|
 |
Livebox
|
 |
AMI c18 | Valkyria
 ::: 8163 :::
|
dowiedzialem sie dzis ze bede mial w chacie liveboxa... jak sie nie sprawdzi to kupuje router
Ale mam kilka pytan:
1.Jak wyglada w nim konfiguracja? jest bezproblemowa czy tpsa zastosowala jakies swoje innowacje ktore tylko wkurwiaja?
2.Czy komp 2 ktory jest o pietro nizej i za gruba sciana bedzie odbieral dobrze sygnal wifi ?
3.Czy mozna mu ustawic limit lacza na np: 20 kB? [2nd komp xD]
4.Czy mozna normalnie go podlaczyc za pomoca kabla do mojego kompa zebym nie musial miec zadnego bezprzewodowego?
5.Czy livebox ma downa jak TPSA ?
sorry za glupie pytania ale chcialem kupic normalny router pytogramu albo d-linka ale sprobowac liveboxa chyba nie zaszkodzi tym bardziej ze za free 
Ostatnio zmieniony przez AMI dnia Sob Sie 11, 2007 11:48 pm, w całości zmieniany 1 raz
............................................ Sob Sie 11, 2007 11:21 pm
|
|

|
Kajot (:
 ::: 7102 :::
|
od znajomej wiem ze zasieg liveboxa jest marny wiec temu drugiemu komputerowi dobrego sygnalu nie wroze
............................................ Sob Sie 11, 2007 11:39 pm
|
|

|
Deska Szelest.DSK
 ::: 3489 :::
STEAM_0:0:6298995
|
tu masz wszystko o liveboxie :: LINK ::
Kajot napisał: |
od znajomej wiem ze zasieg liveboxa jest marny wiec temu drugiemu komputerowi dobrego sygnalu nie wroze |
nie pierdziel że ZnAjOmY na takich rzeczach sie zna :rotfl:
............................................ Sob Sie 11, 2007 11:44 pm
|
|

|
D@R!o [UnimatriX|sq]
 ::: 797 :::
STEAM_0:0:845335
|
AMI napisał: |
dowiedzialem sie dzis ze bede mial w chacie liveboxa... jak sie nie sprawdzi to kupuje router
Ale mam kilka pytan:
1.Jak wyglada w nim konfiguracja? jest bezproblemowa czy tpsa zastosowala jakies swoje innowacje ktore tylko wkurwiaja?
2.Czy komp 2 ktory jest o pietro nizej i za gruba sciana bedzie odbieral dobrze sygnal wifi ?
4.Czy mozna normalnie go podlaczyc za pomoca kabla do mojego kompa zebym nie musial miec zadnego bezprzewodowego?
sorry za glupie pytania ale chcialem kupic normalny router pytogramu albo d-linka ale sprobowac liveboxa chyba nie zaszkodzi tym bardziej ze za free  |
1. Tak jak kazdy inny router - bez wydziwnien sponsorowanych przez TP
2. Livebox ma slabe wifi
3. Nie - to jest prosty sprzet
4. Tak
5. Troche innego 
............................................ Nie Sie 12, 2007 1:03 am
|
|

|
kedrigen call 911
 ::: 1566 :::
STEAM_0:1:268445
|
1. Jest latwa wystraczy umiec czytac i klikac
2. co do wifi jak nie bedzie ci lapac zasiegu to sprobuj go poobracac, najwiekszy zasieg lapie jak zwrocisz to swiecące logo tp w strone kompa z wifi (na boki i gora dol jest slabo...)
3. nie wiem?
4. tak, masz 2 porty ethernet i jeden usb z tym ze jak chcesz miec 2 ethernety musisz wylaczyc na stronie konfiguracyjnej LB'ka videostrade
5. livebox jest dziwny, procedura jego uruchamiania jak cos jest nie tak zwykle polega na: restart, restart, reset reset reset > zwykle to rozwiazuje wszystkie problemy z LB 
............................................ Nie Sie 12, 2007 11:48 am
|
|

