|
 |
Kilka pytań nowicjusza
|
 |
Bolo c18 | kaflara co niemiara
 ::: 10823 :::
STEAM_0:0:9062538
Zbanowany |
Karbulot napisał: |
NMie da sie zrobic zadnej sredniej wypadkowej. Nie ma czegos takiego. Nawet nie wiem czy Mientus dalby rade zrobic taki przelicznik. Ludzie wy nie wiecie o czym piszecie. A czas gry nie ma znaczenia. Chyba ze zaczne na noc w czasie spanka wlazic na serwer i tam sobie przesiadywac dla statystyk czasowych . |
Karbi zapytałem bo ja niemam pomysłu jak coś takiego zrobić, ale średnia była by z pewnoscią najbliżej prawdy określając skill gracza i to wyleczyłoby tłumy wpisujące /rank podczas gry albo godzinami gapiące się w statsy na stronie. Niby statystyki były dla zabawy, ale towarzycho campiło niemiłosiernie i nawet widać było schematy typu: jeden team - statsy lepsi gracze i często w przewadze liczebnej. Natomiast drugi team gracze początkujący, z lagami i często garstka. Jak myslisz dlaczego tak było? jesli nie dla statystyk? "Ludzie wy nie wiecie o czym piszecie" - Oj wiecie wiecie bo jesli już robić rank to nie pod względem jednej tylko rzeczy szeregować w nim graczy ale możliwie wszelkich miar: zabitych/śmierci, czas online, skuteczność z bombą, zakładnikami, ...
pozdrawiam
............................................ Czw Wrz 16, 2004 9:50 am
|
|

|
M@d Bob
 ::: 2496 :::
STEAM_0:0:1818936
|
Macie racje z tymi statsami, ale mam pewien pomysł (tylko nie bić!)
Całość nicków ułożyć w porządku alfabetycznym, wykasować wszystkie dane z 1 strony (żeby nie było widac zestawienia, ale zostawić indywidualne statystyki po klinięciu w Nick.(z usuniętym skillem)
Wiadomo, ktos sobie może porównać z innym, ale całości nie ogarnie
Skończy się statsiarstwo, ale bedzie można SAMEMU obserwować jak idzie wykres skilla (czy rośnie forma, czy spada - dla SIEBIE).
No i przy okazji popatrzeć jak komu idzie z jakiej broni, gdzie celuje najczęściej itd. Skillorom to może zbędne, ale ja się sporo o swojej grze dowiedziałem właśnie z tych statystyk...
A może jest mozliwość, żeby każdy mógł zobaczyć tylko swoje?
Tyle, że ja analizowałem np. tych najlepszych (o najwyższym rank) i też mi to dało sporo do myślenia...
Weźcie to pod uwagę, że część nie jest wymiataczami, jak wy, więc takie dane to pomoc w poprawianiu własnej gry... Usuńcie to co rodzi rywalizację i statsiarstwo, ale zostawcie te dane, które mogą pomóc w analizie własnych błędów... (jeżeli to możliwe technicznie)
Mnie NAPRAWDĘ te dane trochę pomogły!
Pozdrawiam
............................................ Czw Wrz 16, 2004 3:03 pm
|
|

|
sadzik c18 | Keyra
 ::: 5625 :::
STEAM_0:1:1648713
|
przesadzacie
nie wiem czy na serwerze jest info o stronie stat, ale imo tylko my, borgi, to nich wiemy - zresztą czy komuś obcemu by się chciało wchodzić na jakąś stronę i sprawdzać staty i grać dla nich? póki nie ma na serwie /rank to jest ok
............................................ Czw Wrz 16, 2004 3:11 pm
|
|

|
M@d Bob
|
Oni mają trochę racji! Ale można pójść na kompromis. (o ile są techniczne możliwosci)
Można zachować to co daje każdemu info o jego stylu gry, a skasować to co rodzi niezdrową rywalizację i granie na wynik, zamiast dla drużyny...
Ja np. często specjalnie szukałem serwerów bez /rank, bo gra się lepiej tam "kleiła" i kampy nie siedziały po respach i za kartonami, albo harty nie latały za fragami, tylko realizowali cele mapy...
Pozdrawiam
............................................ Czw Wrz 16, 2004 3:17 pm
|
|

