|
 |
Ustawienia dla mojego lacza
|
 |
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Wybralem ustawienia:
rate 20000
cmdrate 40
updaterate 30
Troszeczke szarpie grafika, ale faktycznie, jakby strzela sie lepiej.
............................................ Sro Mar 28, 2007 7:02 pm
|
|

|
RaFi
 ::: 1489 :::
STEAM_0:0:2967362
|
Karbulot napisał: |
Wybralem ustawienia:
rate 20000
cmdrate 40
updaterate 30
Troszeczke szarpie grafika, ale faktycznie, jakby strzela sie lepiej. |
Sprobuj dac
Rate 20000
cmdrate 30
updaterate 30
............................................ Sro Mar 28, 2007 7:10 pm
|
|

|
al!eneq ten typ alien
 ::: 2938 :::
STEAM_0:1:1928545
|
rafi napisał: |
Wybralem ustawienia:
rate 20000
cmdrate 40
updaterate 30
Sprobuj dac
Rate 20000
cmdrate 30
updaterate 30 |
Najpierw zobacz jeszcze 40/40 (chociaz pewnie sprawdzales), a jezeli to za duzo to zmniejsz do 30/30 i zobacz czy szarpie grafa tak jak rafi napisal.
Mysle, jednak ze sprawdzales i taka wersje i taka. Pozostaje killowac i cieszy, ze jednak zauwazyles roznice. Pozdrawiam
............................................ Sro Mar 28, 2007 8:13 pm
|
|

|
Bolo c18 | kaflara co niemiara
 ::: 10823 :::
STEAM_0:0:9062538
Zbanowany |
kajot ja Ci dałem screena z opcja ktora jest nazwana discard zeby nie byc goloslownym - a takie utrącanie pakietów sie stosuje i przy blokowaniu DoSów i przy routingu.
Ale sposób tracenia tych pakietow jest generalnie bardzo podobny.
pozdrawiam
............................................ Sro Mar 28, 2007 8:52 pm
|
|

|
Kajot (:
 ::: 7102 :::
|
al!eneq napisał: |
rafi napisał: |
Wybralem ustawienia:
rate 20000
cmdrate 40
updaterate 30
Sprobuj dac
Rate 20000
cmdrate 30
updaterate 30 |
Najpierw zobacz jeszcze 40/40 (chociaz pewnie sprawdzales), a jezeli to za duzo to zmniejsz do 30/30 i zobacz czy szarpie grafa tak jak rafi napisal.
Mysle, jednak ze sprawdzales i taka wersje i taka. Pozostaje killowac i cieszy, ze jednak zauwazyles roznice. Pozdrawiam |
ale to juz byloby za duzo szczescia zeby jeszcze zauwazyc roznice miedzy interpem 0.1 a 0.05 xD wiec nawet nie bede namawial xD przeciez ja i tak nie wiem co mowie, bo jestem "skillorem" co chce wszystkich oszukiwac za pomoca interpa, a pluje sie tak bo mi aimbot na 0.1 wysiada ;x xD ehhh...
@Bolo:
to daj jakiegos screena z ucinaniem pakietow tych innych, nie moge jakos uwierzyc, zeby tak sama z siebie mi netia albo tpsa blokowala nadmierna ilosc pakietow... zreszta to latwo sprawdzic, przygotuje test, jutro wysle 100 pakietow w ciagu sekundy ze szkolnego kompa na domowy, ktory zostanie wlaczony. o ile zdaze na jutro, tak czy siak prosta sprawa do sprawdzenia, co sie odwlecze to nie uciecze.
............................................ Sro Mar 28, 2007 9:43 pm
|
|

|
Zbanowany |
Sam nie zaflooodujesz bramki TPSA. Jak bede w takiej jednej firmie co sie nia opiekuje to zrobie screena.
A jak nie wierzysz ze to opcja routingu to zapytaj jakiegos markoffa czy mientusa to Ci wyjasnia to samo co i ja.
pozdrawiam
............................................ Czw Mar 29, 2007 8:47 am
|
|

