zaprzyjaznione fora                    

forum teczowe nutki   •                 
forum anarchy squad   •                 
forum unimatrix squad   •                 
forum serwera unimatrix   •                 
the foto borg collective   •                 

Index Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Nasza strona  

Livebox

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 2 z 2
Idź do strony Poprzedni  1, 2

strachu
Strach Na Wroble.

Petty Officer
::: 65 :::
STEAM_0:1:14210043
To zależy kto co trafi bo są bodajże 2 wersje Sagemowska i jaks francuska na M sie chyba zaczynająca o ile pamiętam ale nie daje głowy uciąć tak mi sie przynajmniej obiło kiedyś o uszy , sam jestem zaciekawiony tym tematem bo jutro biorę swojego boxa i zobaczymy jak to bendzie .

............................................
Nie Sie 12, 2007 9:58 pm

Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

AMI
c18 | Valkyria

Vice Admiral
::: 8163 :::
Odswiezam

mam ten syf w domu... w sumie nie jest to taki syf, nie wiesza sie i nie tnie a dziala lepiej niz ten modemik
ale jest problem...
wczoraj kupilem sieciowke wifi do 2 kompa, realteka jakas z fajna antenka na kablu z wiezyczka na magnes... ale nie o tym mowa
zrobilem wifi, cos tam mieszalem nie pamietam co w ustawieniach sieciowki i zaczelo dzialac na 2 kompie... wiec ucieszony wzialem liveboxa na gore bo nie chcialo mi sie latac wiec zdjalem go zeby miec blizej... podlaczylem do kompa do siebie a na 2 kompie przestalo dzialac. Widzi polaczenie, niby zasieg "dobry" a internetu jak byl tak go po przeniesieniu liveboxa nie ma... Coz robie nie tak? z sieciowki wzialem wyszukanie sieci, wpisalem klucz WEP czy cos takiego i dupa zbita ;/

Nie Paź 28, 2007 7:29 pm

•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan bulkowySKY
•  Clan STORM
•  Cytrynka18
•  L4D Survivors
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij email

Pocalunek Rzizel

Fleet Captain
::: 3859 :::
STEAM_0:0:5470094
Ami ja zrezygnowal z neo i mam live w domu jeszcze wiec jak chcesz moge Ci mojego wyslac a Ty mi wyslij Twojego. Wymienimy sie a ja oddam niby Twojego ze mojego

Nie Paź 28, 2007 10:18 pm

Odpowiedz z cytatem

Sebulba
tofif*

Fleet Captain
::: 3811 :::
STEAM_0:1:12876270
najgorszy syf jaki moze byc

Pon Paź 29, 2007 2:07 am

•  Adults only
•  Clan FoD & V.S.
•  Clan XaNaX
Odpowiedz z cytatem

kedrigen
call 911

Lieutenant
::: 1566 :::
STEAM_0:1:268445
AMI napisał:
Odswiezam

mam ten syf w domu... w sumie nie jest to taki syf, nie wiesza sie i nie tnie a dziala lepiej niz ten modemik
ale jest problem...
wczoraj kupilem sieciowke wifi do 2 kompa, realteka jakas z fajna antenka na kablu z wiezyczka na magnes... ale nie o tym mowa
zrobilem wifi, cos tam mieszalem nie pamietam co w ustawieniach sieciowki i zaczelo dzialac na 2 kompie... wiec ucieszony wzialem liveboxa na gore bo nie chcialo mi sie latac wiec zdjalem go zeby miec blizej... podlaczylem do kompa do siebie a na 2 kompie przestalo dzialac. Widzi polaczenie, niby zasieg "dobry" a internetu jak byl tak go po przeniesieniu liveboxa nie ma... Coz robie nie tak? z sieciowki wzialem wyszukanie sieci, wpisalem klucz WEP czy cos takiego i dupa zbita ;/

A zapisales konfiguracje? Jeszcze raz nacisnij REG i zobacz, jak nie sprobuj na 192.168.1.1 (admin/admin) wylaczyc filtrowanie MAC, jak dalej nie bedzie dzialac wylacz WEP'a, dalej nie dzialac? Reset LB do ustawien fabrycznych (zakladka "zapisz/wyczysc/uruchom ponownie">>"wyczysc">>"uruchom ponownie") potem musisz od nowa wciskac rega i wpisac parametry dostepowe w "Dostep do internetu" bo bedziesz na rejestracyjnych, generalnie jak masz jakis problem z LB to reset do ustawien fabrycznych pomaga w 95% przypadkach.