|
RaFi
 ::: 1489 :::
STEAM_0:0:2967362
|
Ale mam kilka pytan:
sorry za glupie pytania ale chcialem kupic normalny router pytogramu albo d-linka ale sprobowac liveboxa chyba nie zaszkodzi tym bardziej ze za free  |
mam Liveboxa od 7 miesiecy i tak:
1) Po zainstalowaniu Liveboxa, Utwarza ci sie na pulpicie ikonka to poloczenia sie z konfiguracja liveboxa, wszystko ładnie napisane w prostej robie dla wszystkich do zrozumienia.
2) Niestety nie sprawdzalem przez grupa sciane, czy jest dobre polączenie, jednak ja mam liveboxa za sciana o grubosci tak na ok. 25cm i polączenie mam 97%.
3) Jeśli chodzi o Limit łacza to niestety nie wiem, nie znam sie na tym.
4) Liveboxa mozesz podlaczyc na 3 sposoby:
a) Wi-fi
b) Zwykły kabel Ethernet (Wtyczna Rj-45)
c) Poprzez USB
5) Mam juz go długo i niestety ani razu nie mialem z nim problemów. Raz tylko nie mialem internetu przez 2 min to zrestartowalem Liveboxa I wszystko działało.
Ps; On nie jest za Free oni ci tylko go dzierżawią i płacisz za niego 1,22
Pozdrawiam
............................................ Nie Sie 12, 2007 12:04 pm
|
|

|
Koshal psilosophy
 ::: 1054 :::
STEAM_0:0:3966473
|
nie bawilem sie tym ustrojstwem ale polecalbym kupic jakis router np edimaxa bo sa tanie i stabilnie dzialaja. na pozostale pytania juz chyba znasz odpowiedzi wiec nie bede powielal.
ps - wiadomo oczywiscie ze nigdy przenigdy nie instaluj na kompie zadnego gownianego oprogramowania tepsy
............................................ Nie Sie 12, 2007 2:47 pm
|
|

|
jeden_z_ekipy jedynka
 ::: 1055 :::
STEAM_0:1:12777172
|
rafi napisał: |
Ale mam kilka pytan:
mam Liveboxa od 7 miesiecy i tak:
1) Po zainstalowaniu Liveboxa, Utwarza ci sie na pulpicie ikonka to poloczenia sie z konfiguracja liveboxa, wszystko ładnie napisane w prostej robie dla wszystkich do zrozumienia.
2) Niestety nie sprawdzalem przez grupa sciane, czy jest dobre polączenie, jednak ja mam liveboxa za sciana o grubosci tak na ok. 25cm i polączenie mam 97%.
3) Jeśli chodzi o Limit łacza to niestety nie wiem, nie znam sie na tym.
a) Wi-fi
c) Poprzez USB
5) Mam juz go długo i niestety ani razu nie mialem z nim problemów. Raz tylko nie mialem internetu przez 2 min to zrestartowalem Liveboxa I wszystko działało.
Ps; On nie jest za Free oni ci tylko go dzierżawią i płacisz za niego 1,22
Pozdrawiam |
Chyba miało być na szczęscie Albo ja cos zle zrozumialem 
............................................ Nie Sie 12, 2007 2:49 pm
|
|

|
RaFi
|
masz racje na szczęscie 
............................................ Nie Sie 12, 2007 3:31 pm
|
|

|
pzr
 ::: 1112 :::
STEAM_0:1:5687665
|
masz racje na szczęscie  |
teraz jest za pozno 
............................................ Nie Sie 12, 2007 3:39 pm
|
|

|
strachu Strach Na Wroble.
 ::: 65 :::
STEAM_0:1:14210043
|
[quote="Deska"]tu masz wszystko o liveboxie :: LINK ::
Poległem :rotfl: :lol:
............................................ Nie Sie 12, 2007 5:16 pm
|
|

|
D@R!o [UnimatriX|sq]
 ::: 797 :::
STEAM_0:0:845335
|
a) Wi-fi
c) Poprzez USB
|
Ad.1. A po co go instalować? Podłączasz przez Ethernet i jedziesz z konfigiem. Ja nie zainstaluje nigdy więcej oprogramowania od Tepsy
Ad.4.
A on nie miał jeszcze Bluetootha?
............................................ Nie Sie 12, 2007 5:22 pm
|
|

|
RaFi
|
[quote="D@R!o"]
a) Wi-fi
c) Poprzez USB
|
D@R!o napisał: |
Ad.1. A po co go instalować? Podłączasz przez Ethernet i jedziesz z konfigiem. Ja nie zainstaluje nigdy więcej oprogramowania od Tepsy
|
Nie wiem Ale inaczej mi nie polaczylo z internetem jak chcialem podlaczyc go przez Wi-fi... Mialem poprostu wybor albo dokupic kabel, albo podlaczyc pod wi-fi, testowalem wszyskie mozliwosci jednak wi-fi bylo najlepsze.
D@R!o napisał: |
Ad.4.
A on nie miał jeszcze Bluetootha?
|
Nie tylko wi-fi jesli chodzi o bezprzewodowo.
............................................ Nie Sie 12, 2007 5:25 pm
|
|

|
|