|
 |
Counter-Strike: Source
|
 |
Piotrass nocny_Gacek
 ::: 2500 :::
STEAM_0:1:164535
|
Proszę państwa jestem od dzisiejszego poranka (kiedy to wszystko się mi z neta skończyło zciagać) posiadaczem najnowszego CSa ;d tak tak wiem pewnie nie jestem pierwszym więc też nie bedę się chwalił ;d
Jednak chciałem też wyrazić tutaj swoją opinię na temat gry.
Grafika w porównaniu z CS 1.6 jest jak piwo bezalkoholowe do Cytrynowego Absoluta ;d (czyli mówiąc wprost bardzo ładna).
Na moim sprzęcichu :
Athlon 1700XP+
512 MB DDR
Gigabyte Radeon 9200 128 MB DDR (128bit)
Seagate Barracuda IV 60GB
Windows XP Professional SP1
wyciągam od 30 do 70 fpsów (w zalezności od miejsca w którym stoję, mapki i etc.) W rozdzielczości 800x600@32bit detale na Medium
Uruchomiłem nawet taki mały programik "Source Stress Test" który testuję masznę pod wzgledem ilości fpsów. Wynik końcowy w moim wypadku oscylował w granicy 43,28 fps (co uważam za bardzo dobry).
Poniżej zapraszam do obejzenia fotek - wykonanych przezemnie własnoręcznie
:: LINK ::
No i cóż moge więcej napisać, poprostu rewelacja :rotfl:
spadam grać :szlug:
............................................ Nie Paź 24, 2004 2:41 pm
|
|

|
Zszywa3 dziewczyna z PRLu
 ::: 2457 :::
STEAM_0:0:240204
|
Fajne skriny. Sprzet mam mniej wiecej podobny do Twojego, wiec nie bedzie tak zle z gra - 30 - 70 fps to calkiem niezle. Btw, skad wziales tego sourca? Placiles po necie karta kredytowa i potem ciagnales?
............................................ Nie Paź 24, 2004 3:13 pm
|
|

|
Gandalf Szary c18 | Ugly Betty
 ::: 2738 :::
STEAM_0:1:135014
|
Ja posiadam sourca od jakiegos tygodnia, wrazenia podobne wrazenia. Sprzeta mam troche lepszego Athlon 1800 i GF4 Ti 4200. W stres tescie mialem 63 a po zainstalowaniu sterow Omega wyszlo mi 83. W grze mam podobnie jak Ty. Kozak jest fizyka przedmiotow, strzelasz do trupa a on sie wije Mozna podnosic granaty po trupach. Dzwieki sa super. Tylko animacja postaci w ruchu jest "straszna" nie wiadomo jak w glowe trafic - buja sie na boki
Ogolnie super 
............................................ Nie Paź 24, 2004 3:33 pm
|
|

|
Piotrass nocny_Gacek
|
wogóle jakiego lola zrobiłem przed momentem. na havanie strzelamłem do terrorysty i on się cofnał do hostysi tych koło okna, no to mu granat wrzuciłem a kolo przez okno wyleciał razem z hotysiem LOL :lol: :rotfl:
............................................ Nie Paź 24, 2004 4:30 pm
|
|

|
aud!o
 ::: 836 :::
|
nie pieudol tylko dawaj wiecej screenow dawaj inne mapki
............................................ Pon Paź 25, 2004 3:56 am
|
|

|
vernom
 ::: 1010 :::
STEAM_0:0:276476
|
Zszywa3 napisał: |
Fajne skriny. Sprzet mam mniej wiecej podobny do Twojego, wiec nie bedzie tak zle z gra - 30 - 70 fps to calkiem niezle. Btw, skad wziales tego sourca? Placiles po necie karta kredytowa i potem ciagnales? |
ja mam 2 wersje sourca - steam i non steam
............................................ Pon Paź 25, 2004 7:15 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Powiem szczerze, ze troche sie zawiodlem widzac te screeny. Jakos nie roznia sie tekstury od tych z CZ. Na pewno mapy sa bardziej interaktywne, ale spodziewalem sie wiekszych dokladnosci i realizmu. Klade jednak to na karb obnizonych detali do Medium. Ja czekam na full HL2 i CS:S. Ciekawe jak to pojdzie na moim sprzecie.
Athlon XP 2200+
512 DDR RAM
GeForce 4 - 440 MX
............................................ Pon Paź 25, 2004 8:45 am
|
|

