|
 |
Mini kamery z rejestratorem - jakie wybrać?
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
ml0dy [DaRk_^_$iDe]
 ::: 3088 :::
STEAM_0:0:4364171
|
nie będę się rozpisywał do czego potrzebuję. rodzice mają problemy z sąsiadami na działce, na której ostatnio się wybudowaliśmy. pod naszą nieobecność działają na naszym terenie szkodliwie, mówiąc krótko.
potrzebujemy zamontować 1-2 kamerki, które wystarczy, że sam obraz będą nakręcać i zapisywać na rejestratorze jakimś zewnętrznym
i tutaj jest zonk. bo o ile kamery IP są dość tanie i rejestratorem może być komputer, o tyle nie ma możliwości wywiezienia tam kompa, bo potrzebny jest do pracy w domu . potrzebowałbym pomocy z wyborem rejestratora, naprawde nie musi to być super jakości, byle by nagrywał obraz ok. godziny czasu a codzien można podjechać i pozgrywać obraz itp.
chodzi o jak najmniejsze koszty całego osprzętu.
a co do rejestratora, są kamery z wbudowanym rejestratorem, może coś takiego na karty pamięci by się udało dorwać, w każdym bądź razie chodzi o to, by móc codzien podjechac i w kilka minut zrzucić na kompa zapis z całego poprzedniego dnia, a koszty eksploatacji w tym wypadku też by były jak najmniejsze.
macie jakieś pomysły?
Dodano 8 minut temu:
:: LINK ::
to by bylo dobre, tylko musze sie dowiedziec ile filmu na to wejdzie :-/ jesli sie nie myle to na 2GB ok 2h filmu
............................................ Wto Kwi 28, 2009 10:38 am
|
|

|
kedrigen call 911
 ::: 1566 :::
STEAM_0:1:268445
|
:: LINK :: wlascicielem jest stary misiowo/borgowy bywalec, mysle ze pomogl by ci z checia o ile dal bys rade sie z nim skontaktowac
............................................ Wto Kwi 28, 2009 2:06 pm
|
|

|
AMI c18 | Valkyria
 ::: 8163 :::
|
Jak chcesz jego gg to daj znac na PMa [ctr.pl]
............................................ Wto Kwi 28, 2009 2:07 pm
|
|

|
M@d Bob
 ::: 2496 :::
STEAM_0:0:1818936
|
Używane sprawne komputery "biurowe" mogące robić za rejestrator dostaniesz spokojnie za 300 zł + 50-100 zł monitor = 2 kamerki po 100 zł
to tyle mniej więcej co za 1 kamerkę z rejestratorem po 500 zł ...
............................................ Czw Kwi 30, 2009 10:23 pm
|
|

|
ml0dy [DaRk_^_$iDe]
 ::: 3088 :::
STEAM_0:0:4364171
|
i tak trzeba będzie zrobić
nic, dzięki za pomoc
............................................ Czw Kwi 30, 2009 11:01 pm
|
|

|
Gandalf Szary c18 | Ugly Betty
 ::: 2738 :::
STEAM_0:1:135014
|
AMI napisał: |
Jak chcesz jego gg to daj znac na PMa [ctr.pl] |
Dajta i mnie. Tez musze zainstalowac 2 kamery y siebie w salonie, z rejestratorem i dyskiem zewntetrxznym.
Dzieki
A jaki on mial nick na serwerach??
............................................ Pią Maj 01, 2009 10:52 am
|
|

|
kedrigen call 911
 ::: 1566 :::
STEAM_0:1:268445
|
Gandalf Szary napisał: |
AMI napisał: |
Jak chcesz jego gg to daj znac na PMa [ctr.pl] |
Dajta i mnie. Tez musze zainstalowac 2 kamery y siebie w salonie, z rejestratorem i dyskiem zewntetrxznym.
Dzieki
A jaki on mial nick na serwerach?? |
mam robaki
............................................ Pią Maj 01, 2009 12:24 pm
|
|

|
Kabushi Kabushi
 ::: 6235 :::
STEAM_0:0:11060447
|
No hejka.
Sorka ale rozwinę temacik bo mnie już krew zalewa od wszelkiej maści zbieraczy złomu. Jakiś tydzień temu z mojego ogródka kumplowi ukradli rower. Trochę partycypowałem w kosztach, no bo wstyd jak cholera. Miałem już wcześniej dwa włamania do garażu no i jakoś zrobiło mi się smutno.
Chciałbym zainstalować jedną lub dwie kamerki zewnętrzne ale nie jakieś badziewie, tylko żebym policja nie miał problemu z identyfikacją typa.
Dobrze by było aby zapis odbywał się niezależnie od tego czy komp jest włączony czy nie. Domyślam się, że do każdej przydałby się jakiś halogen czy coś.
No jednym słowem ile takie zabezpieczenie kosztuje i czy przy pierwszym śniegu czy innym deszczu nie padnie.
PZdr
............................................ Pią Maj 01, 2009 2:53 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|