|
 |
co oznacza
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
panicz
 ::: 118 :::
STEAM_0:1:539035
|
Tez nie wiem i chetnie poczekam na jakies posty w tej sprawie
A i jeszcze dlaczego RATE zmienia swa wartosc czsami 
............................................ Sro Maj 26, 2004 11:41 am
|
|

|
panicz
|
Moze to nie ten temat ale sprobuje
Mianowicie mam pewien problem z mikrofonem.
Inni gracze twierdza ze nie moga mnie zrozumiec,bo przerywa.
Wpisalem voice-loop 1 zeby sie uslyszec i faktycznie nie mozna nic zrozumiec co mowie.
Jak wcisne klawisz odpowiedzialny za mic`a to ten prostokacik w ktorym, jest moj nick miga caly czas choc klawisz jest wcisniety.(prosotkacik z prawej strony ekranu)
Sprawdzalem mic`a u Marysi i u niego chodzi bez zarzutu.
Pliss help me !!!
Bo chcialbym innych graczy obdarowac mozliwoscia uslyszenia mego glosu
Panicz :szlug:
............................................ Pią Cze 04, 2004 12:37 am
|
|

|
dEx
 ::: 5659 :::
Zbanowany |
panicz napisał: |
Moze to nie ten temat ale sprobuje
Mianowicie mam pewien problem z mikrofonem.
Inni gracze twierdza ze nie moga mnie zrozumiec,bo przerywa.
Wpisalem voice-loop 1 zeby sie uslyszec i faktycznie nie mozna nic zrozumiec co mowie.
Jak wcisne klawisz odpowiedzialny za mic`a to ten prostokacik w ktorym, jest moj nick miga caly czas choc klawisz jest wcisniety.(prosotkacik z prawej strony ekranu)
Sprawdzalem mic`a u Marysi i u niego chodzi bez zarzutu.
Pliss help me !!!
Bo chcialbym innych graczy obdarowac mozliwoscia uslyszenia mego glosu
Panicz :szlug: |
Takie mala poprawka na poczatek. Komenda, o ktorej wspomniales to "voice_loopback 1". Jezeli sprawdzales mikrofon na innym komputerze i na nim wszystko bylo bez zarzutu, to problem musi wystepowac po twojej stronie (co za odkrycie ).
Proponuje wykonac nastepujace czynnosci:
1. Sprawdz, czy w czasie prob transmitowania twojego glosu w grze nie wystepuja jakies zaklocenia transferu. Zobacz jakie wartosci sa pokazywane po wpisaniu komendy "net_graph 3".
2. Uruchom CS'a i wejdz do opcji glownych, a nastepnie do zakladki "Voice". Powinienes miec domyslnie zaznaczona opcje "Boost microphone gain". Odznacz ja i sprawdz, czy sytuacja ulegla jakiejs zmianie.
3. Proponuje takze uruchomic standardowy rejestrator dzwieku i sprobowac cos nagrac. Zwroc uwage na to, czy zaklocenia, ktore beda wystepowaly pojawiaja sie z jakas okreslona czestotliwoscia, czy tez wystepuja losowo. Wyjmij mini-jacka z gniazda, przeczysc spirytem i podlacz jeszcze raz.
Hmm... nic wiecej nie przychodzi mi do glowy. Byc moze jest to kwestia uszkodzonej karty dzwiekowej (gniazda).
............................................ Pią Cze 04, 2004 2:22 am
|
|

|
panicz
|
Wyobraz sobie standartowy rejestrator chodzi be zarzutu,nagrywa plynnie i bez zaklocen.
Dlatego sprawdzilem mic`a u Marysi zeby uniknac podejrzen o wadliwego mic`a
Sprawdzalem na kilku serwach i jest to samo caly czas.
Net_graph mam na 3 wiec widze loss itd.....
Reinstalowalem i cs`a i hl wiec nied mam pojecia juz co to moze byc.
Myslalem ze to wina moze lacza ale mam 160kb/s wiec to chyba nie to.......
Pozdrawiam
............................................ Pią Cze 04, 2004 11:46 am
|
|

|
Zszywa3 dziewczyna z PRLu
 ::: 2457 :::
STEAM_0:0:240204
|
Hmmm, sprobuj przeinstalowac stery do karty dzwiekowej. Ew. jak masz stery standardowe windy, to zainstaluj te, ktore dostarcza producent karty. Ja mam sound blastera live i winde xp i z doswiadczenia wiem, ze one srednio sie lubia. Moze masz problemy z tego powodu?
............................................ Pią Cze 04, 2004 2:15 pm
|
|

|
panicz
|
Mam pytanko,a mianowicie co oznacza:
voice_codec
Jak to wpisze to pokazuje ze :voice_miles
Tak sobie grzebie w konsoli i to znalazlem :lol:
:szlug:
Edytuje bo nowe pytanko mam
Strasznie mi gra przyspiesza jak zmieniam wartosc gl_max_size z 256 na 64 ale dlaczego musze to zmieniac przy kazdym wejscie na serwer ?(cs 1.5)
Dodam ze otoczenie traci na wygladzie i ale modele postaci nie po tej komendzie i daje pare fps wiecej 
............................................ Sro Cze 09, 2004 3:38 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|