|
 |
Coś nie tak z myszką w csie :/
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Mister [anarchy|sq] Mister
 ::: 2739 :::
STEAM_0:1:6987721
|
Jakiś czas temu wkurzały mnie stery catalysty (mam ati rad 9550) więc je odinstalowałem i zainstalowałem omegi, podobno lepsze. Fakt faktem, po konfiguracji w właściwościach fps'y trzymają sie lepiej, i chodzi płynniej niż wcześniej, ale zauważyłem że odkąd je zainstalowałem często w cs'ie myszka zacina się na chwilę (około sekundy lub mniej) co powoduje że często ginę
Myszka zacina się najczęściej przy szybkim ruchu (chodź nie tylko) i zazwyczaj wtedy gdy jest obok mnie inny gracz (np. przeciwnik wychodzący z rogu, chce szybko nakierować na niego celownik, ale cóż jakaś ciemna siła zatrzymała mi myszkę)
W Windzie i innych grach myszka chodzi normalnie, dodam że mam mouse fix'a, a gdy grałem na catalystach myszka działała dobrze.
Nie chce wracać do catalystów, bo znowu z nimi cs tak płynnie nie działa ;(
Pozdrawiam.
............................................ Nie Gru 16, 2007 2:32 am
|
|

|
Mir [anarchy|sq]
 ::: 646 :::
STEAM_0:1:10688811
|
Kurcze tez coś takiego miałem. Teraz nie pamiętam co wtedy zrobiłem. Ale zobacz w opcjach czy masz zaptaszone mouse filter jak tak to odptasz.
............................................ Nie Gru 16, 2007 4:45 am
|
|

|
Bartosh! Batuchan
 ::: 2448 :::
STEAM_0:0:10761336
|
Kurcze Mister też coś takiego mam, a najdziwniejsze że mam tą samą mysz co ty i też Calsyty... Wyjście z gry/lub restet kompa mi pom aga i juz nie porzycina.
............................................ Nie Gru 16, 2007 9:44 am
|
|

|
Bartosh! Batuchan
 ::: 2448 :::
STEAM_0:0:10761336
|
T-Time wygląda na to, że chyba wszycy mamy mysze z tej serii
Wiec może to coś z portem USB? Spróbuj porzepiąć i zobacz czy tak samo.. Ja aktualnie nie sprawdze, bo mi na razie nie przycina.
............................................ Nie Gru 16, 2007 10:54 am
|
|

|
jeden_z_ekipy jedynka
 ::: 1055 :::
STEAM_0:1:12777172
|
Ja tez mam A4techa 750 cos tam A mam karte GF Mi jakos nie zacina myszki w cs'ie w ogole 
Moze to wina ATI ? BO ATI SUX   
............................................ Nie Gru 16, 2007 11:10 am
|
|

|
hudys Pingwiniasty
 ::: 1909 :::
STEAM_0:0:21641756
|
jeden_z_ekpy i po co ten zbędny post....
Mister a myszka bezprzewodowa czy przewodowa, zobacz też czy masz ją dobrze podpiętą
............................................ Nie Gru 16, 2007 11:27 am
|
|

|
Siergiej Ja Yeti ^^
 ::: 3639 :::
STEAM_0:1:3084859
|
Mister zrób tak wogóle cs ma jakiś problem ogólnie z ATI i było wiele razy wałkowany ten temat bynajmniej przepisze techniką ctrl+c+ctrl+v i ci wytłumacze.
Kod: |
Są na to dwie metody, uruchomić Steam'a/CS-a z niższym priorytetem, albo (dla posiadaczy kart ATI) wyłączyć usługę Ati HotKey Poller. Oto opisy obydwu metod.
Aby Steam i CS uruchamiał się zawsze z najniższym priorytetem (co pomaga przy zacinaniu się myszki w momencie strzelania) należy zmodyfikować skrót do CS-a, aby wyglądał mniej więcej tak:
Kod:
C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /C "start /LOW D:\Steam\Steam.exe -applaunch 10"
Jak widać windows'a mam na C: a Steam'a na D: w katalogu Steam. Trzeba to odpowiednio zmodyfikować, jeżeli Windows albo Steam jest na innej partycji. Od teraz Steam jak i CS będzie odpalał się z priorytetem LOW/NISKI.
UWAGA!: teraz Steam będzie się przez to trochę dłużej odpalać (przez zmniejszenie priorytetu) jednak nie trzeba będzie po każdym włączeniu CS zmieniać tego ręcznie - coś za coś. Problem z umiejscowieniem Steam'a w Program Files nie jest jeszcze rozwiązany, ktoś ma pomysł - niech pisze, updatnę.
Dzięki uwadze magillom'a istnieje drugi sposób na pozbycie się tego problemu, jest on dla posiadaczy karty ATI (sprawdziłem, działa). Tutaj instrukcja przeniesiona z posta niżej:
a) każdorazowo w menadżerze zadań zamykajac proces ati2evxx.exe
b) na stałe wyłączajac usługe Ati HotKey Poller w services (start->uruchom->services.msc->tryb uruchomienia: wyłączony) |
Dodano 1 minut temu:
Problem polega na tym że poprostu myszka tnie poprzez tam problem sterowników ati, też miałem omegi i też cieło po zrobieniu tego przestało. A niski profil odpalania to nie robilem tak jak tu tylko zawsze wychodziłem z gry ctrl+alt+del i zmieniałem priorytet
............................................ Nie Gru 16, 2007 11:38 am
|
|

|
Mister [anarchy|sq] Mister
 ::: 2739 :::
STEAM_0:1:6987721
|
Myszkę mam przewodową a4tech x-718f.
Dzięki Siergiej zrobiłem tak jak tu napisane, potem jak już trochę pogram napisze czy działa.
............................................ Nie Gru 16, 2007 2:15 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|