|
 |
Forum dorobiło się subfor
|
 |
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Dobra, pare waznych wytycznych. Pogrubie to, aby sie topik odroznial od pozostalych.
Po pierwsze administratorzy nie zakladaja nowych subfor, nie przydzielaja modkow, nie przesuwaja for i nie dlubia w administracji. Zgodnie z przyslowiem "Gdzie kucharek szesc..." mam to poukladane i nie chce aby ktos mi tam teraz mieszal.
Po drugie jak ktos nie ma dostepu do jakiegos dzialu, niech pisze.
Po trzecie moderatorzy maja duzo roboty. W forach podzielonych musza poprzenosic wszystkie topiki do poszczegolnych subfor. Przyklad? Fozum z zyczeniami. Sortujecie osobno zyczenia urodzinowe, osobno zyczenia pozostale, osobno powitania na forum. Wszystkie topiki z forum zyczen maja zniknac i znalezc sie w odpowiednich subforach forum zyczen. To przyklad, to samo dotyczy innych subfor jak administracja serwerow, propozycja map itd.
Po czwarte jesli ktos ma modka w jakims subforum, ma tez w nadforum (nie dotyczy klanowych dzialow zamknietych). A to znaczy, ze maja prawa zakladac topiki w nadforach. Gwoli jasnosci, w nadforach znajdowac sie moga TYLKO I WYLACZNIE wazne ogloszenia i informacje dotyczace CALEGO NADFORUM. Jak zobacze, ze znajduja sie tam bzdury, to zablokuje mozliwosc zakladania topikow w nadforach i czesc. Topiki w nadforach moga zakladac tylko administratorzy i moderatorzy. Zwykli uzerzy jednak maja mozliwosc odpowiedzi.
To na razie tyle.
............................................ Sob Paź 20, 2007 9:43 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
I jeszcze jedno (napisze to osobno). Niech was nie dziwia obszerne i lopatologiczne opisy co poniektorych dzialow. To dla tych ciemniakow, ktorzy nadal pisza prywatne pierdoly na forum ogolnym bardz skarge na admina w propozycjach do mapcycle.
............................................ Sob Paź 20, 2007 9:55 am
|
|

|
Xander Born to be free
 ::: 1319 :::
STEAM_0:1:7340569
|
Hmmm... a czy Prośby i wnioski o asymilacje do Borg będą w Forach indywidualnych i pomocniczych ??
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:15 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Tak, dlatego ze prosba jest prosba indywidualna dla kazdego.
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:18 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Owszem jest. Ale to kwestia przyzwyczajenia. Jestescie przyzwyczajeni do zwyklego forum, z prostym ukladem. Od ponad pieciu lat piszecie w starym ukladzie i sie przyzwyczailiscie. Ale nowe forum szybko opanujecie. Pamietacje jak byla zmiana na tylko jeden skin? Zwolennicy skiny SubSilver darli koszule jak Rejtan "Jak mozna czytac biale napisy na ciemnym tle"? A jednak piszecie i nie narzekacie. Do nowego ukladu forum tez sie przyzwyczaicie. Wiekszy podzial tematyczny oraz uporzadkowanie jest bardzo cenne, szczegolnie dla osob ktore maja dostep do wiekszej czesci forum i przyt poprzedniej wersji mieli tasme dluga jak papier toaletowy.
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:27 am
|
|

|
Brunon The Stig
 ::: 6974 :::
STEAM_0:1:9958739
|
Mi sie ten podzial nie podoba, ale to jest moje zdanie 
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:28 am
|
|

|
Xander Born to be free
|
A w grach komputerowych jako subforum można dodać jeszcze First-person shootery itp. ponieważ o nich też dużo się pisze. Ale to tylko moje zdanie 
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:29 am
|
|

|
AMI c18 | Valkyria
 ::: 8163 :::
|
pisales karbi czy zniknely dzialy do ktorych mielismy dostep itp... wiec ja ci powiem... SKAD JA TO KU*** mam teraz wiedziec heheheh 
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:39 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Jesli chodzi o gry komputerowe, to piszcie do Midera. On jest autorem subfor. Ja chcialem nieco inny podzial, nioe na typy gier ale na rodzaje postow, czyli "W co warto zagrac, nowosci na rynku" czy "Mam problem z przejsciem misji, levelu, ukladu".
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:39 am
|
|

|
Xander Born to be free
|
W tej chwili troche dziwnie podzielone. Dobry jest Karbi Twój pomysł lub poprostu można podzielić subfora na typy gier i będzie git 
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:44 am
|
|

|
Brunon The Stig
|
Pytanie natury technicznej. Czy jako moderator mam uprawnienia do przenoszenia tematow? np. w dziale rozrywka i takie tam sa oddzielne subfora do sportu, muzyka, ksiazka i takie tam. To samo jesli chodzi o inne dzialy, w ktorych mam modka. W sumie przydaloby sie zrobic porzadki skoro juz sa te subfora.
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:44 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Brunon napisał: |
Pytanie natury technicznej. Czy jako moderator mam uprawnienia do przenoszenia tematow? np. w dziale rozrywka i takie tam sa oddzielne subfora do sportu, muzyka, ksiazka i takie tam. To samo jesli chodzi o inne dzialy, w ktorych mam modka. W sumie przydaloby sie zrobic porzadki skoro juz sa te subfora. |
Karbulot napisał: |
Po czwarte jesli ktos ma modka w jakims subforum, ma tez w nadforum (nie dotyczy klanowych dzialow zamknietych). |
Jak forum zostalo podzielone (np zyczenia), to moderator starego ma takze moderatora wszystkich podzielonych nowych.
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:53 am
|
|

|
Brunon The Stig
|
W takim ukladzie przeniose kilka tematow:) reszta zajme sie pozniej.
............................................ Sob Paź 20, 2007 10:59 am
|
|

|
Brunon The Stig
|
Zauwazylem pewna rzecz. Przypadkowo wrzucilem temat "Film 300" do subforum "muzyka". I co? Nie moglem go przeniesc z "muzyki" do "Filmy". O co kaman?
............................................ Sob Paź 20, 2007 11:11 am
|
|

|
|