|
Evilive
 ::: 727 :::
|
Karbulot napisał: |
Powiem szczerze, ze troche sie zawiodlem widzac te screeny. Jakos nie roznia sie tekstury od tych z CZ. Na pewno mapy sa bardziej interaktywne, ale spodziewalem sie wiekszych dokladnosci i realizmu. Klade jednak to na karb obnizonych detali do Medium. Ja czekam na full HL2 i CS:S. Ciekawe jak to pojdzie na moim sprzecie.
Athlon XP 2200+
512 DDR RAM
GeForce 4 - 440 MX |
Karbi, dawno Ci mowilem: zmien te gowniana karte graficzna
Teraz jest najlepsza okazja i dobry powod zeby oszczedzic na piwie 
............................................ Pon Paź 25, 2004 9:57 am
|
|

|
VoDK4
 ::: 3346 :::
STEAM_0:0:12978846
|
no a ja mam taki problem ze jak wejde to sie pojawia czarny ekran i nic nie widac ;(!!
mam sprzet:
2,8 GHz P4
768Mb ramu
64Mb karta ati radeon mobility 9000
i 15"
co moze byc tego przyczyna??
............................................ Pon Paź 25, 2004 11:31 am
|
|

|
Piotrass nocny_Gacek
|
vodka grasz na laptopie ? 
............................................ Pon Paź 25, 2004 12:05 pm
|
|

|
|
No Karbi Evilive ma racje, zmieniaj ten szajs 
............................................ Pon Paź 25, 2004 12:26 pm
|
|

|
VoDK4
 ::: 3346 :::
STEAM_0:0:12978846
|
piotras takiego laptopa to mozesz pozazdroscic niestety jak kupowalem to nie bylo 128 ale wszystko mi chodzi oprocz tej glupiej gry!! kufa
............................................ Pon Paź 25, 2004 1:05 pm
|
|

|
dEx
 ::: 5659 :::
Zbanowany |
Gandalf Szary napisał: |
Mozna podnosic granaty po trupach. |
A to ci nowość dopiero . Do CS:CZ patch implementujący taką możliwość został wydany około 4 miesięcy temu .
............................................ Pon Paź 25, 2004 6:42 pm
|
|

|
|
A skad ja mialem wiedziec ?? Nie posiadam, CS:CZ jak dla mnie to strata pieniedzy Ale takiego flasha jak w Source to chyba tam nie ma 
............................................ Pon Paź 25, 2004 9:20 pm
|
|

|
dEx
 ::: 5659 :::
Zbanowany |
Gandalf Szary napisał: |
A skad ja mialem wiedziec ?? Nie posiadam, CS:CZ jak dla mnie to strata pieniedzy Ale takiego flasha jak w Source to chyba tam nie ma  |
Co do flasha, to niestety chyba już w CS:CZ nie zobaczę. Miałem przyjemność trochę nim porzucać, gdy grałem w wersję beta CS:S i rzeczywiście bardzo ciekawie zapowiada się rozgrywka z takim udoskonalonym (po tylu latach...) granatem. Zresztą SG też nie jest gorszy. Wydobywa się z niego więcej dymu, przez który naprawdę mało widać. No i wreszcie kolor dymu jest bardziej maskujący, a nie jakiś taki szary jak ty . Co do HE - tak samo jak w CS:CZ, czyli siła wybuchu zwiększona o 50%, co w praktyce oznacza, że celny rzut pod nogi przeciwnika powoduje natychmiastowy zgon. Wiele z tych elementów mogło zostać wprowadzonych z powodzeniem już dawno, do jakiejś poprzedniej wersji "zwykłego" CS'a, czy nawet już do 1.6. Nie mam na myśli gruntownych zmian graficznych, bo te wymagają nowego silnika, ale takie granaty na przykład miały by znaczny wpływ na grywalność.
Wracając do CS:CZ - może i strata pieniędzy, ale jego posiadacze mieli możliwość przetestowania wszelkich nowinek już dawno temu. Mnie te wszystkie "nowości" nie podniecają, bo znam je od kilku miesięcy. Valve dba o swoich komercyjnych klientów i co jakiś czas częstuje ich ciekawymi zmianami i dodatkami .
Aha, jeszcze jedna sprawa. Jak cię pytałem w jaki sposób uzyskałeś dostęp do CS:S, napisałeś, że miałeś kupon (znaczy się kupiłeś "Radka"). Potem się zapytałem którą wersję Radeona posiadasz. Odpowiedziałeś, że masz GF4 Ti 4200
Kod: |
Athlon 1800 i GF4 Ti 4200 |
Wobec tego ja tu czegoś nie rozumiem...
"Pogoniłeś", bo nie starczało na vodke, czy też ekipa wybrała się na jakieś łowy do Media Markt? :lol: (kurde, powinni tego zabronić! )
Ostatnio zmieniony przez dEx dnia Pon Paź 25, 2004 11:49 pm, w całości zmieniany 7 razy
............................................ Pon Paź 25, 2004 11:26 pm
|
|

|
|