|
Kajot (:
|
Bolo napisał: |
Sam nie zaflooodujesz bramki TPSA. Jak bede w takiej jednej firmie co sie nia opiekuje to zrobie screena.
A jak nie wierzysz ze to opcja routingu to zapytaj jakiegos markoffa czy mientusa to Ci wyjasnia to samo co i ja.
pozdrawiam |
czekaj, to jestes cos niespojny w tym co mowisz. Z jednej strony "ustawisz sobie rate 101/101 a TPSA ci utnie nadmierna ilosc pakietow" a z drugiej "sam nie zafloodujesz bramki tpsa", zdecyduj sie na ktoras z opcji bo to jest sprzeczne. Skoro ja sam nie jestem w stanie wygenerowac takiego ruchu, by mi ucieli nadmierna ilosc pakietow - to chyba w takim razie moge sobie grac na 101/101, co? A jak nie... no to chyba moj test bedzie miarodajny. Albo czegos tu nie rozumiem. Ale chetnie dowiem sie w takim przypadku czego nie zalapalem. Wydaje mi sie, ze logicznie rozumuje to, co piszesz.
............................................ Czw Mar 29, 2007 1:03 pm
|
|

|
Zbanowany |
Jak zwykle zawiodła wyobraźnia.
Masz sobie routing, ktory jest i na DNSie i na bramkach. O ile DNSowy routing w takim TPSA moze (choc nie musi) byc wolny od dropowania, tak bramki kolejne po drodze do serverów na 100% utrącają pakiety jesli sa zapychane.
Sam nie zapchasz bramki, ale sam jestes na świecie? Oprócz Ciebie jest cała masa innych uzytkownikow, ktorym z racji liczebnosci nie sprawia trudnosci zapchanie bramek TPSA - jak to w praktyce wyglada na codzien.
No to sie "zdecydowałem na którąś z opcji"
A teraz ja mam pytanie
Dlaczego na serwerach borg przy ustawieniu updaterate > 40 pojawia sie choke?
pozdrawiam
............................................ Czw Mar 29, 2007 4:37 pm
|
|

|
Kajot (:
|
Jak zwykle zawiodła wyobraźnia.
Masz sobie routing, ktory jest i na DNSie i na bramkach. O ile DNSowy routing w takim TPSA moze (choc nie musi) byc wolny od dropowania, tak bramki kolejne po drodze do serverów na 100% utrącają pakiety jesli sa zapychane.
Sam nie zapchasz bramki, ale sam jestes na świecie? Oprócz Ciebie jest cała masa innych uzytkownikow, ktorym z racji liczebnosci nie sprawia trudnosci zapchanie bramek TPSA - jak to w praktyce wyglada na codzien.
No to sie "zdecydowałem na którąś z opcji"
A teraz ja mam pytanie
Dlaczego na serwerach borg przy ustawieniu updaterate > 40 pojawia sie choke?
pozdrawiam |
1. to w takim razie jak przesle z kompa szkolnego na domowy w ciagu sekundy 100 pakietow to warunki bede mial te same co przy graniu w csa, nie? W koncu ci inni uzytkownicy nie wlaczaja sie do sieci zlosliwie tylko wtedy kiedy gram, prawda? tak wiec takowy test bedzie miarodajny.
2. nie wiem czemu u ciebie sie pojawia choke przy update >40 bo mi sie nie pojawia...
............................................ Czw Mar 29, 2007 4:40 pm
|
|

|
Zbanowany |
jesli server bedziesz miał w szkole i warunki bedziesz mial caly czas takie same - taki sam ruch to wowczas dopiero te twoje pakiety moga sie zachowywac jak CS.
Ale dalej nie rozumiesz jednej rzeczy. Szkołe masz lokalnie i jesli macie tego samego uslugodawce to bedziecie mieli ze dwie bramki miedzy soba nie liczac DNSów.
A wezmy takiego naszego astera gdzie nawet asterowcy maja po 4 bramki zanim do niego dojda, a ja mam ich 14 po drodze (a mieszkam 130km od serverowni).
Jesli chcialbys szkolnym pingowaniem zasymulowac zachowanie naszego astera i tym samym sprawdzic dzialanie CSa w sieci WAN to ja zycze powodzenia
A co do choke to mam i ja i karbi i jury (warszawiak) i masa innych osób. Mniemam ze to wlasnie osoby, ktore zmuszone sa korzystac z najbardziej zasyfionych bramek.
pozdrawiam
............................................ Czw Mar 29, 2007 4:51 pm
|
|

