|
 |
Forum takie jak na misioo
|
 |
Co chcecie |
Wolimy stare przeladowane graficznie forum |
|
51% |
[ 29 ] |
Lekki swiezy jeden layoucik z ciekawymi hackami |
|
48% |
[ 27 ] |
|
Wszystkich Głosów : 56 |
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Od trzech dni zajmuje sie intensywnie misiowym forum. I musze wam powiedziec, ze podoba mi sie dopieszczanie tego forum. Jest lekkie, czytelne, bez wodotryskow. Laduje sie szybko, grafika nie obciaza. Instaluje ciekawe hacki.
Tak sobie pomyslalem, ze moze czas i nasze forum odchodzic graficznie i odnowic to i owo. Zainstalowac pare ciekawych rzeczy. Poszukac jakiegos lekkiego i czytelnego skina. Wprowadzic powiew swiezosci.
Ale zasada jest jedna i nieublagalna. Moze byc TYLKO JEDEN SKIN. Tylko wtedy hackowanie forum ma jakis sens, bo wiele rzeczy dopasowuje sie do wygladu samego forum, nie mowiac juz o tym, ze hackuje sie takze pliki skina. A wystarczy roboty na jeden skin, zeby jeszcze hackowac 4 czy 5.
Ostatnio zmieniony przez Karbulot dnia Czw Sty 26, 2006 2:20 pm, w całości zmieniany 1 raz
............................................ Pią Lis 11, 2005 3:03 am
|
|

|
dEx
 ::: 5659 :::
Zbanowany |
Czemu nie? Przyda się coś nowego i ciekawego. :jaaasne: Jeśli chodzi o skórkę, to ja już przywykłem do 'SubSilver', co wcale nie oznacza, że nie mogę się przyrzucić na jakiś inny skin. Jeśli ma być to warunkiem, aby działały jakieś potrzebne i ciekawe hacki, to nie będzie to dla mnie żadną przeszkodą. Proponuję - po ogólnej akceptacji dotyczącej implementowania zmian - zarządzić głosowanie i wybrać jakiś skin.
Pozdrawiam.
............................................ Pią Lis 11, 2005 3:35 am
|
|

|
Brunon The Stig
 ::: 6974 :::
STEAM_0:1:9958739
|
a ja wole nasze stare, poczciwe forum. Nie chcialbym aby forum borga i misia byly takie same.
............................................ Pią Lis 11, 2005 6:11 am
|
|

|
Sebulba tofif*
 ::: 3811 :::
STEAM_0:1:12876270
|
popieram ogorka 
............................................ Pią Lis 11, 2005 7:37 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Nie zrozumieliscie mnie. Nie byloby takie same jak forum misia, bo skin mielibysmy wlasny, inny oraz mamy inne dzialy i moderatorow itd.
Kiedy zakladalismy board z tofifem popelnilismy jeden zasadniczy blad. Niepotrzebnie sie dalismy poniesc emocjom i zainstalowalismy 15 skinow. Blad tego ciagnie sie do dzisiaj. Przyzwyczilismy ludzi do wyboru wsrod duzej liczby skorek, pozniej ciezko jest to odkrecic. Stawialismy to jednak pierwszy raz w zyciu i nie zdawalismy sobie sprawy z konsekwencji.
Wiele boardow widzialem w zyciu. W jednym na dziesiec boardow jwest mozliwosc wyboru drugiegu skinu, reszta ma tylko jeden. Na board z trzema lub wiecej skinami nie natrafilem nigdzie. Po prostu nie stosuje sie tej polityki. Board z wieloma skinami ciezko okielznac, nie mozna stosowac wielu typow emotikonek.
No i zostaje kwestia hackow. Hacki dopasowuje sie do danego skina. Robi sie zmiany zarowno w plikach samego silnika forum jak i plikach samego skina. Jesli dopasje do jednego, nie zadzialaja w drugim, dlatego ze skiny maja rozna budowe. To co w jednym ma tabele z tekstem w drugim zamiast linka tekstowego ma link buttonowy. Kierownica od malucha nie pasuje do ciezarowki, choc jeden i drugi to samochod.
Zmiany nie bylyby drastyczne. Ale musielibyscie uzywac jednego skina. Za to korzysci o wiele wieksze. Mialbym otwarte pole do popisu i nie musialbym sie zastanawiac, czy hack z jednego skinu pasuje w drugim. Jakis czas temu ograniczylismy was do 4 skinow. Bylo troche zgrzytow, ale ludzie przywykli. Tak samo byscie przywykli do jednego. A hacki daja naprawde duze mozliwosci. Na forum misia sa obecnie trzy. Jeden to czacik, ale on to jest taki hack na sile. Drugim jest wbudowany skrypt ktory pozwala ustalic maksymalne wymiary avatarka (sami wiecie ile mamy z tym klopotow). Trzeci to pole szybkiej odpowiedzi, bardzo przydatny hack.
Ograniczenie do jednego skinu polegaloby na tym, ze bylby wprawdzie jeden ale i board bylby bardziej rozbudowany, mialby wiecej ciekawych bajerow i mozliwosci. Bylby wygodniejszy w obsludze.
Poki co, zainstaluje jakis jeden skin na drugim forum i tam potestuje hacki. Zobaczymy jak sie spodoba. Pozniejsza wymiana i wrzucenie, to tylko przerzucenie plikow. Nie wiem tylko jak to sie ma do updateow boardu, czy nie polegaja one na wymienie plikow ktore wczesniej sa shackowane, ale to juz obgadam z Mientusem.
............................................ Pią Lis 11, 2005 9:29 am
|
|

