|
 |
developer?
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Slayer rn: SlaYer_prk.
 ::: 968 :::
STEAM_0:0:5985037
Zbanowany |
kiedys w wersji 1.5 byla komenda "developer" - ustawiona na "1" dawała konsole w lewym gornym rogu (oczywiscie same napisy). Czy w cs 1.6 jest cos na podobę tego? Bo z mojego konfiga 1.5 wrzucilem troche skryptow do konfiga 1.6 i zauwazylem ze owa komenda nie dziala. A moze tylko ja tak mam. Pomocy - z góry fenks 
............................................ Pią Paź 01, 2004 3:40 pm
|
|

|
Eravinor rain
 ::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
|
Developer dziala, ale tak jak nazwa wskazuje nie jest do normalnego uzycia, tylko dla developerow. Valve uzyskalo to przez zablokowanie komendy 'echo' jesli chodzi o wyswietlanie w tym trybie.
Jest kilka mozliwych rozwiazan tego problemu:
1. Zrezygnuj z wyswietlania - naprawde nie ma takiej potrzeby, zeby skrypty wywalaly tyle tekstu.
2. Wykorzystaj komende speak.
3. Wykorzystaj komende play (gdy speak nie starcza).
4. Wykorzystaj falszywe 'komendy' -> wyswietli cos w stylu Unknown command: twoj tekst komendy
Rozwiazanie 2 i 3 pozwala utworzyc mowiacy HUD, nigdy nie chcialo mi sie w to bawic.
Ewentualnie jeszcze dla bardziej zaawansowanych skryptow mozna wykorzystac commandmenu.txt
............................................ Pią Paź 01, 2004 5:08 pm
|
|

|
Slayer rn: SlaYer_prk.
 ::: 968 :::
STEAM_0:0:5985037
Zbanowany |
rain napisał: |
Developer dziala, ale tak jak nazwa wskazuje nie jest do normalnego uzycia, tylko dla developerow. Valve uzyskalo to przez zablokowanie komendy 'echo' jesli chodzi o wyswietlanie w tym trybie. |
no wlasnie o to mi chodzilo ze te echo nie dziala a to mi bylo bardzo potrzebne - no trudne skorzystam z twojej 1 propozycji. 
............................................ Pią Paź 01, 2004 8:01 pm
|
|

|
Eravinor rain
 ::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
|
Aktualnie nie ma takiej komendy, jedyna mozliwosc bardzo podobna funkcjonalnie to developer 1 i 'wywalanie na ekran' nie przez echo, tylko przez nieznane komendy. Minus to dodatkowe Unknown..., ale inaczej sie nie da na razie.
............................................ Sob Paź 02, 2004 10:36 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Kiedys konsola byla zintegrowana z CS-em, teraz stanowi czesc Steama. Moze dlatego.
............................................ Sob Paź 02, 2004 11:55 am
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|