zaprzyjaznione fora                    

forum teczowe nutki   •                 
forum anarchy squad   •                 
forum unimatrix squad   •                 
forum serwera unimatrix   •                 
the foto borg collective   •                 

Index Rejestracja FAQ Użytkownicy Grupy Nasza strona  

Sieć LAN

Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 1

Kajot
(:

Vice Admiral
::: 7102 :::
Mam problem, a raczej chyba mam problem Bede mial w domu siec 2-komputerową. Chciałem odpalic CS'a i popykac z kolegą, ale nie wiem czy będzie on działał(CS, nie kolega ), gdyż na jednym kompie jest WIN XP a na drugim WIN 98. Ujednolicenie systemu nie wchodzi w grę. Czy CS będzie działał?? Jeśli nie to z góry proszę o jakąś łatkę do systemu albo wskazówki jak odpalic CS na 2 różnych systemach. Przy okazji: Czy jest jakas łatka żeby win98 widział dysk z win XP?? Czy wystarczy jak na kompie z XP walnę FAT partycję?? Z góry

T H X

PS. W sieciach ja nie uczony, wiec prosze o wyrozumialosc

Kodowanie poprawione

Ostatnio zmieniony przez Kajot dnia Pią Mar 04, 2005 6:39 pm, w całości zmieniany 1 raz

............................................
Pią Mar 04, 2005 6:26 pm

•  BORG Member
•  Clan Destructive Socks
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij email

dEx

Rear Admiral
::: 5659 :::
Zbanowany
Z tego co widzę masz problem z ustawieniem właściwego kodowania.

Wziąłem pod uwagę to, że w ustawieniach poprawnego kodowania też możesz nie być uczony i przygotowałem prostą instrukcję.

1. Włącz przeglądarkę, której używasz (IE)
2. Przejdź do menu "Widok"
3. Następnie do zakładki "Kodowanie"
4. Wybierz "Europa Środkowa (ISO)"

Proste, a przyjemność z czytania twoich wypowiedzi od razu będzie większa.

Pią Mar 04, 2005 6:35 pm

•  Clan STORM
•  Cytrynka18
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

Eravinor
rain

Administrator
::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
kj15 napisał:
Czy CS będzie działał?

Powinien. Rozumiem, ze masz na mysli dzialanie w sieci. Bo jesli bedzie dzialal offline na jednym i drugim systemie, to wystarczy zdolnosc komunikacji miedzy komputerami (TCP/IP).

kj15 napisał:
Czy jest jakas łatka żeby win98 widział dysk z win XP?? Czy wystarczy jak na kompie z XP walnę FAT partycję??

Zalezy jak chcesz widziec. Czy chodzi Ci o udostepnianie z jednego komputera na drugi? Czy fizycznie chcesz przegladac w Windowsie98 NTFS-a.

Pią Mar 04, 2005 8:02 pm

•  Administracja
•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan secforce
•  Head Admini
Odpowiedz z cytatem

Kajot
(:

Vice Admiral
Chcę przesyłać dane między komputerami, i nie wiem czy zmiana ktorejś z partycji na FAT wystarczy. Głownym założeniem sieci jest gra w CS ale chciałbym również udostępnić łącze do internetu no i przesyłać dane przez sieć a nie ciągle z CD latać po domu .

Aha, jaki ping jest średnio na LAN'ie?? W kafejce miałem większy na LAN'ie niz jak gram przez internet a to jest chyba lekka paranoja Na moich 2 kompach sa karty sieciowe 100, jaki powinien być ping w grze i od czego moze to zalezec oprocz szybkosci sieciówek??

Pią Mar 04, 2005 10:18 pm

•  BORG Member
Odpowiedz z cytatem

Eravinor
rain

Administrator
::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
kj15 napisał:
Chcę przesyłać dane między komputerami, i nie wiem czy zmiana ktorejś z partycji na FAT wystarczy.

Jezeli udostepnianie przez siec, to niezaleznie od systemu partycji (FAT/NTFS) dziala. Wystarczy wlaczyc obsluge sieci i udostepniania plikow/drukarek.

Cytat:
Aha, jaki ping jest średnio na LAN'ie?

Normalnie ping wynosi <10ms (a zwykle cos kolo 1ms). Ale zaleznie od kart i systemow (rozne raportowanie) miedzy 0 a 20 ms jest OK. I tak nie doswiadczysz roznicy.

Cytat:
W kafejce miałem większy na LAN'ie niz jak gram przez internet a to jest chyba lekka paranoja

Zalezy jaki ping. Jezeli po sieci lokalnej zwykly pakiet ICMP (ping), to faktycznie cos chyba nie tak. Ale w grze to normalka. Na LAN-ie nie uzyskasz nic ponizej 20ms (na ekranie pod tabem), a zwykle oscyluje kolo 40-60ms. Wszystko zalezy od wydajnosci serwera i ustawien serwer/klient. Bardziej rzeczywiste wyniki (samego polaczenia) mozesz uzyskac netgraphem. Pod tabem pokazuje ping z narzutem przetwarzania klatek na serwerze, wiec sila rzeczy przy dobrym laczu internetowym tego rodzaju ping nie bedzie sie roznil od LAN-owego.

Cytat:
Na moich 2 kompach sa karty sieciowe 100, jaki powinien być ping w grze i od czego moze to zalezec oprocz szybkosci sieciówek??

Szybkosc sieciowek nie ma duzego wplywu. Raczej jakosc/sterowniki/system. Inna sprawa, ze z szybkoscia czesto idzie jakosc (choc nie zawsze). No i kable oczywiscie. Jezeli komputery sa polaczone bezposrednio, to nie za bardzo co ma spowalniac. Jezeli cos wydaje sie nie dzialac, to zapusc cmd.exe -> ping (...). Ping w grze Ci nie wiele powie.

Pią Mar 04, 2005 10:53 pm

•  Administracja
•  Adults only
•  BORG Elite Member
•  BORG Member
•  Clan secforce
•  Head Admini
Odpowiedz z cytatem

Vigee
Wait For Me

Captain
::: 3234 :::
STEAM_0:0:112621
Mowisz tez ze chcesz zeby ten komputer ktoremu udostepniasz net ma miec internet... Skoro tak to powiedz jeszcze jaki masz internet (down.up load). Bo moze nie starczyc.

Sob Mar 05, 2005 8:44 am

•  Adults only
•  Clan ReserVoir Dogs
Odpowiedz z cytatem

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość

Kajot
(:

Vice Admiral
Mam Net24 Komfort, czyli 128/63 kb/s. Ale nie ma az takich ograniczen - oceniam szybkosc na jakies 200/150 kb/s bo Netia sie boi straty klientow jak zmniejszy szybkosc chyba

Sob Mar 05, 2005 1:17 pm

•  BORG Member
Odpowiedz z cytatem

Napisz nowy tematTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 1