|
 |
AMX plugin - manual ?
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
markooff [Unimatrix|sq] ZajceW
 ::: 6013 :::
STEAM_0:1:8071246
|
Zapytam wprost, czy ktos ma moze jakis manual do komend i skladni uzywanej w AMXie ?? Bo to co jest na stronie "firmowej" to jest malo i nie bardzo wygodne - podzielone na dzialy, oraz na pluginy, aa mnie chodzi o prosty spis komend wraz z opisami i skladnia. Cos w stylu man pages albo HOWTO (dla Linux-manow) ?? Do ClanMod'a mialem takowy, na kilkunastu stonach bitego tekstu (w wersji html). Admin mod tez oferuje wiele takich helpow...
............................................ Wto Lut 18, 2003 6:47 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Manual poszedl na GG. Moze lepiej zeby niektorzy nie za bardzo sie nim interesowali.
............................................ Wto Lut 18, 2003 9:40 pm
|
|

|
Szawel
 ::: 2581 :::
|
Ja też bym poprosił [-;
............................................ Wto Lut 18, 2003 11:05 pm
|
|

|
markooff [Unimatrix|sq] ZajceW
 ::: 6013 :::
STEAM_0:1:8071246
|
Nie KILIK tutaj tez na pewno sa jakies makra, podobnie jak w CLanModzie mozna bylo uzywac komend typu " changelevel <map-name>, cm_admins, cm_slay" itp (zreszta za to go tez lubilem Coz ja mam to co AMX publikuje na swojej stronce, ale tam to jest pdzielone na dzialy w sposob ktory utrudnia czytanie (i calosciowe ogarniecie sprawy - a to lubie:). Dlatego pytalem bo w Sieci stron o AMXie jest od kopy i wiekszosc z nich zawiera jedynie wzmianki o nowych modolach.. Tak chcialem sobie pracy ujac, pojsc na latwizne 
............................................ Sro Lut 19, 2003 5:13 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Jest tak samo jak bylo Szawel. Tam wpisywales clanmodmenu, tu wpisujesz amx_menu. Ale po co wpisywac. Nie lepiej zbindowac? np:
bind "z" "amx_menu"
- gdzie z mozzna wymienic na inny wolny klawisz na klawiaturze.
Poza tym masz tutaj te liste (nie ma co jej ukrywac)
http://borg.celinternet.pl/karbulot/amx.gif
Ta lista to nic innego jak zwykle wpisanie do konsoli "amx_help". "amx_help" pokazuje pierwsze 10 komend, "amx_help 11" komendy od 11 do 21, "amx_help 21" liste od 21 do 31 i tak dalej.
Wiele z komensnd mozna sobie zbindowac, np:
bind "F3" "amx_tsaymode"
- to do pisania tsayem. Bo takie pisanie tsayem, to wyglada tak, ze odpalasz konsole, wpisujesz "amx_tsaymode", wciskasz enter, konsola sie zamyka. Wtedy dopiero wpisujesz tekst na czacie (pokazuje ze jest otwarty port admina) i jeszcze raz enter. I to jest dopiero tsay. Niestety wiele opcji nie dziala, np "amx_scrollingmsg", ale pewnie Holy tego nie uaktywnil i dobrze. Bo wtedy by sie zaczelo pisanie i testowanie durnowate.
Poza tym wiele komend jest podobnych do admin modowych, tule ze zamiast "admin" wpisujemy "amx". Przykladowo "amx_ban 60 Szaw" zbanuje Szawla na 60 sekind, a "amx_kick Kerr" kicknie markooffa. Oczywiscie wystarczy wpisac trzy, cztery litery nicka jak w AM, pod warynkiem ze ten uklad sie nie powttarza w przypadku innego gracza.
Dla cierpliwych polecam ich strone (link jest u nas w dziale linki) a mianowicie:
http://amxmod.net/
Tam jest sporo do czytainia, wiele pluginow wspomagajacych. Duzo jest jednak rzeczy niezrozumialych, radze zatem po prostu wydrukowac te liste co wystawilem na serwerze i z niej korzystac oraz z menu.
............................................ Sro Lut 19, 2003 12:54 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
To jest wlasnie takie same menu jak w AM. Skoro nie masz "akcesa" znaczy ze nie masz admina.
............................................ Sro Lut 19, 2003 1:42 pm
|
|

|
KILIK
 ::: 855 :::
STEAM_0:0:88920
Zbanowany |
eeeee mam admina ;] chyba ? wiem ze slapowalem, kicka jeszcze nie dawalem wiec nie wiem do konca ale amx_help mi sie pojawiaja opcje
............................................ Sro Lut 19, 2003 1:49 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
To ja nie wiem. Powinno byc amxmenu. Zobacz czy wpisujesz poprwanie, wazny jest dolny myslnik pomiedzy.
............................................ Sro Lut 19, 2003 1:53 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|