zaprzyjaznione fora                    

forum teczowe nutki   •                 
forum anarchy squad   •                 
forum unimatrix squad   •                 
forum serwera unimatrix   •                 
the foto borg collective   •                 

Index Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Nasza strona  

Config

Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2  Następny

KEME

Lieutenant Commander
::: 2010 :::
STEAM_0:0:3520676
Witam - mam prosbe o pomoc z configiem - chodzi mi glownie o graficzne jakiestam ustawienia bo ktos mi kradnie fpsy
Chodzi mi glownie o to: czy sa jakies ustawienia w cfigu takie stricte graficzne przez ktorych zle ustawienie moge tracic fpsy.
Chodzi o mniejwiecej cos takiego - gralem najpierw na rozdzialce 640-480 i 16 bit kolorow i mialem 60 fpsow. Zmienilem rozdzialke na 1024-768 i 32 bity kolorow i dalej mam 60 fpsow - a powinno spasc bo tyle mialem na ustawieniach o wiele wiele mniejszych A najciekawsze jest to ze zmienilem monitor z 17 na 19 calowy czyli wiekszy i odswierzanie z 70 zmienilem na 85 czyli max - przy czymn gram dalej na 1024-768 i 32 bitach kolorow i mam dalej zasrane 60 fps - czy on np. na mniejszej rozdzielczosci nie powinien miec wiecej fps ??
Z gory dzieki (i jakby to bylo cos nie z cfigiem to prosilbym rowniez o pomoc Pozdrawiam

............................................
Sob Sty 29, 2005 11:13 am

•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan bulkowySKY
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

tr!n!k
bk @ zjry zet

Chief Warrant Officer
::: 580 :::
STEAM_0:0:12664434
Mi się wydaje że powinieneś wyłączyć "Konfiguracje Pionową" bo przeważnie każdemu gra chdozi od 30-60 FPS jeżeli nie zmienia w kompie nic.. a więc w/w konfiguracje wyłączamy tak.

Właściwości>Ustawienia>Zaawansowane>GeForce 2 MX/MX 400 (tutaj w zakąłdke o karcie graficznej na przyjkłądzie dałem moją)>Ustawienia wydajnośći no i jesteśmy tutaj gdzie to trzeba przerobić.. ^^ (zależy jakie masz sterowniki bo ja mam najnowsze nvidii) Teraz masz tam lsite z grami ale nie ma Countera.. musisz podmienic za jakąś gre.. żeby czytało CSa aplikacje hl w folderze ...Steam>SteamApps>konto>counter-strike (nei iwem czy skumałeś jak nie to weź wyślij PMa albo coś takeigo) i jak już masz podmienione.. to usatwaisz tą gre na której podmieniłeś CSa i wyłączasz dla niej Konfiguracje Pionową.. Nie umiem tłuamczyć zbytnio ale może zrozumiesz co i jak jak tam trafisz.. ^^
Pozdrawiam.

Sob Sty 29, 2005 11:26 am

Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij email

Bolo
c18 | kaflara co niemiara

Fleet Admiral
::: 10823 :::
STEAM_0:0:9062538
Zbanowany
eeeeeeeee
Tutaj jak już keme powiedział nie karta stanowi problem czy też jej wydajność, ale programowo ma ustawione max 60 fps i nie chce byc inaczej
Kemuś wpisz w konsoli komendę:
fps_max 100
powinno pomóc.
pozdrawiam

Sob Sty 29, 2005 12:16 pm

•  Clan STORM
•  Cytrynka18
Odpowiedz z cytatem

Vigee
Wait For Me

Captain
::: 3234 :::
STEAM_0:0:112621
A ja sie spytam tak? Masz Win XP ? bo tam w kazdej grze bedziesz mial 60 fps refreshfix powinien pomoc
Ale bardzo mozliwe ze masz fax_fps 60 wpisane w cfg tak jak mowi Bolo

Jakbys napisl cos o twoim sprzecie to latwiej by bylo ci pomoc

Sob Sty 29, 2005 12:31 pm

•  Adults only
•  Clan ReserVoir Dogs
Odpowiedz z cytatem

tr!n!k
bk @ zjry zet

Chief Warrant Officer
Teżjst taka możliwość ale on mi przysłał PM że ma takąsamąkarte i nowe sterwoniki tylko nei umie podmienic gry, a wiec moze jednak tez cos z karta.. dodaj do cfg fps_max 100 a potem rob to co Ci na PM wyśle tzn jak podmienić gre.. żeby wyłączyć..