Pon Paź 29, 2007 9:11 am

•  L4D Survivors
Odpowiedz z cytatem

Bartosh!
Batuchan

Lieutenant Commander
::: 2448 :::
STEAM_0:0:10761336
Kurde, mam liveboxa juz z 5 dni ale jeszcze nie podlazyli, cos chyba zchrzanili. Muszcze czekac az szanowni panowie z TP sie zdecyduja go podlaczyc...

Pon Paź 29, 2007 2:21 pm

•  Anarchy Squad
•  BORG Junior Member
Odpowiedz z cytatem

kedrigen
call 911

Lieutenant
Bartosh! napisał:
Kurde, mam liveboxa juz z 5 dni ale jeszcze nie podlazyli, cos chyba zchrzanili. Muszcze czekac az szanowni panowie z TP sie zdecyduja go podlaczyc...

he? ze czego nie podlaczyli? Dzialala ci wczesniej neo? jak zachowuje sie dioda "@" ? jezeli ci dziala na normalnym modemie LB tez powinien dzialac, no chyba ze nie masz przygotowanej lini pod neostrade albo jakims cudem masz brak synchro albo 721.

Pon Paź 29, 2007 4:26 pm

•  L4D Survivors
Odpowiedz z cytatem

Bartosh!
Batuchan

Lieutenant Commander
Problem w tym że nie wiem czy dziala na normalnym modemie ponieważ neostade kupowalem wraz z liveboxem kilka dni temu. Jeszcze przez eeekend @ migala jak szalona. Teraz juz albo miga wolno lub sie swieci (chyba) Od pana z tepsy wiem ze to dobry objaw. Teraz jeszcze sporbuje zainstalowac ta skrzynke jeszcze raz.

Pon Paź 29, 2007 9:12 pm

•  Anarchy Squad
•  BORG Junior Member
Odpowiedz z cytatem

kedrigen
call 911

Lieutenant
Bartosh! napisał:
Problem w tym że nie wiem czy dziala na normalnym modemie ponieważ neostade kupowalem wraz z liveboxem kilka dni temu. Jeszcze przez eeekend @ migala jak szalona. Teraz juz albo miga wolno lub sie swieci (chyba) Od pana z tepsy wiem ze to dobry objaw. Teraz jeszcze sporbuje zainstalowac ta skrzynke jeszcze raz.

Najlepiej podepnij LB do komputera kablem ethernetowym, nic nie instaluj. Wlacz tylko DHCP w windowsie i o ile @ bedzie swiecic sprobuj wejsc na strone rejestacyjna :: LINK :: tylko nie wiem jak teraz ale ostatnio nie dzialala jezeli bedzie ci migac dioda dzwon na infolinie i zapytaj sie najpierw czy masz juz skrosowana linie, jezeli nie czekaj cierpliwie, jezeli tak to powiedz ze ci nie dziala ktos ci wtedy powinien pomoc

Pon Paź 29, 2007 9:40 pm

•  L4D Survivors
Odpowiedz z cytatem

Bartosh!
Batuchan

Lieutenant Commander
Hyhy... livebox stoi w salonie wiec bede musial lana po scianach toczyć (o ile siegnie?) Jutro sprobuje bo dzisiaj nie mam glowy. Jak zadziala to sprobuje kombinowac z wifi dzieki!

Pon Paź 29, 2007 10:53 pm

•  Anarchy Squad
•  BORG Junior Member
Odpowiedz z cytatem

kedrigen
call 911

Lieutenant
Bartosh! napisał:
Hyhy... livebox stoi w salonie wiec bede musial lana po scianach toczyć (o ile siegnie?) Jutro sprobuje bo dzisiaj nie mam glowy. Jak zadziala to sprobuje kombinowac z wifi dzieki!

eee.. jak masz sobie tak uprzykrzać zycie to lacz od razu przez wifi

Wto Paź 30, 2007 12:06 am

•  L4D Survivors
Odpowiedz z cytatem

Bartosh!
Batuchan

Lieutenant Commander
Udalo mi sie podlaczyc dzisiaj przez lana. wtedy sie zarejestrowalem i teraz juz sie lacze brzez wifi. Ale mam 75% sygnalu wiwc z czasem kupie dluzszy kabel lan i wtedy sie podepne.

Wto Paź 30, 2007 6:09 pm

•  Anarchy Squad
•  BORG Junior Member
Odpowiedz z cytatem

AMI
c18 | Valkyria

Vice Admiral
::: 8163 :::
dzieki kedrigen, zrobilem i wsio dziala

EDIT:

jeszcze jedno pytanie, da sie jakos ograniczyc transfery dla WIFI ?

Pią Lis 02, 2007 1:06 pm

•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan bulkowySKY
•  Clan STORM
•  Cytrynka18
•  L4D Survivors
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 2 z 2
Idź do strony Poprzedni  1, 2