|
 |
Reinstall systemu na laptoku
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
judas Chorazy Torpeda
 ::: 1398 :::
STEAM_0:1:14866256
|
Witam!
Mam w planach reinstall systemu na moim laptoku. W zestawie dostałem płytę do odzyskiwania systemu. W związku z tym nasuwa mi się jedno zasadnicze pytanie: jeżeli jest to płyta do ODZYSKIWANIA systemu, to czy będzie na niej taka opcja jak instalacja systemu z formatowaniem partycji? Jeszcze jej nawet nie otwierałem, bo chciałbym się najpierw dowiedzieć, czego mogę się spodziewać po takiej płycie Zaznaczam, że JESTEM ZIELONY W TYCH SPRAWACH I NIE CHCĘ LĄDOWAĆ W MYŚLĄCYCH INACZEJ 
............................................ Sro Lip 22, 2009 6:25 pm
|
|

|
Shaft [BORG] Shaft [ASQ]
 ::: 2085 :::
STEAM_0:1:8587600
|
A sam chciałem założyć taki temat
Laptop Toshiba z utworzonym przy pierwszym uruchomieniu Recovery Disc
............................................ Sro Lip 22, 2009 7:19 pm
|
|

|
judas Chorazy Torpeda
|
Ja mam ASUS'a ale nie tworzyłem recovery disc, dostałem oryginalną jakąś płytkę mega-zapakowaną i nie wiem, co z tym robić.
............................................ Sro Lip 22, 2009 7:36 pm
|
|

|
Shaft [BORG] Shaft [ASQ]
 ::: 2085 :::
STEAM_0:1:8587600
|
A może system ci dali ? 
............................................ Sro Lip 22, 2009 7:53 pm
|
|

|
KEME
 ::: 2010 :::
STEAM_0:0:3520676
|
A ta płyta w toshibie to nie jest czasem jakiś dodatkowy "recovery-soft" a sam windouz instaluje się z wersji OEM z ukrytej partycji poprzez naciśnięcie którego z FX (x= 1-12) jak to zazwyczaj bywa w lapsach co pozwoli rozpocząć kreatora instalacji ? Od ładnych kilku lat w dużej większości tak sprzedawany jest właśnie win do laptopów.
............................................ Sro Lip 22, 2009 7:56 pm
|
|

|
judas Chorazy Torpeda
|
Dobra. Problem rozwiązany. O dziwo informacje na temat ODZYSKIWANIA SYSTEMU KROK PO KROKU znalazłem w FAQ pod hasłem DODATEK Jakby nie mogli tego dać w instrukcji. Płytka, którą dostałem to recovery disc, a nie system. A reinstall wygląda tak: Wrzucam płytkę, uruchamiam ponownie kompa, wciskam esc, boot z CD/DVD, w zakładce partycji usuwam albo jedną partycję i odtwarzana na niej system, albo 2 partycje i na jednej przywraca system, albo kasuje obie i tworzy jedną nową. Potem już mam tylko wciskać, co mi karzą Można dać do problemów rozwiązanych w sumie  
............................................ Sro Lip 22, 2009 8:23 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|