|
 |
Taki maly problemik.
|
 |
h34t
 ::: 588 :::
STEAM_0:1:4087338
|
Pisze bo moze ktos spotkal sie z podobnym i wie jak go rozwiazac Mianowicie, na wszystkim mapkach gdzie jest woda po wejsciu do niej automatycznie psuje mi sie glosik, pojawia sie niesamowite echo i zostaje dopoki nie zresetuje cs'a. Jakos sie juz z tym nauczylem grac ale jest to dosc denerwujace i zaczyna mnie draznic. Pewnie rozwiazanie problemu jest banalne, jak ktos wie co to moze byc to prosze napisac, config'a tykalem sie tylko raz jak zaczynalem grac w 1.6 i od tamtej pory nawet standardowego nick'a "lol" nie zmienilem Na komendach itp za bardzo sie nie znam a pewnie w tym tkwi problemik. Z gory thx!
Wstawie jeszcze cfg, jakby ktos mial chwile i ochote to moze looknie:
cfg
............................................ Pią Lis 19, 2004 7:38 am
|
|

|
lonik inż. lonik
 ::: 2776 :::
STEAM_0:1:581489; STEAM_0:0:1171840
|
mialem podobny problem w CS 1.5 czasem wlasnie bywalo tak ze sie wlaczalo takie dziwne echo ale wystarczylo wlaczyc od nowa gre i po sprawie. Stopsound nic nie dawal, owszem dzwieki wylaczal/przerywal ale echo zostalo...
............................................ Nie Lis 21, 2004 12:46 am
|
|

|
Zszywa3 dziewczyna z PRLu
 ::: 2457 :::
STEAM_0:0:240204
|
Hmm, echo to bylo na przyklad na siege'u (taka fajna mapka jakby ktos nie wiedzial ). I rzeczywiscie nic nie pomagalo tylko restart cs'a. Ale o przypadku z woda osobiscie nic nie slyszalem... Sprobuj ustawien standardowych w csie (mowisz, ze cos tam z configiem robiles, wiec to moze o to chodzi). A moze to wina samej karty dzwiekowej? Ja bym na Twoim miejscu sterowniki przeinstalowal albo poszukal jakichs innych - nastepny krok po sprawdzeniu ustawien standarsowych.
............................................ Nie Lis 21, 2004 1:00 am
|
|

|
h34t
|
Oki sciagam instalke steam + cs 1.6, zobaczymy czy pomoze. Przeinstalowalem stery na najnowsze ale nic nie pomoglo, karte muzyczna mam wbudowana na plycie (Abit NF7-S ), z tego co pamietam karta jest bardzo dobrej jakosci. Cfg sie za bardzo nie bawilem, tylko wtedy jak pierwszy raz gralem w 1.6 a pozniej juz nie ruszalem, ale sprawdze na "czystym" cfg po reinstalce, moze akurat pomoze 
............................................ Nie Lis 21, 2004 2:44 am
|
|

|
Bolo lol
 ::: 355 :::
|
Zszywa3 napisał: |
Hmm, echo to bylo na przyklad na siege'u (taka fajna mapka jakby ktos nie wiedzial ). I rzeczywiscie nic nie pomagalo tylko restart cs'a. Ale o przypadku z woda osobiscie nic nie slyszalem... Sprobuj ustawien standardowych w csie (mowisz, ze cos tam z configiem robiles, wiec to moze o to chodzi). A moze to wina samej karty dzwiekowej? Ja bym na Twoim miejscu sterowniki przeinstalowal albo poszukal jakichs innych - nastepny krok po sprawdzeniu ustawien standarsowych. |
eee a pro po i siege i echa to było tak ze jak zmieniała się mapka to echo zostawało gdzieś kiedyś czytałem a w zasadzie widziałem ten skrypt żeby to echo znikało podobno prawda, ale sam nie testowałem
:lol: 
............................................ Nie Lis 21, 2004 3:02 am
|
|

