|
 |
Disconnect po zmianie mapy na Hub 1
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
DiThor QueeN
 ::: 1803 :::
STEAM_0:0:3478627
|
Ostatnio wielu ludzi narzekało ze ich rozł±cza z serwera po zmianie mapy...
ponieważ okres w którym serwer nie działa wynosi minutę a domy¶lny timeout klienta 30 sek spróbujcie poniższego rozwi±zania - wpiszcie w konfig
cl_timeout "120"
jako że od dawna wszystko miałem ustawione nie przeżyłem jeszcze zadnego disconnecta ale i tak musiscie t± minutę na zmianę odczekać 
............................................ Nie Sty 05, 2003 1:28 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Heh, ja mam znowu inny problem, o ile to nazwac mozna problemem, moze wy takze to macie. Otoz kiedy sie zmienia mapa poprzez wotowanie, przy zmianie pojawia sie warning connection problem ktory trwa tak z pol minuty, ale w koncu mapka sie laduje. Tez tak macie?
............................................ Nie Sty 05, 2003 1:44 pm
|
|

|
DiThor QueeN
|
pajacu to jest jeden i ten sam problem przy kazdej zmianie mapy niezaleznie w jaki sposob zostala to zmiana wywolana i trwa dokladnie minute mierzylem na hlsw... choć w sumie to wszystko podobno przez zwalone biblioteki clanmoda więc jak s± zwalone to może się też czasem z pół minuty ładować zamiast ogólnie uznanej minuty 
............................................ Nie Sty 05, 2003 2:57 pm
|
|

|
Szawel
 ::: 2581 :::
|
Holy lamer ssie ...
............................................ Nie Sty 05, 2003 3:20 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
A jesli juz jestesmy przy problemie Zakopca to jest jedna sprawa dzialajaca na nerwy powoli wszystkim graczom. Gadalem o tym z Holym, ale wiesz Dithor jak sie gada z Holym. Mozna gadac i gadac, i gowno rezultatow. Masz do niego dostep osobisty wiec moze ty na niego wplyniesz. Chodzi mianowicie o dwie mapki, de_747 i de_storm. Obie laguja. I co dziwne, laguja w niektorych miejscach (przy duzych otwartych przestrzeniach) a w innych nie. Na przyklad na de_storm straszne lagi sa na placu przy drugim bombsajcie, choc na naszym respie ich nie ma. Takze w pomieszczeniu gdzie przy bramie Terro wyskakuje na nasz drugi bombsajt tez sa lagi. Na de_747 zalagowane jest wejscie do kanalow po drabince, oraz przy drzwiach wyjscia z ladowni. Znam obie mapki, gralem w nie na innych serwerach i wiem, ze nie powinny lagowac. Moze trzeba zdefragmentowac dysk na serwerze czy ja wiem.
............................................ Nie Sty 05, 2003 3:20 pm
|
|

|
markooff [Unimatrix|sq] ZajceW
 ::: 6013 :::
STEAM_0:1:8071246
|
Cytat: |
Otoz kiedy sie zmienia mapa poprzez wotowanie, przy zmianie pojawia sie warning connection problem ktory trwa tak z pol minuty, ale w koncu mapka sie laduje. Tez tak macie? |
TO zalezy, ja mam znowu bardzo roznie, raz sie pojawia, raz nie ...
Chyba cs tez zalezy od aktualnej wydolnosci sieci , bo nie zmienialem
zadnych ustawien klienckich... A moze to i problem clanmoda/innych bibliotek, zachowuje sie dosc, przyznam , losowo.
Z nowym clanmodem (z grudnia) mialem sam troche problemow (nieprawidlowe parametry, nie ladowal mi kilku plikow wogole ) tak, ze na razie z niego zrezygnowalem i wrocilem do starego.
............................................ Nie Sty 05, 2003 3:47 pm
|
|

|
Termofor zerofor
 ::: 1338 :::
0:1:19725361
|
Szawel napisał: |
Holy lamer ssie ... |
Potwierdzam 
............................................ Nie Sty 05, 2003 3:51 pm
|
|

|
DiThor QueeN
|
wywalilem de_747 z mapcykla storm zostawie bo sie mi na niej wczoraj fajnie gralo i nie zauwazylem jakis szczegolnych lagow innych niz przez moja pojebana siec...
............................................ Nie Sty 05, 2003 3:58 pm
|
|

|
Vigee Wait For Me
 ::: 3234 :::
STEAM_0:0:112621
|
Hmmm Lagi na de_storm Hmmmm
Panowie ja bym tego lagiem nie nazwal
Na Zakopcu na de_storm BS2 fpsy lecialy mi na leb na szyje (w sumie nawet do 4) ZONK. Mam Durnia 800, Grafa to Radek 9000 Pro (64 DDR Ramu) i 128 Ramu SDR na plycie gl. Co najciekawsze jak gralem na HUB 5 i na TOY@:worldgame na tej samej mapie to mialem 50 klatek w tym samym miejscu. Specjalnie sprawdzalem.
Co do de_747 to jak odpalilem sobie sam i gralem to ani razu mi sie nie wiechlo - czyli tez ZONK.
Wydaje mi sie ze to laguje server tak jakby niewytrzymywal duzej ilosci graczy. Jak na moj server weszlo 10 SORTownikow to server zachowywal sie podobnie jak Zakopiec na de_747. A co najciekawsze sam do siebie mialem pingi po 200.
PS. Odrozniajcie spadajace fps'y od lagow.
............................................ Nie Sty 05, 2003 4:35 pm
|
|

|
sadzik c18 | Keyra
 ::: 5625 :::
STEAM_0:1:1648713
|
mam ten sam problem... przy normalnym trybie zmianie mapy (koniec) mapa zmienia sie po tej minucie.. natomiast po vocie mam warning, ale chyba mapa sie nie laduje tylko od nowa musze sie laczyc.. przynajmniej nigdy tyle mi sie czekac nie chcialo..
co do mapek de_747 i de_storm to jest tak jak vigee mowi.. nie zaczyna lagowac tylko fps'y leca.. nie mam najmniejszego pojecia czemu - i to dokladnie w tych miejscach - na calej mapie hula mi po 70-90 fps a w tych miejscach spada do 20-25
nie mowiac o cs_crackhouse, ale ta mapa chyba na maksa zrabana jest, bo tam fps'y fatalne prawie wszedzie..
............................................ Nie Sty 05, 2003 8:45 pm
|
|

|
Vigee Wait For Me
 ::: 3234 :::
STEAM_0:0:112621
|
To jest troche dziwne z tymi fps'ami. Kiedys byla mapa Oldtraford (stadion) Mimo ze jest to najwieksza mapa jaka pociagnie engine graficzny HL tam klatki tak nie lecialy w dol. Na dodatek to byla jedna wielka otwarta przestrzen.
Crackhouse ma wielkosc 1/4 Odltarford a zżera klatki jak smok.
PS. Sciagnijcie sobie mapke de_storm od Sledzia z HUB 5.
Nie wejdziecie na zaden inny server ale przynajmniej nie laguje rotfl
............................................ Sob Sty 11, 2003 6:24 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|