PS. i gówno prawda że na Win XP bedzie zawsze 60 fps w kazdje grze bo ja mama Win Xp Proff i mama okolo 90 fps na csie 1.6

Sob Sty 29, 2005 12:47 pm

Odpowiedz z cytatem

mały

Petty Officer
::: 68 :::

Tak sie tutaj przygladnolem co tutaj piszecie i mam takie pytanie...Mam Celerona 1.7 Ghz karte geforece mx 400 , 256 ramu.....i tak tutaj na forum czytam o tych ustawieniach ze beda te 100 fps a jak to wszystko zrobie to mam maks 50 fps....:/Moze mam za słaby komputer?????Jak byscie umieli mi pomoc to by było fajnie:)Aha i jak macie jakiegos linka z najnowszymy sterownikamu do tej karty to fajnie jak by ktos podał...;)Dziekowka..Pozdro

Sob Sty 29, 2005 1:01 pm

Odpowiedz z cytatem

Vigee
Wait For Me

Captain
tr!n!k napisał:
Teżjst taka możliwość ale on mi przysłał PM że ma takąsamąkarte i nowe sterwoniki tylko nei umie podmienic gry, a wiec moze jednak tez cos z karta.. dodaj do cfg fps_max 100 a potem rob to co Ci na PM wyśle tzn jak podmienić gre.. żeby wyłączyć..

PS. i gówno prawda że na Win XP bedzie zawsze 60 fps w kazdje grze bo ja mama Win Xp Proff i mama okolo 90 fps na csie 1.6

Win XP jest o tyle zly ze jesli nie zmienisz sobie refreshfixem (badz innym programem albo i manualnie) odswierzan to przy wlaczeniu kazdej gry bedziesz mial 60 Hz odswierzanie a co za tym idzie bedziesz mial 60 fps (bo wiecej nie wyswietli monitor).
A po zmienie sterownikow tez trzeba taka operacje wykonac.

Sob Sty 29, 2005 2:38 pm

•  Adults only
•  Clan ReserVoir Dogs
Odpowiedz z cytatem

tr!n!k
bk @ zjry zet

Chief Warrant Officer
Ja mam XP i mama koło 90 FPS.. i nie refreshuje nic tylko wyłączyłem synchronizacje opionową dla CS 1.6
No ale nic.. KEME !! Patrz na PM !!

Sob Sty 29, 2005 3:55 pm

Odpowiedz z cytatem

KEME

Lieutenant Commander
No niestety mam XP Co do fps_max 100 to nie dalo rady - mam nadal 60 Masz może Vigge linka do tego progsa albo cos, a jeszcze trinika pomecze na gg z tym pionowym czymstam A Vigs daj mi na PMa GG albo Tlena jak mozesz

Sob Sty 29, 2005 4:19 pm

•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan bulkowySKY
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Musashi

Master Class Officer
::: 193 :::
STEAM_0:1:6592885

Zbanowany
Ja mam problem ze nawet jak wpisze fps_max 100 to bede mial zawsze tylko 60 ale to nie jest wina xp tylko wina karty graficznej nvidia bo juz pamietam pare osob mi to mowilo . Mowili mi ze trzeba cos wlaczyc w ustawieniach karty grafiki moze ktos mi wytlumaczy jak to zrobic albo chociaz poda jakas strone gdzie jest to opisane. Z gory dzieki

Sob Sty 29, 2005 4:22 pm

Odpowiedz z cytatem

Bolo
c18 | kaflara co niemiara

Fleet Admiral
::: 10823 :::
STEAM_0:0:9062538
Zbanowany
mały napisał:
Tak sie tutaj przygladnolem co tutaj piszecie i mam takie pytanie...Mam Celerona 1.7 Ghz karte geforece mx 400 , 256 ramu.....i tak tutaj na forum czytam o tych ustawieniach ze beda te 100 fps a jak to wszystko zrobie to mam maks 50 fps....:/Moze mam za słaby komputer?????Jak byscie umieli mi pomoc to by było fajnie:)Aha i jak macie jakiegos linka z najnowszymy sterownikamu do tej karty to fajnie jak by ktos podał...;)Dziekowka..Pozdro

Mały tutaj masz linka do sterowników do twojej karty do win XP, Ale geforce2 mx 400 jest dosyć starą i słabą kartą i wiele się z niej nie wyciśnie... Polecam po zainstalowaniu sterowników ustawienia wydajności i jakości ustawić na wysoką wydajność - to da pare klatek z pewnością ... a graj na rozdziałce 800x600 przy kolorku 16bit na open GLu. Odświeżanie daj maksymalne dla 800x600 jakie obsłuży twój monitor.
Więcej grzechów nie pamiętam
pozdrawiam

Sob Sty 29, 2005 4:25 pm

•  Clan STORM
•  Cytrynka18
Odpowiedz z cytatem

h34t

Chief Warrant Officer
::: 588 :::
STEAM_0:1:4087338
Tutaj masz ten soft o ktorym pisal Vigee, tez z niego korzystam w Win 2003. Zrob jeszcze to wszystko z poradnika ponizej i powinno pomoc.

