|
 |
Cięcie i kasowanie tematów
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Mider Zasadzka
 ::: 4151 :::
STEAM_0:0:1039742
|
No dotknęło mnie do żywego usunięcie tematu myhasowego przez Sadzika.
W komentarzu przeczytałem, że "temat jest dla nikogo".
I pozwolę sobie na małą polemikę z tą opinią.
Jeśli jakikolwiek temat jest dla nikogo to poprostu nikt nie będzie się w takim temacie wypowiadał i poprostu temat sam zejdzie śmiercią naturalną. Rozumiem, że można przenosić lub ciąć posty, które nie trzymają się tematu. Oczywiście można dyskutować czy temat jest sensowny czy nie, czy jest głupi czy mądry, ale nawet z pozoru głupie tematy mogą zaowocować mądrymi wnioskami. Po za tym jeśli moderatorzy będą chcieli ciąć tematy dla nich bez sensu to mogą wyciąć pół boardu (albo lepiej) bo ocena sensowności nigdy nie będzie obiektywna.
Jak pisałem na początku, temat "dla nikogo" będzie pusty, jeśli jednak są w nim odpowiedzi, to znaczy, że ktgoś jednak temat interesuje.
Oczywiście zawsze można powiedzieć, że głupie tematy przyciągają, ale o głupocie tematów już pisałem. Można też powiedzieć, że piszą tam statsiarze. No może i piszą. Proszę jednak zwrócić uwagę, że jeśli chodziło by tylko i wyłącznie o statystyki, to zawsze mogą skorzystać z innych wątków i nic, po za moderatorem, nie jest w stanie ich powstrzymać.
Zgadzam się, że jeśli wątek faktycznie dla nikogo, czyli bez odpowiedzi, wisi przez tydzień to trzeba go poprostu wywalić. Nie zgadzam się natomiast na wywalanie wątków, na których coś się dzieje.
Od tego jest forum, żeby dyskutować.
............................................ Czw Sty 13, 2005 12:57 pm
|
|

|
sadzik c18 | Keyra
 ::: 5625 :::
STEAM_0:1:1648713
|
Zasadzka napisał: |
Jeśli jakikolwiek temat jest dla nikogo to poprostu nikt nie będzie się w takim temacie wypowiadał i poprostu temat sam zejdzie śmiercią naturalną.
|
faktycznie, powinienem napisać: "nie ten dział" zamiast "temat dla nikogo". zaraz poprawię
Oczywiście można dyskutować czy temat jest sensowny czy nie, czy jest głupi czy mądry, ale nawet z pozoru głupie tematy mogą zaowocować mądrymi wnioskami.
|
poproszę o przykład
Po za tym jeśli moderatorzy będą chcieli ciąć tematy dla nich bez sensu to mogą wyciąć pół boardu (albo lepiej) bo ocena sensowności nigdy nie będzie obiektywna.
|
m.in. powodem dla którego zostali moderatorami jest ich subiektywne poczucie porządku
Jak pisałem na początku, temat "dla nikogo" będzie pusty, jeśli jednak są w nim odpowiedzi, to znaczy, że ktgoś jednak temat interesuje.
|
przekonałeś mnie
Nie zgadzam się natomiast na wywalanie wątków, na których coś się dzieje. |
nieważne co się dzieje? to po co moderacja?
Od tego jest forum, żeby dyskutować. |
konia z rzędem dla kogoś kto udowodni że wywiązała się dyskusja.. a fakt, nie ma dowodów już. pozostaje tylko moja subiektywna opinia iż żadnej dyskusji tam nie było
faktycznie, dałem zły powód usunięcia. to nie był temat dla nikogo - wręcz przeciwnie, to temat dla mnóstwa osób. tak jak i inne tematy, czy inne posty, których wywalam setki w ciągu miesiąca. niemniej jednak moje zadanie tu polega na tym, aby nie każda twórczość użytkowników pozostała na forum.
a teraz wyjaśnienie - temat założony przez Ciebie nie nadawał się do działu "Inne sprawy". Faktycznie, może powinienem go przenieść. Jakkolwiek tego typu tematy wywołują we mnie niechęć z prostego powodu - stają się bardzo szybko poligonem personalnych wycieczek, ubliżania w mniej lub bardziej wyrafinowany sposób (czego początki już były), a rzadko kiedy wywiązuje się tam rozsądna dyskusja. tak więc jak napisałem w ps. - polecam hamoof i prostakoof, tam może się dyskusja toczyć na dowolne tematy a ja się czepiać nie będę.
............................................ Czw Sty 13, 2005 1:42 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Niepisana zasada tego boardu jest to, ze czym glupszy i durniejszy topik tym wiekszym cieszy sie powodzeniem.
............................................ Czw Sty 13, 2005 1:44 pm
|
|