|
sadzik c18 | Keyra
|
zgadzam się że goście wpisujący co rundę, dwie /rank są irytujący zarówno w sposobie grania, jak i samym pisaniem
ale na unimatrixie tego nie ma
nie zauważyłem też grania pod staty (ale mało grałem)
imho na stronce jest ok, fajnie zobaczyć kto ile gra i zostawiłbym jak jest
a osoby które grają statsiarsko zawsze będą niezależnie też od tego czy staty są czy nie ma
............................................ Czw Wrz 16, 2004 3:32 pm
|
|

|
M@d Bob
|
Wiesz, ja po prostu szukam kompromisu, bo aktualnie zdaje się ststystyki są wyączone ...
Szanuję poglady tego, który je wyłaczył i nie zamierzam się z nimi spierać.
Jednakże kilka rzeczy mi pasowało i szkoda, że ich nie ma. Tak więc próbuję wypracować kompromis pomiędzy "włączone all" a "wyłączone all".
Chciałbym np. wiedzieć, czy to co zacząłem robić po przeanalizowaniu statystyki trafień w poszczególne części ciał, przekłada się na zmianę w trafieniach hitboxów (za bardzo waliłem w dół), czy nie...
Ot co, a tu wyłączone i g... wiem... czy juz jest lepiej, czy dalej do bani.
Efekty swojej nieudolności widzę na innych serwerach z wyswietlanymi statsami odebranych HP (częste odebranie 90-98 HP) i CO Z TEGO (?), jak koleś mi zdążył walnąć HEADA i "po ptokach"
Dlatego to pisze, a ni zeby sobie skille porównywać
pozdrawiam
............................................ Czw Wrz 16, 2004 3:43 pm
|
|

|
Debesciak Heaven and Hell
 ::: 4006 :::
STEAM_0:0:2046449
|
eeee no nie ja chcem widziec ze znow jestem lepszy od Karbiego :rotfl:
a powaznie jak gracie to myslicie jak bedzie to wygladalo w statsach ???? 
............................................ Czw Wrz 16, 2004 4:39 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Naprawde sadzicie ze skasowanie tego czy tamtego zlikwiduje wpisywane przez graczy "rank" na serwerze? Rymek zainstaluj plugin antybluzgowy i wrzuc tam "rank" szybko sie oducza. A co do statystyk jak ja widze posty niektorych i ich "propozycje" to mnie formalnie szczyszcza. Wy nawet nie wiecie jakie one sa skomplikowane. Pliki boardu to male piwo przy tym jak sa rozbudowane statsy. Nawet Mientus ktory sie dobrze zna na PHP pisal mi ze nie rozumie tych chinskich skryptow. Ludzie to sa zaawansowane skrypty zbudowane tak a nie inaczej, pobieraja dane z logow, przetwarzaja je i sie uaktualniaja. A wy chcecie w tym grzebac? Przeciez wy nawet nie wiecie jakie wy bzdury wypisujecie.
............................................ Pią Wrz 17, 2004 2:07 am
|
|

|
Zbanowany |
karbi zadałem pytanie bo sam nie umiem tego zrobić i pytałem czy da się coś takiego zrobić. Wiem że ciężko jest to zrobić bo sam też grzebie w PHP i to już ładny kawałek czasu i gdyby to było takie proste to sam bym się zaoferował żeby to zrobić, a że nie umiem dlatego zapytałem czy dacie radę. To wszystko. No heart feelings relax man
pozdrawiam
............................................ Pią Wrz 17, 2004 8:46 am
|
|

