|
 |
Jaki samochod?
|
 |
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Niestety, nie da sie podlinkowac.
Znowu wyswietla strone bez samochodu.
............................................ Sob Sie 01, 2009 12:25 pm
|
|

|
Shaft [BORG] Shaft [ASQ]
 ::: 2085 :::
STEAM_0:1:8587600
|
Kod: |
Renault Laguna 1,8 16V RT
Ar: 1998 r
KM: 195.000
PRIS: 29.900 kr. |
o ten konkretny egzemplarz mi chodzi
jest taki czerony.
Jest tam jeszcze jedna moze nawet ladniejsza ale Ty chcialeś oszczędnie a w tej czarnej jest motor 3.0 V6 
............................................ Sob Sie 01, 2009 9:35 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Bylem dzisiaj w Silkeborgu.
Same klamoty. A ten Citroen Coupe juz sprzedany w sobote zostal.
Wiec w sumie jechalem na darmo.
Zatem zdecydowalem juz i kupuje u siebie w Skive.
Wybralem ten model - :: LINK ::
Ford Mondeo, rocznik 97. Przejechane 166 tys km. Stan bardzo dobry. Zero rys, zero zadrapan, odbarwien. Utrzymany znakomicie w srodku i na zewnatrz. Naprawde zadbany, gdybym nie wiedzial, nie dalbym mu wiecej niz dwa-trzy lata. W dodatku ma klimatyzacje, co jest rzadkoscia w samochodach za te cene. A cena to 45 tys DKK, ale licze ze ze dwa-trzy tysiaki uda mi sie zbic.
Przy okazji samochod ogladalo dwoch kumpli Polakow (jeden mieszka kolo mnie, drugi syn kolezanki akurat ja odwiedzal). Obaj wyrazili pochlebne opinie na temat samochodu i powiedzieli, ze to dobry zakup. Wprawdzie Fordy sa takie sobie z tego co mowili, ale mnie nie stac na Mercedesa.
............................................ Pon Sie 03, 2009 2:24 pm
|
|

|
Shaft [BORG] Shaft [ASQ]
|
Decyzję już podjąłeś ? Mam nadzieje że odbyłeś jazdę próbną
Aha zanim kupisz zrób trochę fotek i wrzuć to bo chętnie obejrzymy bo te na tej stronie to chyba robione po pijaku były. Jak będziesz robił te fotki to sfotografuj takie miejsca jak nadkola, przy podniesionej masce komorę silnika, zawiasy maski, ranty drzwi, bagażnik no i wnętrze oczywiście.
............................................ Pon Sie 03, 2009 2:48 pm
|
|

|
Human
 ::: 1516 :::
STEAM_0:1:16698869
|
"Nie każda morda pasuje do Forda" Gratulacje wyboru i miłej jazdy 
............................................ Pon Sie 03, 2009 2:55 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Nie bede robil serii fotek bo i po co? Decyzje podjalem, a wyszukiwanie na sile wad nie ma sensu. Nie mam 220 tysiecy na nowa bryke i kupuje to, na co mnie stac. A to najlepsza oferta jaka widzialem. 50 fotek abyscie zaczeli wydziwiac na forum nie ma sensu. Wystarczy, ze samochod obejrzeli na zywo dwaj faceci, majacy jakies tam pojecie o samochodach.
Jazda probna bedzie jutro. Podobnie jak przeglad w innym serwisie.
............................................ Pon Sie 03, 2009 3:03 pm
|
|

|
Czlaper
 ::: 2858 :::
STEAM_0:0:4963561
|
I co z tego, ze ma nabite 166tys?
Jesli o samochod sie dba i nie katuje non stop to po przejechaniu takiej ilosci kilometrow moze byc w lepszym stanie niz nie jeden 2-3 latek z 50k na liczniku.
Poza tym jak sie ma 40tysiecy do wydania jak Karbi to sie nie wydziwia i nie szuka dziury w calym bo za ta kwote samochodu idealnego nie kupisz 
............................................ Pon Sie 03, 2009 3:46 pm
|
|

