zaprzyjaznione fora                    

forum teczowe nutki   •                 
forum anarchy squad   •                 
forum unimatrix squad   •                 
forum serwera unimatrix   •                 
the foto borg collective   •                 

Index Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Nasza strona  

CS:S - WTF?!

Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 1

dEx

Rear Admiral
::: 5659 :::
Zbanowany
Odnoszę bardzo sugestywne wrażenie, że ekipa Valve Software namieszała coś przy okazji ostatniej aktualizacji dedykowanej CS:S. Nie wiem do końca z tym to jest związane, ale bardzo skutecznie utrudnia mi to granie.
Grałem w wersję beta, gdy tylko się ukazała, po aktywacj grałem także on-line w pełną wersję i żadnych problemów nie miewałem. Wszystkie parametry miałem ustawione według zalecanych, oznaczonych gwiazdką w opcjach graficznych.

Ostatni update wprowadził oficjalnego bota, chciałem więc przetestować jego możliwości. Postawiłem serwer, ustawiłem limit graczy na 9, załadowałem mapkę i przeżyłem szok. Na tych samych ustawieniach, na których grałem bez problemu wcześniej i z o wiele większą ilością graczy, w tej chwili grać już nie mogę - gra przycina praktycznie non-stop, niezależnie od mapy, nasilenia wymiany ognia, rzucanych granatów dymnych, itp.

Sprawdziłem opcje graficzne i wszystko jest tak jak poprzednio - niczego przypadkowo nie zmieniłem. Jako, że pierwsze podejście do "udoskonalonego" CS'a przeprowadziłem w czasie sesji trwającej kilka ładnych godzin, podczas której uruchamiałem i zamykałem wiele różnych aplikacji, postanowiłem odświeżyć system.
Po ponownym załadowaniu systemu niczego poza samym Steamem i CS:S nie uruchamiałem. Niestety ciągle był slide show, z domieszkami rwania dźwięku - wszystko tak samo, jak poprzednio. Aby grać płynnie musiałem wszystkie ustawienia (poza rozdzielczością ustawioną na 1024x768) zredukować do minimum. Wtedy płynność jest zachowana kosztem jakości wyświetlanego obrazu, ale nie jestem zadowolony z takiego rozwiązania.
Zastanawiałem się nad przyczyną takiego stanu rzeczy i wywnioskowałem, że może to być związane z wprowadzoną przez ostatni update optymalizacją gry pod kątem najbardziej wydajnych konfiguracji sprzętowych. Ktoś jednak musiał popełnić poważny błąd, bo moja konfiguracja do najsłabszych nie należy (Athlon XP 2,6 GHz, 1024 MB RAM-u i GeForce 4 Ti 4200), a grą cieszyć się w pełni nie mogę.

Ciekaw jestem jak u Was wygląda ta kwestia i czy znaleźliście jakieś rozwiązanie tego problemu?

Ostatnio zmieniony przez dEx dnia Nie Sty 23, 2005 3:07 am, w całości zmieniany 1 raz

............................................
Nie Sty 23, 2005 12:23 am

•  Clan STORM
•  Cytrynka18
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

Piotrass
nocny_Gacek

Commander
::: 2500 :::
STEAM_0:1:164535
Przecież BOTy w CS:S są od samego początku. Wystarczyło w konsoli wpisać "add_bot CT" lub "add_bot T".

Zgadza się, mi też CSS koszmarnie przycina jeśli gram z więcej niż 3ma botami. No cóż, widać, że na zachodzie mają już Athlony 6600+

Nie Sty 23, 2005 12:38 am

•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan bulkowySKY
•  L4D Survivors
Odpowiedz z cytatem

Bolo lol

Chief Junior Grade
::: 355 :::

Nieprawda w wersji normalnej nie skrakowanej (orginalnej) nie ma botów (w każdym razie ja ich nie miałem), boty były jedynie w full non steam

:lol:

Nie Sty 23, 2005 12:48 am

•  Adults only
Odpowiedz z cytatem

Ho0ti3
huti

Lieutenant
::: 1599 :::
STEAM_0:0:4259883
Piotrass napisał:
wpisać "add_bot CT" lub "add_bot T"

YYY chyba bot_add

Nie Sty 23, 2005 1:05 am

•  Clan Destructive Socks
Odpowiedz z cytatem

boolus
cienki bolek

Commander
::: 2810 :::
cóż CS:S jest już tylko dla ludzi z bardzo szybkimi maszynkami. Szkoda ze w Polsce taką ma co dziesiąty. Ale co tam Polska - w Rosji co 40

Nie Sty 23, 2005 1:11 am

Odpowiedz z cytatem

Vigee
Wait For Me

Captain
::: 3234 :::
STEAM_0:0:112621
Drag... pisales ze mogles sobie grac spokojnie w CS:S ale czy odpalales kiedys server (nawet listen) i czy ludzie sie do niego podlaczali ?? Pewnie nie...
To co ci obciaza kompa to wlasnie zrzeranie zasobow pamieci i procesora ktore komp musi wykozystac na server a potem dopiero jest gra.
Wiec nie dziwie sie ze zaczelo ci ciac, skakac i zamulac.
Madrosc tych BOTow jest tez spowodowana tym ze musza troche proca zjesc zebybyc madre... niema co sie oszukiwac

Jesli jednak masz spadek osiagow w normalnej grze on-line to wychodzi na to ze panowie z valve cos zjebali i pewnie na steam-powered dostali juz zjebe od userow i naprawia to przy nastepnym updacie.

Pozdraviam.

Nie Sty 23, 2005 2:11 am

•  Adults only
•  Clan ReserVoir Dogs
Odpowiedz z cytatem

dEx

Rear Admiral
::: 5659 :::
Zbanowany
Vigee, to już jest jakiś konkret. Zaraz podłączę się do jakiegoś serwera i sprawdzę jak będzie się grało.
Jeżeli rzeczywiście w czasie gry on-line będzie to samo co w trybie "off-line", to będę wiedział na czym stoję.

A panom piszącym, że boty były dostępne od samego początku i jak można było je dodać do gry serdecznie dziękuję za informacje - naprawdę bardzo mi się przydały.

Nie Sty 23, 2005 2:32 am

•  Clan STORM
•  Cytrynka18
Odpowiedz z cytatem

Boris Vian

Master Petty Officer
::: 259 :::

Wczoraj drogie sluchaczki ustawilem soebie botki na CS- source na 34 graczy ... mapka aztec - bylo ciezko oj bardzo ...natomiast jak zmniejszylem ilosc graczy z 34 na 24 moglem dosc swobodnie grac ... a w konsekwencji doszedlem do liczby 18 graczy , gdzie juz absolutnie zabijalem przeciwnikow swoim karabinem maszynowym w glowe i inne cialo ...na luzie
Dodam jeszcze , ze botki na prrofffesssionalu sa takie milusie jak zolte malenkie kurczaczki .

PS: Mam AMD 64 bit 3000+ ; ATI 9600XT i 512DDR-333Mhz

Wto Sty 25, 2005 11:50 am

Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij email

Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 1