|
 |
Problem z Uruchomieniem Kompa
|
 |
Siergiej Ja Yeti ^^
 ::: 3639 :::
STEAM_0:1:3084859
|
Bynajmniej ja się na tym nie znam mówię w najbliższym czasię będę chciał zmienić zasilacz czemu:
-Obawa że kiedyś nie odpalę kompa
-Wkurzenie jak codziennie muszę odpalać kompa z 5-6 razy
-Słabe napięcia w zasilaczu (hardware monitor w biosie)
A zmieniać będę na:
:: LINK ::
Znajomi ze sklepu komputerowego alltech.pl mówią że to jest jeden z lepszych zasilaczy.
Co wy możecie o tym powiedzieć ?
............................................ Pon Sie 27, 2007 7:22 pm
|
|

|
ShPaQ
 ::: 42 :::
STEAM_0:0:2296580
|
grubas... wystarczy jak nie masz grafy potwora...
............................................ Pon Sie 27, 2007 9:36 pm
|
|

|
Siergiej Ja Yeti ^^
|
No wiesz grafe to mam potwora ma dodatkowe zasilanie jeszcze bedę chciał ją podkręcać ;]
............................................ Wto Sie 28, 2007 10:06 am
|
|

|
peczis_pl SH00T3R
 ::: 55 :::
STEAM_0:1:5279521
Zbanowany |
xD a co do zasilacza to kiedys mialem taki problem z zasilaczem ze urchamial sie komp do znaczku tego windows XP co sie laduje i sie resetowal i za 4 razem wchodzil do winda ale potem zmienilem zasilacz i wszystko jest ok, bo kondensory cos sie jebly Wiec moze masz to samo
............................................ Wto Sie 28, 2007 10:38 am
|
|

|
IR Sanchez nuclear blast
 ::: 1132 :::
STEAM_0:0:478363
|
Mozliwe ze to sprawka zasilacza. Rozumiem, ze ogladales swoje mobo i kondzioly nie sa popuchniete?
Jest tez trzecia mozliwosc:
Niektore mobo tak juz maja, ze nie chca wstawwac po odlaczeniu zasilania. Efekt potrafi sie nasilac w przypadku OC. Generalnie nie ma na to rady (ostatnia deska ratunku jest update biosu), bo po prostu bywa, ze "ten typ tak ma".
Daj znac, czy pomoze zmiana zasilatora, tez jestem ciekaw.
BTW, napiecie 3.14V jest na granicy (odchylka dla linii 3.3V wynosi 5% i 3.14V to dolna granica). Jednak pomiar z bios'u jest delkiatnie mowiac malo dokladny i nie sugerowalbym sie nim. Tylko miernik prawde ci powie...
Ostatnio zmieniony przez IR Sanchez dnia Wto Sie 28, 2007 1:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
............................................ Wto Sie 28, 2007 12:31 pm
|
|

|
Siergiej Ja Yeti ^^
|
No nie będę się bawił w mierzenie napięcia miernikiem zobaczy się czy pomoże to przy zmianie zasilacza.
SH00T3R - u mnie problem nie jest na windzie tylko przy samym rozruchu kompa (nawet bios się nie odpala) odpala się za 5-7 razem (bios oczywiście się nie restartuje) Godzina taka jaka powinna być i ustawienia też takie same.
............................................ Wto Sie 28, 2007 1:16 pm
|
|

|
|