|
-=Bart=- [trabi|sq]
 ::: 853 :::
STEAM_0:0:7184405
|
moze sie przyda.. oby nie...
:: LINK ::
zwroc uwage ile tematow i jakiej tresci powstalo w dziale mondeo.. nie sa to idealne samochody..
Mialem Forda Fieste 98 r, benzyna, 80kkm.. nigdy wiecej forda!!
............................................ Pon Sie 03, 2009 5:27 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Calineczka napisał: |
Myślałem że szukasz małego samochodu, chyba nie tylko ja bo każdy tutaj proponował ci jakieś auto w miarę małe. |
Szukalem malego. Ale male sa drozsze od duzych, zreszta nie znalazlem nic, co by mnie satysfakcjonowalo.
Kierujesz się przy zakupie samochodu że tak powiem babskim rozumem, zamiast zwracać uwagę na stan silnika to patrzysz czy nie ma zadrapań itp. |
Stan silnika to ocenia mi na przegladzie, bo ja sie na tym nie znam. Pojade z nim na przeglad i mi powiedza w jakim stanie jest silnik. A zadrapania mnie interesuja jak najbardziej. Jesli samochod jest zadbany, oznacza ze nie byl zajechany. A widzialem samochody, ktore zzerala rdza, byly poobtlukiwane, lakier podchodzil powietrzem, mialy wyjedzone brudne tapicerki, odgachy od pojar i smierdzialy w srodku petami. Ten samochod jest w doskonalym stanie w porowaniu do innych.
166 tyś km ? Mi by to wystarczyło by powiedzieć, dziękuje i do widzenia. |
Jakbym mial 100 czy 150 tysiakow, to bym kupil coz z malym przebiegiem. Niestety mam tylko 40-45 tysiecy, a za te pieniadze nie kupie bryki z 2007 roku.
-=Bart=- napisał: |
zwroc uwage ile tematow i jakiej tresci powstalo w dziale mondeo.. nie sa to idealne samochody..
Mialem Forda Fieste 98 r, benzyna, 80kkm.. nigdy wiecej forda!! |
Pojdz na forum Mercedesa i Volvo i tez znajdziesz ludzi, co beda narzekac. Polak ma narzekanie we krwi. Nie zmienia to faktu, ze Fordami jezdza ludzie na calym swiecie tak jak innymi markami. I jakos daja sobie rade.
............................................ Pon Sie 03, 2009 7:09 pm
|
|

|
Calineczka Kapitan Bomba
 ::: 1583 :::
STEAM_0:0:12616031
Zbanowany |
Nie no jasne że za taką kase nie kupisz niczego z 2007 roku (chyba że rozważasz kupno rozbitego samochodu xD i naprawienie go na własną ręke ) ale nie wierze żeby nie było żadnego samochodu w granicach 100 tysięcy, nie mówie by miał 70 tysiecy przejechane ale 120 no 130 to była by dla mnie granica przy kupnie starszego samochodu bo 166 sporo, pamiętaj że samochód kupujesz na lata (chyba że masz zamiar za 2-3 lata go zmienić to w ogóle inna bajka)
............................................ Pon Sie 03, 2009 7:47 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Owszem, trafiaja sie samochody z nieco mniejszym przebiegiem. Taki byl np pewien Seat o ktorym wspominalem. Seat Cordoba, rocznik 2002, przejechane 124 tysiace. Ale samochod byl w zlym stanie. Zzerala go rdza, mial odbarwiony lakier i gdzieniegdzie mial wgniecenia. W srodku tapicerka w zlym stanie, odgachy od petow jakby ktos nie trafial do popielniczki, a przed siedzeniem kierowcy podrapane, jakby ktos tam wozil psa. Samochod moze z roku 2002, ale widzialem samochody w lepszym stanie majace 20 lat.
Rocznik i kilometry to nie wszystko. A ja wole siedziec w zadbanym samochodzie niz meczyc sie w zaswinionym brudnym srodku, wdychac jakies stare zapaszki psa, tluszczu i papierochow, oraz brudzic sobie spodnie od brudnej tapicerki.
............................................ Pon Sie 03, 2009 8:01 pm
|
|

|
koOmbinerQa nerka
 ::: 2732 :::
|
Mówią że Ford gówno wort ale mój bracki ma już tyle lat swojego mondeo i jakoś nie widzę aby narzekał. Czyli wniosek jeden - jak się dba to się ma 
............................................ Pon Sie 03, 2009 8:35 pm
|
|

|
AMI c18 | Valkyria
 ::: 8163 :::
|
Kuzwa mam renault megane z przejechanymi 350tys. km. w warsztacie sie dziwili jak to kurwa mozliwe ze samochod z 2000 roku z tym przebiegiem jest taki zajebisty jak by mial przejechane 70tys km. Jesli sie dba to kurwa mozna w chuj wyciagnac.
mam jeszcze Forda Fieste staaaaruszka z 90r i w nim nic nie musialem robic od 7 lat ; D tylko olej sprawdzac co jakis czas 
............................................ Pon Sie 03, 2009 9:17 pm
|
|

|
Shaft [BORG] Shaft [ASQ]
|
skoro tak to zrób dla nas kilka fotek
pochwal się bo ba tamtych nic nie widać 
............................................ Wto Sie 04, 2009 9:24 am
|