|
h34t
|
To jak masz gdzies ten skrypcik to poratuj mnie Jak reinstall nie pomoze to wtedy mozna by go wyprobowac 
............................................ Nie Lis 21, 2004 3:07 am
|
|

|
jury [BORG] Boq'ta
 ::: 4674 :::
STEAM_0:1:227154
|
h34t ja mam tak na siege
jak sie echo wlaczy to zeby je wylaczyc musze
alt+tab wyjsc do windows i w programie od karty
dzwiekowej zastopowac wszystkie efekty
mam sb live pierwsza edycja
mialem ten problem w 1.5 mam i w 1.6
............................................ Nie Lis 21, 2004 12:33 pm
|
|

|
Bolo lol
|
Przykro mi wtedy to ja sobie latałem po różnych stronkach i przypadkiem na to trafiłem
............................................ Nie Lis 21, 2004 4:57 pm
|
|

|
wlodek polish^mi
 ::: 1511 :::
STEAM_0:1:678316
|
h34t napisał: |
To jak masz gdzies ten skrypcik to poratuj mnie Jak reinstall nie pomoze to wtedy mozna by go wyprobowac  |
napisz na boardzie cs.pl moze tam cos bede miec - wiecej osob tam wchodzi
............................................ Nie Lis 21, 2004 6:38 pm
|
|

|
h34t
|
Reinstalka cesa i driverow nie pomogla wiec poszukalem odpowiedzi na zagraniczynym boardzie, jest kilka rozwiazan ale w przypadku problemu z echem i woda mi nie pomaga. Jedyne co dziala u mnie i zatrzymuje to echo ktore jest po wejsciu do wody to wylaczenie EAX (s_eax "0") z tym ze jakos inaczej sie gra jak to wylaczylem wiec wrocilem do poczatkowych ustawien I tak problem pojawia sie raz na kilka mapek wiec niech juz tak zostanie, a jak juz sie pojawi to pomoglo mi rozwazanie jurego mianowicie:
jury napisał: |
h34t ja mam tak na siege
jak sie echo wlaczy to zeby je wylaczyc musze
alt+tab wyjsc do windows i w programie od karty
dzwiekowej zastopowac wszystkie efekty
mam sb live pierwsza edycja
mialem ten problem w 1.5 mam i w 1.6 |
Nie wiem czy dziala na siege ale w moim przypadku pomaga takze big thx jury i reszcie for help :piwo:
A z tego co pisali na tamtym boardzie problem siege i innych mapek na ktorych jest echo rozwiazuje:
Cytat: |
in console: room_type 0 |
lub jeszcze takie cos:
Cytat: |
This script works really good, you might need to adjust some of the binds to your pleasure.
//stop echo
alias stopecho "room_delay 0;room_feedback 0;room_left 0;room_lp 0;room_mod 0;room_off 1;room_refl 0;room_size 0;room_type 0"
bind "a" "+moveleft;stopecho"
bind "d" "+moveright;stopecho"
bind "s" "+back;stopecho"
bind "w" "+forward;stopecho;slot10"
bind "MOUSE1" "+attack;stopecho"
bind "q" "+attack2;stopecho"
bind "SPACE" "+jump;stopecho"
|
P.S. Pewnie bolo ten skrypcik miales na mysli 
............................................ Pon Lis 22, 2004 8:50 am
|
|

|
jury [BORG] Boq'ta
 ::: 4674 :::
STEAM_0:1:227154
|
h34t ja gram na wylaczonym eax
a na wlaczonym a3d
............................................ Pon Lis 22, 2004 12:46 pm
|
|

|
h34t
|
jury napisał: |
h34t ja gram na wylaczonym eax
a na wlaczonym a3d |
Probowalem przed chwila na wlaczonym a3d, jest lepiej niz na wylaczonym eax ale i tak jakos inaczej, wiec pozostaje na eax.
............................................ Pon Lis 22, 2004 2:35 pm
|
|

|
Bolo lol
|
Heat nie pamiętam całkiem możliwe ze to ten głowy nie dam
ps. testowałeś go ?
............................................ Pon Lis 22, 2004 3:40 pm
|