|
 |
Ograniczenie upload (czy może download??)
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Kajot (:
 ::: 7102 :::
|
Witam!
Mam w domq 2 komputery i jak każdy zdrowo mylšcy człowiek w tej sytuacji połšczyłem je sięciš i zapuciłem CS'a Jest jeden problem. Gdy tworzę serwer i wybieram jakš niestandardowš mapę to drugi komputer cišga jš, ale bardzo powoli (5kb/s) Jak znieć to ograniczenie?? W końcu mam sieć 10MB/s wiec mapy powinny szybciej się pobierać. Please HELP!
PS. Nie wiem czy dobrze wybralem dział ale myle że jest do tego jaka komenda więc wstawiłem post tutaj.
:devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
............................................ Nie Mar 13, 2005 4:15 pm
|
|

|
Vigee Wait For Me
 ::: 3234 :::
STEAM_0:0:112621
|
Najlepiej (skoro masz LANa) to skopiuj katalog z mapami
A co do tematu to: i to i to.
cl_downloadrate (jesli dobrze napisalem)
i cl_uploadrate - jakos tak to bylo,
to komendy odpowiadajace za przesyl danych.
............................................ Nie Mar 13, 2005 5:32 pm
|
|

|
Eravinor rain
 ::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
|
Sciaganie przez serwer zawsze bedzie strasznie wolne. Mozesz postawic sobie lokalny serwer FTP/HTTP z mapami, ale chyba po prostu najlatwiej przegrac pliki.
............................................ Nie Mar 13, 2005 6:01 pm
|
|

|
Kajot (:
 ::: 7102 :::
|
hehe zapomnialem dodac ze nie moge przesylac plikow bo win98 nie widzi chyba dyskow ntfs spod xp rzeczywiscie troche by to bylo bez sensu przez cs'a sciagac mapy jak jest lan, ale w tym przypadku jakis sens to ma zreszta nie wiem jaki to problem z przesylem danych jezeli przesylu ntfs - fat to jakim cudem cs sobie daje rade?? ale to nie jest mi wlasciwie potrzebne wiec jak na razie
THX za te 2 komendy :devil: :devil: :devil:
............................................ Nie Mar 13, 2005 9:55 pm
|
|

|
Vigee Wait For Me
 ::: 3234 :::
|
Hm... to wiesz co ? Skoro nie widzisz spod 98se plików na XP to zrób to w drugą mańke W 98 daj możliwość wgrywania plików przez otoczenie sieciowe i wejdz spod XP i wgraj mapy Nie wierze że sie nieda 
............................................ Nie Mar 13, 2005 10:00 pm
|
|

|
Eravinor rain
 ::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
|
Brak mozliwosci przesylania Win98 <-> WinXP jest bledem w konfiguracji. Popatrz dokladnie, co i w jaki sposob udostepniasz. Normalnie nie powinno byc klopotow, bo systemy plikow nie maja tu nic do gadania.
............................................ Nie Mar 13, 2005 11:24 pm
|
|

|
AdiQ
 ::: 1158 :::
|
Vigee napisał: |
Najlepiej (skoro masz LANa) to skopiuj katalog z mapami
A co do tematu to: i to i to.
cl_downloadrate (jesli dobrze napisalem)
i cl_uploadrate - jakos tak to bylo,
to komendy odpowiadajace za przesyl danych. |
Na serwerze musi ustawić prędkości wysyłania: sv_uploadrate chyba się nazywa. Sam klient nic nie zdziała jak go serwer przycina.
............................................ Pon Mar 14, 2005 6:58 am
|
|

|
M@d Bob
 ::: 2496 :::
STEAM_0:0:1818936
|
TCP/IP wymyślili wojskowi, bo marynarka, lotnictwo i piechota miały INNE rodzaje komputerów (kto inny wygrał przetargi na dostawę).
Rodzaj systemu plików na dyskach nie ma tu znaczenia, bo przez TCP/IP możesz przesyłać pliki z Windy na Linuxa a nawet Maca ...
Pogrzeb w konfiguracjach, udestępnieniach itd.
BTW łatwiej się z XP dostać na W98 niż odwrotnie.
Jak w otoczeniu sieciowym nie widzisz drugiego kompa to daj "znajdź" i nazwa drugiego kompa.
Często wtedy okazuje się, że to co niby niemożliwe staje się możliwe
BTW2 - a pamietałeś o udostępnieniu?
BTW3 - INNE: wypal płytkę, ściągnij mapy z netu, użyj pen-drive, przełóż dysk z tego kompa co ma 98 na ten co ma XP ... itd
............................................ Sro Mar 23, 2005 3:51 pm
|
|

|
pafiq
 ::: 1442 :::
|
kj15 napisał: |
sieć 10MB/s |
Masz siec 10 mega ?? Dziwne ja mam 1 mega 
............................................ Sro Mar 23, 2005 4:41 pm
|
|

|
GunloK
 ::: 1160 :::
STEAM_0:0:438494
|
oj pafiq pafiq przesyl danych ja np. mam 100mbit. Odpowiedni kabel + odpowiednia karta sieciowa ( to jest standart ). On nie wspomina o szybkosci lacza 
............................................ Sro Mar 23, 2005 5:07 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|