zaprzyjaznione fora                    

forum teczowe nutki   •                 
forum anarchy squad   •                 
forum unimatrix squad   •                 
forum serwera unimatrix   •                 
the foto borg collective   •                 

Index Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Nasza strona  

Czh hack warty zachodu...

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 3 z 3
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

jury
[BORG] Boq'ta

Commodore
::: 4674 :::
STEAM_0:1:227154
Karbulot napisał:
To znaczy jak sie rozjezdzaja? Mozesz zarzucic screenem, bo u mnie nic sie nie rozjezdza i nie wiem o co dokladnie ci tutaj chodzi.

oto i screen :: LINK :: , rozjezdzaja sie ramki pod tekstem
co ciekawe po odswiezeniu strony ramki ukladaja sie poprawnie

............................................
Wto Lis 27, 2007 7:15 am

•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan bulkowySKY
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
Odpowiedz z cytatem

presto
c18 | Fedra

Captain
::: 3577 :::
STEAM_0:0:8406115

Wto Lis 27, 2007 9:40 am

•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Cytrynka18
Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
Teraz juz widze. Myslalem, ze sie rozjezdzaja w poziomie a nie wzialem pod uwage pionu. Nie wzialem, bo to jest fizycznie niemozliwe. Nawet z atrybutem "nowrap" nie ma takiej mozliwosci, zeby litery wyszly poza ramke. Po prostu to jest totalnie nierealne i bez sensu. Moze rowalic rasmke, rozszerzyc ja, ale nie ma prawa wyjsc poza, ze ramka sie konczy a litery ida dalej. Nie wiem w czym przyczyna, ale na pewno nie w kodzie. Twoj FF sie musi poierdolic, to najbardziej zabugowana przegladarka, czytalem o tym w CHIP-ie.

Tu masz dla porownania mojego screena, ten sam FF w wersji 2.2.0.8. U mnie trzywierszowe komorki ladnie sie skaluja, nic nie wylazi poza ramki:

Tutaj macie artykul - :: LINK :: . Dotyczy wprawdzie dosc starej wersji FF-a, ale problem nadal jest aktualny. Pokazuje, ze niestety moze i FF jest bezpieczniejszy od MSIE, ale niestety pisiada liczne bledy. Podobnie jak w Steamie, kazda kolejna aktualizacja usuwa wiele starych bugow, ale dodaje kolejne nowe. Niedawno pisalem, ze niemal za kazdym razem jak wchodze na Bigsy, to musze wpisywac login i haslo. U was tego nie ma, u mnie jest. Kolejny bug, wiele razy na naszym forum nie widze cytatow. Owszem, cytaty sa, ale u mnie nie ma ich w ramkach. Pisze Quote, tekst i znacznik zamykajacy Quote - ramki nie ma. Czasem zamiast ikonki postu wyswietla mi tekst alternatywny, jakby nie bylo obrazka na serwerze. A wiem ze jest. Tak trwa tydzien, dwa - a potem wraca do normy. Swego czasu mialem to na forum misia, nawet o tym napisalem - moze ktos pamieta. Swego czasu jak wchodzilem w panel admina userow, to kazdemu wyswietlal moj mail i moje haslo. Musialem uaktualniac wiele rzeczy pod IE.

Dlatego nie szukajcie bledow na forum. Zawsze dzialalo a teraz nagle przestalo? Jesli widzicie jakies przeklamania, a uzywacie FF niemal na pewno wina lezy po stronie waszej niedoskonalej niestety przegladarki.

Wto Lis 27, 2007 10:02 am

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

jury
[BORG] Boq'ta

Commodore
::: 4674 :::
STEAM_0:1:227154
wyniki wyszukiwania nowych postow od ostatniej wizyty rozjezdzaja sie tylko przy pierwszym otwarciu, po refreshu wszystko jest ok

zaktualizuje przegladarke do 2.2.0.8, moze w nowej wersji jest ok

ps
karbi skad masz taka wersje ffoxa?? ja znalezc nie moge
najwyzsze co widze to 2.0.0.10

Wto Lis 27, 2007 11:04 am

•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan bulkowySKY
Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
Odpowiedz z cytatem

Mider
Zasadzka

Fleet Captain
::: 4151 :::
STEAM_0:0:1039742
Karbi, idź poczytaj o IE 5.0, to dopiero był syf. Sięgasz do jakichś archiwów sprzed narodzin neandertalczyka i robisz z tego argument.
A teraz uwaga, co napisał Chip:
Cytat:
Jeżeli dany serwis wyświetla pliki z innych serwerów (np. bannery lub pliki na serwerach mierzących oglądalność), a serwery te są bardzo obciążone, to często może się zdarzyć, że na uzupełnienie hasła poczekamy kilkanaście lub w skrajnych przypadkach nawet kilkadziesiąt sekund. Użytkownik już dawno sam zdążyłby wpisać to hasło.

Ale jaja. Czepiają się wpisywania haseł gdzie w takim przypadku IE w ogóle nie odpowiadało lub wręcz nie renderowało obrazu w oczekiwaniu na rekalmę (zwłaszcza jeśli było to coś więcej niż zwykła grafika).
Był to jeden z powodów dla których przeniosłem się na FF, wiem o czym mówię!!! No i jeszcze coś. Błędy w FF są naprawiane szybko i sprawnie. Jakiś czas temu znalazłem stronę, która wywalała FF. Sprawdziłem na kilku komputerach i wszędzie było tak samo. Wysłałem zgłoszenie niedziałającej strony i po jakichś dwóch tygodniach, razem z upgradem FF strona zaczęła chodzić. Swoją drogą tak zjebanej strony dawno nie widziałem.

Jeśli chodzi o błędy na naszym forum to tylko na pierwszej stronie po zalogowaniu jest ich w najlepszym przypadku 304 w najgorszym 575! Liczba błędów jest zależna od tego co przeglądarka zrobi z deklatracją DOCTYPE. Jeśli ją oleje to błędów będzie 304 jeśli nie to 575. Nie ma tragedii, bo są to błędy na które przeglądarki są uodparniane, ale w takim morzu zawsze coś się może zwalić. Żeby nie było, to nie jest pretensja do Karbiego a raczej do twórców phpBB oraz templejta, którego używamy.

Wto Lis 27, 2007 11:12 am

•  Clan STORM
•  Juniors only
•  UnimatriX Squad
Odpowiedz z cytatem

hudys
Pingwiniasty

Lieutenant
::: 1909 :::
STEAM_0:0:21641756
Moim zdaniem te lekkie wyjście poza ramkę nie razi tak bardzo jak by miała być strona rozlana na 2000x768

Wto Lis 27, 2007 2:33 pm

•  Anarchy Squad
•  BORG Junior Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Moderatorzy
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 3 z 3
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3