zaprzyjaznione fora                    

forum teczowe nutki   •                 
forum anarchy squad   •                 
forum unimatrix squad   •                 
forum serwera unimatrix   •                 
the foto borg collective   •                 

Index Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Nasza strona  

Wywalanie CS-a do pulpitu

Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 1

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
Sluchajcie, od okolo 2 tygodni mam jakis nieciekawy problem. Otoz na niektorych serwerach po kilku sekundach grania pojawia sie napis "hl.exe wykonal nieprawidlowa operacje... Ble ble ble" i wywala mnie do pulpitu. Czasem jest jeszcze wspanialej, gra sie zawiesza i pomaga tylko twardy restart kompa i przekopywanie sie przez ScanDisk (cholernie dluuuugi, jak sie ma 15 Giga na partycji C). Problem zaczal sie gdzies w okolicach instalacji CD w wersji 3.2.0. Co dziwniejsze, na jednych serwerach z ta wersja CD gram spokojnie, a na innych nie moge. I to sa ciagle te same serwery. Nie ma tak, ze raz mnie wywali a raz nie. Jak wywala na jednym, to mnie na nim wywala w kolko, a jak mam spokoj to mam spokoj. Drazni mnie to, choc na szczescie nie mam tego na serwerach BORG. Co moze byc przyczyna? Gdzies mi sie obilo o uszy, ze CD 3.2.0 krzaczy sie z kartami ATI Radeon, ale jesli na obu serwerach jest ta sama wersja CD i na jednym gram a na drugim nie, nie chce mi sie wierzyc. Za namowa tofifa zainstalowalem bete CD w wersji 3.2.0.6, ale jest dalej to samo. Co moze byc przyczyna?

............................................
Czw Lip 03, 2003 2:19 am

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

Nermal

Lieutenant Commander
::: 2102 :::
STEAM_0:1:11957831

Zbanowany
Karbi ja tesh mam podobny problem ale zaradziłem go reinstalujac cs-a i zmieniajac adresy serwerow do sprawdzania wonid . Ten blad moze tesh zalezec od OS . Rownie dobrze mozesz zainstalowac z neta hl 1.1.0.0 , ktory czasami zapobiega takim błędom .

Czw Lip 03, 2003 6:30 am

Odpowiedz z cytatem

AdiQ

Lieutenant Junior Grade
::: 1158 :::
STEAM_0:0:112621

Zrob sobie backup tego co w cs'ie jest potrzebne najbardziej: katalog maps, konfig i co tam jeszcze sam dodales (inne modele postaci, broni) a nastepnie wywal calego half-life'a i zainstaluj od nowa. Nieraz cos sie krzaczy z gra - tez tak kiedys mialem, ale szybki reinstall pomogl.

PS Tez mam Radeona ale nie mam problemow z CD

Czw Lip 03, 2003 7:43 am

Odpowiedz z cytatem

DiThor
QueeN

BORG Moderator
::: 1803 :::
STEAM_0:0:3478627
Przetaktowanie, upał lub kurz na plycie i pamieciach...

Czw Lip 03, 2003 3:30 pm

•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
No nic, dzieki za rady. Poczekam na nowa wersje CD. Jesli blad sie bedzie powtarzal, wtedy zaczne cos robic. BTW, pamietasz Dithor, jakies dwa lata temu tez mialem problem bardzo podobny. Mialem wtedy stara grafe VooDoo 3 3000. Tez kombinowalismy co to moze byc. Problem zniknal samoistnie po jakims miesiacu. A co ja wtedy nie robilem. Przeinstalowalem calego Windowsa, HL-a, CS-a, wupucowalem calego kompa i nic to nie pomoglo.

Pią Lip 04, 2003 2:09 am

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Gość

:: :::

Heheh ostatnio jak robilem format c nowy win i cs - odpalam po raz 1 csa i wlasnie po przeinstalowaniu wywalilo mi ten blad lol. Blad u mnie pojawia sie co jakis czas srednio 2 razy w miesiecu i niemam pojecia z kad sie bieze. Uzywam HLSW i czasem on powoduje ten blad ale dlaczego niewiem.

Pią Lip 04, 2003 7:29 am

Odpowiedz z cytatem

Karbulot
Chief O'Brien

Administrator
Tofif tu nie chodzi o to, ze przez cos wywala. Konkretnie niewazne jaki sie ma sprzet, ani jakiego programu uzywa do odpalania CS-a. Jesli wchodze przez plugin Q3Plug, i gram normalnie na jakims serwie, a nagle na tym serwie zaczynaja sie problemy, to winy nalezy szukac albo w najnowszym oprogramowaniu serwera albo oprogramowaniu u ciebie, ale nie programie z ktorym nigdy nie miales problemu. Na szczescie (w tym przypadku oczywiscie) oprogramowania do CS-a ciagle sie zmieniaja wiec problem niedlugo moze zniknie. Na szczescie nie mam tych problemow na zadnym serwerze BORG, a to mnie cieszy najbardziej.

Pią Lip 04, 2003 6:45 pm

•  100+ Club Member
•  Administracja
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Dyplomowany Karbowłaz
•  Head Admini
•  Kompoty
•  L4D Survivors
•  Moderatorzy
•  Sztab BORG
•  Tęczowe Nutki Member
Odpowiedz z cytatem

Nermal

Lieutenant Commander
::: 2102 :::
STEAM_0:1:11957831

Zbanowany
Mialem ten sam problem i formacior szybki mi pomogl hf

Pią Lip 11, 2003 7:11 am

Odpowiedz z cytatem

Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 1