|
sadzik c18 | Keyra
|
hm.. może w takim razie najwyższy czas na zmianę polityki?
czyli moderatorzy dla najbardziej aktywnych w takich tematach, i zasada dla nich: kasujemy konstruktywne wypowiedzi?
wtedy nie będzie głosów sprzeciwu jak sądze
ps. zapomniałem o jednej rzeczy - przepraszam jeśli poczułeś się dotknięty usunięciem przeze mnie tego tematu z tego powodu. nie to było moim zamiarem
............................................ Czw Sty 13, 2005 1:48 pm
|
|

|
Fyfunia
 ::: 321 :::
STEAM_0:0:1617704
|
Karbulot napisał: |
Niepisana zasada tego boardu jest to, ze czym glupszy i durniejszy topik tym wiekszym cieszy sie powodzeniem. |
dlatego pewnie masz takie statsy
Karbulot
Administrator
Dołšczył: 23 Lis 2002
Skšd: Skive (Denmark)
............................................ Czw Sty 13, 2005 2:44 pm
|
|

|
tr!n!k bk @ zjry zet
 ::: 580 :::
STEAM_0:0:12664434
|
Moim zdaniem to on dla tego takich statsów nie ma.. on się udziela wszędzie i jest od pcozątku stąd ma takie staty.. 
............................................ Czw Sty 13, 2005 3:26 pm
|
|

|
Mientus Zla Halina
 ::: 3168 :::
STEAM_0:1:1277260
|
co Wy zrobiłem Karbiemu update na bazie. On tak naprawde to ma ze 300 postów 
............................................ Czw Sty 13, 2005 4:21 pm
|
|

|
tr!n!k bk @ zjry zet
 ::: 580 :::
STEAM_0:0:12664434
|
Jasneee pewnie, proste..   ale nie mów że ma aż 300 myślałem że z 30 
............................................ Czw Sty 13, 2005 4:25 pm
|
|

|
Mider Zasadzka
 ::: 4151 :::
STEAM_0:0:1039742
|
sadzik napisał: |
a teraz wyjaśnienie - temat założony przez Ciebie nie nadawał się do działu "Inne sprawy". Faktycznie, może powinienem go przenieść. Jakkolwiek tego typu tematy wywołują we mnie niechęć z prostego powodu - stają się bardzo szybko poligonem personalnych wycieczek, ubliżania w mniej lub bardziej wyrafinowany sposób (czego początki już były), a rzadko kiedy wywiązuje się tam rozsądna dyskusja. tak więc jak napisałem w ps. - polecam hamoof i prostakoof, tam może się dyskusja toczyć na dowolne tematy a ja się czepiać nie będę. |
No to tak odświerzę ten temacik. Sadzik do hamoof i prostakoof to ni każdy może sobie ot tak wejść Ja wiem, że mozna zapomnieć, ze są równi i równiejsi i BORG, ale nie ma takiego działu jak Dla hamoof i prostaków (np przynajmnie j nie było do dzisiaj po południu)
Pomiłuj więc kapenkę i weź pod uwagę, że nie zawsze jest gdzie taki temacik umieścić.
............................................ Pon Sty 17, 2005 6:55 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Dzial dla hamoof i prostakoof jest tylko dla osob zasymilowanych lub zaprzyjaznionych oraz pelnoletnich. Nawet Borgi lubia sie czasem odchamic. A nie dajemy go jako ogolnie dostepny bo po co ktos z zewnatrz ma widziec a potem nas obsmarowywac na boku. Ze jestesmy zle wychowani itd.
............................................ Pon Sty 17, 2005 8:31 pm
|
|

|
sadzik c18 | Keyra
|
Sadzik do hamoof i prostakoof to ni każdy może sobie ot tak wejść Ja wiem, że mozna zapomnieć, ze są równi i równiejsi i BORG, ale nie ma takiego działu jak Dla hamoof i prostaków (np przynajmnie j nie było do dzisiaj po południu)
|
takie bylo zalożenie. to nie jest forum publiczne i ogólnodostępne
Pomiłuj więc kapenkę i weź pod uwagę, że nie zawsze jest gdzie taki
temacik umieścić. |
nie ma zmiluj się kwestia jest prosta. będą rozsądne odpowiedzi, temat będzie zostawiony. będzie ich brak.. no cóż, to nie mi zależy
............................................ Pon Sty 17, 2005 11:20 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|