|
M@d Bob
|
Karbi, nie irytuj się. Fakt nie jestem programistą, ale liznąłem PHP i WIEM jakie to trudne. Dlatego przy kazdym poście umiesciłęm tryb warunkowy ("o ile to technicznie możliwe") Nie wiem jak to jest zbudowane i czy ma jakiś panel sterujący gdzie odklikujesz wyświetlane opcje, czy trzeba grzebać w "robaczkach"...
No hard feelings Karbi
Jak trzeba się przegryzać, przez dziesiątki/setki (?) stron PHP to nie było tematu.
"TEMAT ZAMKNIĘTY"
Pozdrawiam
............................................ Pią Wrz 17, 2004 9:16 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Mimo wszystko powoli mnie zaczynaja wkurzac takie dyskusje. Wam nudzi sie, nie macie chyba co robic skoro wymyslacie takie rozmaite "ulepszenia". Siedzi sobie taki jeden z drugim i z nudow pisze "a moze to", "a moze tamto". A Karbi i Mientus oczywiscie nie maja tez nic do roboty wiec "heja, dawaj Mientowy, jedziem z koksem. Trza przepisac kilka tysiecy linijek kodu PHP zeby leniwcy nie musieli klikac na jeden link wiecej, tylko od razu zapamietywalo ich dane i zawsze pokazywalo jako pierwszych". Luuudzie, wezcie pomyslcie nim skladacie takie propozycje.
Z uaktualnieniami jest to samo. Ja rozumiem, ktos zmienil maila albo nr GG. To sa wazne sprawy. Ale doprawdy nie zamierzam w kolko podmieniac waszych fotek i mi nawet nie smiejcie pisac "Karbi zmien mi fotke bo tamta brzydka, mam ladniejsza". Co to kurwa ma byc? Rewia mody? Pokazy Mistera BORG? Dowody osobiste tez wymieniacie co rok jak znajdziecie ladniejsza fotografie? Fotka na stronie sluzy celom "niech inni zobacza jak wygladam" i to wszystko a nie Karbi bedzie zapierdalal jak glupi bo pajacom przysnilo sie wymieniac fotke co tydzien.
............................................ Pią Wrz 17, 2004 10:25 am
|
|

|
sadzik c18 | Keyra
|
dobra wiadomośc Karbi - tydzień się kończy, jutro sobota, będzie można piwa wypić i się wyluzować
odłóż na trochę pracy, bo ostatnio zapieprzasz z 2 stronami (nie wspominając o prawdziwym życiu) i daj wszystkim sprawom czas na dojrzewanie choćby jeden dzień a ci się lepiej zrobi 
............................................ Pią Wrz 17, 2004 10:50 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Oczywiscie, dzis o 20 wpadam na Unimatrixa z browcem.
............................................ Pią Wrz 17, 2004 11:33 am
|
|

|
M@d Bob
|
Jeeeezu Karbi, wyluzuj, ja też się grzebię w stronach (HTML) dla klientów i wiem o co ci chodzi!!!
Nie wiedziałem jak jest to skonstruowane, dlatego pytałem, czy nie mozna ZOSTAWIĆ CZĘŚCI, dezaktywując tylko wyświetlanie liczbowego skilla i szeregując alfabetycznie...!!
Nie glanuj od razu
Jak Ci coś można pomóc w miarę moich skromnych możliwości, to daj PM...
A dzisiaj przywlokę za uszy (i hope) M@d Easydora na Unimatrixa, to się odstresujemy wszyscy! :rotfl:
Zabijesz mnie 123 razy to się rozładujesz
Możesz mnie też ew. TK-nąć na respie
OK?
A co do rewii mody, to może otworzyć na Yahooo konto, dać link z głównej strony i zrobić tam DODATKOWĄ niemoderowana galerię dla członków BORG- p.t."róbta co chceta" i niech tam robią chlew
Tam każdy sam może uploadnąć fotkę i ją zmienić
I masz wszystkich z dupy, eee głowy
Mogę się tym zająć, jak uznasz, że to jest jakieś rozwiązanie...
Do zobaczyska wieczorem na Unimatrix
Pozdrawiam
............................................ Pią Wrz 17, 2004 12:31 pm
|
|

|
Zbanowany |
Sorry jesli byłem wnerwiający, ale sami prosiliscie żebyśmy pomagali "współtworzyć stronę" i że "jesteście otwarci na propozycje" wziąłem sobie to do serca i zawracałem dupę jeśli znalazłem jakiś błąd czy też miałem jakiś pomysł. That's all folks.
Jeszcze raz sorry :piwo:
pozdrawiam
............................................ Pią Wrz 17, 2004 1:11 pm
|
|

|
|