|
Kajot (:
|
no dobra, czyli jakies warszawskie bramki nie wyrabiaja, i to jest powod dla ktorego osoby o wiekszym szczesciu, ktorym bramki jednak wyrabiaja ;d maja nie grac na rate 101/101?
btw do astera mam bodajze 9 bramek, mieszkam pod Kielcami...
a 100 pakietow/s to nie jest jakas zawrotna liczba nie do osiagniecia, wiekszosci uzytkownikow takie ustawienia rate dzialaja dobrze, a to ze niektorym nie... no coz... bywa ;f a ty mowisz jednoznacznie "nie da sie tyle, to tylko na LAN"...
............................................ Czw Mar 29, 2007 5:32 pm
|
|

|
jury [BORG] Boq'ta
 ::: 4674 :::
STEAM_0:1:227154
|
kj sory na chwile wtrace sie do dyskusji
podstawowa sprawa, to nie moje czy ich bramki
nie wyrabiaja, ja przy kilku graczach na serwerze
tez mam choke 0 przy updaterate 101, to serwery
daja dupy, innymi slowy nie wierze w to co mowisz
nie wierze w twoje szczescie
............................................ Czw Mar 29, 2007 5:45 pm
|
|

|
Zbanowany |
haha kj a powiedz mi co maja te twoje 100 pakietów o rozmiarze 32B wzgledem pasma bramki? :rotfl:
Problem to moze byc jedynie z dostarczeniem paru z nich kiedy takowa brameczka zostanie przeciazona przez p2powców czy inną zaraze.
Przez WAN mozna i wiecej niz 100 pakietow/s przeslac, a ile Bozia dała... a czemu nie.
Problem w tym - i po raz chyba dziesiaty o tym mowie, ze po LANie nic nie utnie pakietów, a po WANie pakiety bedzie cieło jesli te syfiaste bramki sie przeciaza - a przeciazaja sie bardzo czesto.
Pewnie nie dotarlo i bedzie trzeba wiekszymi literami.
A co 101/101/25000, sorry, ale nasze servery tego nie wyrobia :rotfl:
Przy reklamach neutral ledwo zipie i nie wydoli pewnie rate 18000
No ale skoro takie ustawienia sa elo elo i niema choke nawet kiedy server nie wysyla pakietow a twoj komputer spodziewa sie je przyjac to pozostaje jedynie byc pod wrazeniem
Alleluja i do przodu :rotfl:
pozdrawiam
............................................ Czw Mar 29, 2007 7:34 pm
|
|

|
Kajot (:
|
Pewnie nie dotarlo i bedzie trzeba wiekszymi literami.  |
no niestety to tak jak do Was o interpie 
............................................ Czw Mar 29, 2007 7:51 pm
|
|

|
Zbanowany |
Kajot napisał: |
Pewnie nie dotarlo i bedzie trzeba wiekszymi literami.  |
no niestety to tak jak do Was o interpie  |
:rotfl:
padłem na morde, niech mnie ktoś podniesie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jury podnies mnie bo sam se nie poradze!
Argumentujesz interpa 0.01 jako cudowne zjawisko na skutel polepszenia sie lacz w Polsce to udowodniłem Ci ze nawet super łącza (mimo ze TPSA jest daleka od takiego pojecia) takie łacze nigdy nie bedzie LANem ktorego ustawienia reklamujesz.
Czyli argument spadł Ci w buty.
Dalej wyliczyles ze wzoru na pakiety ze ustawienie 0.01 jest idealne dla LANa - a dupa bo jest za małe o 0.02.
Napewno chcesz jeszcze pogadac o interpie? Bo ja tutaj widze probe zupelnie innej dyskusji.
pozdrawiam
............................................ Czw Mar 29, 2007 7:56 pm
|
|

|
|