEAM_0:1:2815991
|
Zmien sobie priorytet hl na niski, to powinno Ci pomóc. Mi pomogło.
............................................ Sob Sie 04, 2007 6:01 pm
|
|

|
Siergiej Ja Yeti ^^
|
ojCieC dyRekTor napisał: |
Zmien sobie priorytet hl na niski, to powinno Ci pomóc. Mi pomogło. |
Ojciec ale to muszę tak ciągle zmieniać ten priorytet.
Co do sterowników grałem i gram ciągle na takich samych czyli danych przez Radeona z Oryginalną płytką (Karta - Palit Radeon X1950 GT Super 512MB/256bit)
Nigdy niemiałem takich problemów a teraz mam.
............................................ Sob Sie 04, 2007 8:31 pm
|
|

|
ojCieC dyRekTor Silak
 ::: 798 :::
STEAM_0:1:2815991
|
Ja tez kiedys nie miałem problemów z tym, a teraz mam i prorytet tez stale musze ustawiac.
............................................ Sob Sie 04, 2007 11:06 pm
|
|

|
xader Wilgotna Szparka
 ::: 29 :::
STEAM_0:1:15351758
|
nie probowalem jeszcze, sprobuje jak wroce do szczecina
:: LINK ::
............................................ Nie Sie 05, 2007 12:03 am
|
|

|
Siergiej Ja Yeti ^^
|
xader napisał: |
nie probowalem jeszcze, sprobuje jak wroce do szczecina
:: LINK :: |
Z tego co wyczytałem to dwa sposoby:
1. Włączenie Steam'a i HL z Niskim Priorytetem
2. Wyłączenie czegoś tam od kart ATI
ojCieC dyRekTor napisał: |
Ja tez kiedys nie miałem problemów z tym, a teraz mam i prorytet tez stale musze ustawiac. |
Ojciec czy ty masz Karte ATI czy Geforce ??
No ja narazie użyłem tego sposobu zobaczymy co z tego wyniknie.
Kod: |
Dzięki uwadze magillom'a istnieje drugi sposób na pozbycie się tego problemu, jest on dla posiadaczy karty ATI (sprawdziłem, działa). Tutaj instrukcja przeniesiona z posta niżej:
a) każdorazowo w menadżerze zadań zamykajac proces ati2evxx.exe
b) na stałe wyłączajac usługe Ati HotKey Poller w services (start->uruchom->services.msc->tryb uruchomienia: wyłączony) |
Jak zobaczę czy działa to zupdajtuję xD
Updajt:
Narazie wszystko dobrze działa myszka nie zacina się. :szlug:
............................................ Nie Sie 05, 2007 12:19 am
|
|

|
pzr
 ::: 1112 :::
STEAM_0:1:5687665
|
Ja dopisze zjawisko, ktore mam u siebie. Mianowicie mam zwiechy myszki i klawiatury (mniej wiecej opisane w 1 poscie) w cs'ie, tylko podczas siedzenia na vt, ktos potrafi to wyjasnic? 
............................................ Nie Sie 05, 2007 2:02 am
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|