|
TOMI [BORG] TOMI
 ::: 3111 :::
STEAM_0:1:8849109
|
Raczej wole stare :jaaasne:
............................................ Pią Lis 11, 2005 10:12 am
|
|

|
KEME
 ::: 2010 :::
STEAM_0:0:3520676
|
To forum ma klimat - ono jest częścią BORG a z tego co pamiętam forum Misioo (bynajmniej kiedyś) wyglądało tak jak milion innych for.
Ja tam wolałbym to co jest 
............................................ Pią Lis 11, 2005 10:28 am
|
|

|
Spe3dy Cheetah; spidi*
 ::: 2805 :::
STEAM_0:0:1184706
|
ehh.....
cięzki wybór.... bo fajnie byłoby gdyby były takie fajne i ułatwiające życie duperele jak te na forum misia
ale jednak forum misia zawsze było białe i niebieskie, a forum borg dla mnie zawsze było czarne, ciemnozielone, pomarańczowe.. i nie wyobrażam sobie zmieniac tego skina i tych obrazków...
............................................ Pią Lis 11, 2005 11:24 am
|
|

|
Sebulba tofif*
 ::: 3811 :::
STEAM_0:1:12876270
|
Odkad skasowali mi skina spidermana sie wkurwilem, teraz uzywam subsilver bo te borgowe jest sux nic tam nie widac i wole zostac przy tym co jest :szlug:
............................................ Pią Lis 11, 2005 11:49 am
|
|

|
Artorius Art
 ::: 401 :::
STEAM_0:4184962
|
Trudno powiedzieć...misowe zdecydowanie łatniejsze ale do tego już się chyba każdy przyzwyczaił. Cięzko mi sobie wyobrazić forum borgowe w jasno niebieskiej szcie graficznej
............................................ Pią Lis 11, 2005 11:58 am
|
|

|
Cube
 ::: 1019 :::
STEAM_0:0:1096817
|
popieram poprzednika tego skina borgowego nie uzywam poniewaz jest nieczytelne i za ciemne
............................................ Pią Lis 11, 2005 12:00 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Artorius napisał: |
Trudno powiedzieć...misowe zdecydowanie łatniejsze ale do tego już się chyba każdy przyzwyczaił. Cięzko mi sobie wyobrazić forum borgowe w jasno niebieskiej szcie graficznej |
Widze ze mamy problemy z zrozumieniem:
Kod: |
Nie zrozumieliscie mnie. Nie byloby takie same jak forum misia, bo skin mielibysmy wlasny, inny oraz mamy inne dzialy i moderatorow itd. |
Czy napisalem ze skin bylby niebieski.
Eeeeh, pomysl chyba upadnie.
............................................ Pią Lis 11, 2005 12:00 pm
|
|

|
Regiss Dashtu
 ::: 1141 :::
|
Wole zeby zostalo tak jak jest :jaaasne:
............................................ Pią Lis 11, 2005 12:19 pm
|
|

|
Rozq c18 | Sandra
 ::: 4183 :::
STEAM_0:1:13758117
|
w sumie po tym linku do forum misiow chcialem napisac ze moze nowy skin bylby fajny i wogle, ale jednak myslac dalej doszedlem do wniosku ze ten 'nasz' jest niepowtarzalny i ma swoj klimacik ale moze do testow mozna by bylo sprobowac wrzucic nowy...
............................................ Pią Lis 11, 2005 12:27 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
Przekopalem wszystkie wieksze skinownie w Necie. Drugiego takiego ciekawego skinu jak misiowy nie znalazlem. Same jakies gowna, wiec musialbym porojektowac sam skin od podstaw.
............................................ Pią Lis 11, 2005 12:34 pm
|
|

|
|