|
 |
Odpalenie karty zintegrowanej.
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Mister [anarchy|sq] Mister
 ::: 2739 :::
STEAM_0:1:6987721
|
Witam.
Otóż mam nie mam się czego czepić, a jako że mam z tyłu komputera 6 wejść na głośniki etc. które nie działają, pomyślałem sobie żeby to naprawić/zrobić.
Otóż okazało się że moja płyta główna posiada zintegrowaną kartę dźwiękową (Realtek HD Audio) do której owe wejścia należą.
Dotychczas głośniki/słuchawki podłączałem do mojego Creative SB Audigy, jednak on posiada 4 wejścia i gdy chce zmienić ze słuchawek na głośniki muszę wskakiwać pod biurko (WŁASNE!), co jest bardzo niewygodne jeżeli potrzebuje głośniki tylko na chwile .
Pomyślałem więc sobie że pewnie nie zainstalowałem do niej sterowników, więc wyciągnąłem moje zakurzone pudełeczko z wszystkimi dokumentami/sterownikami/kablami do komputera i zainstalowałem sterownik audio z cd do płyty głównej (chyba dobry, pisało że pod Viste, a ja używam właśnie Visty ).
A więc zainstalowałem sterowniki Realtek, reset kompa i nic nie działa...
Myślę sobie, pewnie trzeba w panelu konfiguracji ustawić, a więc pomykam tam, sprawdzam ustawienia dźwięku - jest to co było, nic nowego, wszystko podpisane pod SB Audigy, hmmm, zobaczmy menadżer urządzeń czy cuś tam wykrywa - w kontrolerach dźwięku tylko karta Creatvie'a ... Więc próbuję ręcznie dodać Realtek'a - w końcu znalazłem właśnie Realtek HD Audio, dałem by dodał sprzęt, dodało ale napisało że nie daje pewności czy owy sprzęt będzie działał poprawnie.
No nic, sprawdzam - rzeczywiście dalej nie działa.
Poległem, nie wiem nawet czy w ogóle można tak zrobić by obie te karty działały razem, chciałbym sobie po prostu programikiem przełączać ze słuchawek na głośniki bez wskakiwania pod biurko .
Z góry dziękuje. 
............................................ Pią Kwi 30, 2010 3:35 pm
|
|

|
sleep c18 | Sharon
 ::: 4704 :::
STEAM_0:1:2083247
|
u mnie Realetak działa z najnowszymi sterownikami bez zarzutu, wcześniej miałem problemy, ale wina leżała po stronie starych sterowników zainstalowanych z z płyty.
............................................ Pią Kwi 30, 2010 3:48 pm
|
|

|
|
Odinstaluje te stare i zainstaluje nowe ze strony producenta - zobaczymy.
Ale nie ma żadnego problemu w tym że mam podłączona inną, "indywidualną" kartę Creative SB Audigy?
............................................ Pią Kwi 30, 2010 3:52 pm
|
|

|
beamer Trojdupny
 ::: 1159 :::
STEAM_0:0:2073018
|
Dwie karty jednocześnie to nie problem, sam kiedyś tak działałem (creative jako wyjście, realtek na wejście).
Nowe sterowniki powinny załatwić sprawę...
............................................ Pią Kwi 30, 2010 5:32 pm
|
|

|
|
Nowe sterowniki niestety nic nie dały, Głośniki są podłączone, ale nic nie działa, w ustawieniach też nie ma nic z Realteka.
............................................ Sob Maj 01, 2010 6:03 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|