Cytat:
Wcisnij wlasciosci
-nastepnie zaawansowane
->,np:geforce2mx
->ustawienia dodatkowe (additional properties)
-> sa trzy suwaki decydujace o ustawieniach obrazu -zmien tylko ustawienia gamma na 2.00 przesuwajac suwak:)
->zastosuj i wcinij OK
-------------------------------------------------------------------------------------

Dla kart Nividia :

1.Wejdz do ustawien obrazu (prawy przycisk myszy na srodku ekranu
2.Wlasciwosci
3.Ustawienia
4.Zawansowane
5.np:Geforce2mx
6.OpenGL tutaj ustaw opcje w ten sposob:
- domyslna glebia koloru (ang.default color depth for textures)ustaw ->Zawsze uzywaj 16 bpp(ang.Always use 16bpp)
- tryb przelaczania bufora(buffer flipping mode)ustaw->Uzywaj transportu blokowego (ang.Use block transfer)
- Synchronizacja pion.(ang.Vertical sync.:)ustaw->Zawsze wylaczona (ang. Always off)
- Full scene antialiasing method:ustaw-> No antialiasing
- Use Up to:ustaw 1 MB of system memory for textusres in PCI mode.
Polecam zapisac te dane w opcji zapisz jako np: Lui
>W zakladce direct 3D powinno byc: Enable alternate depth buffering technique
>Poziom szczegolow mipmap (ang.Mipmap detail level) ->Najwyzsza wydajnosc (ang.Best performance)

>Rozmiar pamieci textur PCI (ang.PCI texture memory size)
- tu ustaw tylko-> 1MB pamieci systemowej dla textur (MB of system memory for textures in PCI mode.)

100 fps'ow gwarantowane

Apdejt

Musashi Ty tez zrob to z tego poradnika.

Ostatnio zmieniony przez h34t dnia Sob Sty 29, 2005 5:56 pm, w całości zmieniany 1 raz

Sob Sty 29, 2005 4:42 pm

Odpowiedz z cytatem

Vigee
Wait For Me

Captain
tr!n!k napisał:
Ja mam XP i mama koło 90 FPS.. i nie refreshuje nic tylko wyłączyłem synchronizacje opionową dla CS 1.6
No ale nic.. KEME !! Patrz na PM !!

No dobra - wyswietli ci 90 fps ale odswierzanie w tym momencie bedie nadal 60 Hz Imho wylaczanie synchro pionowego to tylko oklamywanie samego siebie a co gorsza dzialanie na wlasna szkode...
Ok jest fajnie bo mam 90 fps w CS'e Jeee jupi... ale 60 Hz na monitorze to morderstwo dla oczu... Ekran plywa jak popierdolony... nic tylko se w lep strzelic

KEME szczerze radze ci zastosowac sie do tego co H34t napisal - bez obrazy dla trinika (bo sie stara) ale lepiej na tym wyjdziesz

Sob Sty 29, 2005 5:38 pm

•  Adults only
•  Clan ReserVoir Dogs
Odpowiedz z cytatem

KEME

Lieutenant Commander
h34t napisał:

>ustawienia dodatkowe (additional properties)

Dla kart Nividia :

6.OpenGL tutaj ustaw opcje w ten sposob:

Dupa. Nie mam ani ustawien additional properties ani tych OpenGL - mimo iz mam Gforca Nie wiem łodafakisgołinon
Jesyny sowak gamma jaki tam znalazle to w color correction i zwieksza jasnosc (badz zmniejsza )

Sob Sty 29, 2005 10:10 pm

•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan bulkowySKY
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Vigee
Wait For Me

Captain
Zaczynam zalowac ze niemam NVidii bo tak bym ci chyba manuala zrobil z tym co masz zrobic krok po kroku
Wydaje mi sie ze za szybko sie poddajesz...

Sob Sty 29, 2005 10:16 pm

•  Adults only
•  Clan ReserVoir Dogs
Odpowiedz z cytatem

Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2  Następny