|
 |
net_graph działa źle ;/;/
|
 |
  |
Strona 1 z 1
|
Kajot (:
 ::: 7102 :::
|
Nie wiem czy problem jest w dobrym dziale, ale tytul "porady i pomoc" wydaje mi sie ok Gdyby cos bylo jednak nie w porzadku, prosze moda o przeniesienie topic'u
Problem jest następujący:
Mam w domq sieć LAN i gdy w CS'ie włączam net_graph 3, to zamiast pingu do serwera pokazuje się ping do drugiego komputera Bo niemozliwe zebym mial na serverku asterowym pinga 1-3 ms Problem pojawia sie tylko przy włączonym drugim kompie HELP!!
Jak zwykle - z góry THX 
............................................ Sro Maj 25, 2005 5:27 pm
|
|

|
x!dex makuS, P@N D@LN
 ::: 270 :::
STEAM_0:0:824424
|
wcisnij tabulator i masz ping podany 
............................................ Sro Maj 25, 2005 9:58 pm
|
|

|
R0n!c roll
 ::: 1800 :::
STEAM_0:0:6199187
|
Ostatnio też miałem taki ping (w/g net_graph 3) na Asterach, ale teraz jest już dobrze.
............................................ Sro Maj 25, 2005 11:04 pm
|
|

|
dEx
 ::: 5659 :::
Zbanowany |
kj15 napisał: |
Nie wiem czy problem jest w dobrym dziale, ale tytul "porady i pomoc" wydaje mi sie ok  |
Jest w złym dziale. "Porady i pomoc. Wszelkie problemy nie związane z Counter-Strike'em".
............................................ Czw Maj 26, 2005 5:49 am
|
|

|
Kajot (:
|
Dragunov napisał: |
Nie wiem czy problem jest w dobrym dziale, ale tytul "porady i pomoc" wydaje mi sie ok  |
Jest w złym dziale. "Porady i pomoc. Wszelkie problemy nie związane z Counter-Strike'em". |
hmm... ale lepszego miejsca nie ma
A co do pinga: ja jednak bym sie upierał zeby mi net_graph pokazywało pinga a nie pod tabulatorem ma ktos jakies pomysly?? 
............................................ Czw Maj 26, 2005 9:36 am
|
|

|
dEx
 ::: 5659 :::
Zbanowany |
Jest w złym dziale. "Porady i pomoc. Wszelkie problemy nie związane z Counter-Strike'em". |
hmm... ale lepszego miejsca nie ma  |
Oj, nie chcę się czepiać, ale wydaje mi się, że tego typu posty powinny trafiać tutaj. Przyznaję, że opis tego działu wielu może mylić. W przeszłości istniało kilka działów, gdzie trafiały najróżniejsze tematy związane z komendami, configami, aliasami, skryptami, skinami, Steam-em, botami, itd. Następnie wszystko zebrano do jednego działu i nazwano go "Forum serwisu Counterstrike". Jako objaśnienie napisano dodatkowo "wszelkie sprawy dotyczące naszego serwisu o Counterstrike" (c) Karbulot. Świetny pomysł, a jeszcze lepsze wykonanie. Polak (nawet za granicą) potrafi. :lol:
............................................ Pią Maj 27, 2005 12:27 am
|
|

|
Kajot (:
|
no to przepraszam. Kolejne takie topic'i bede umieszczac tam 
A póki co to chyba wiem o co chosi - on mi tego ping WCALE nie podaje. Tzn. jak mam ustawione cl_updaterate 10 to wogóle mi tego ping anie podaje i cokolwiek wyswietla tylko wtedy gdy mam choke i loss (wtedy pokazuje pinga ok 30-40 choc mam naprawde (pod tab) 288 )
............................................ Pią Maj 27, 2005 8:38 am
|
|

|
pafiq
 ::: 1442 :::
|
mi tez nie pokazuje przez ta komende ale jest spoko klikam tab i tyle 
............................................ Pią Maj 27, 2005 8:50 am
|
|

|
Kajot (:
|
pafiq napisał: |
mi tez nie pokazuje przez ta komende ale jest spoko klikam tab i tyle  |
a ja wolalbym miec na net_graph a wiec czy to jest noremalny ze przy cl_updaterate 10, rate 9999, cl_cmdrate 17 nie pokazuje net_graph mojego pinga??
PS. Odkad zmieniłem cl_cmdrate na 17, mam o polowe niższy ping 
............................................ Pią Maj 27, 2005 9:05 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
W przeszłości istniało kilka działów, gdzie trafiały najróżniejsze tematy związane z komendami, configami, aliasami, skryptami, skinami, Steam-em, botami, itd. Następnie wszystko zebrano do jednego działu i nazwano go "Forum serwisu Counterstrike". Jako objaśnienie napisano dodatkowo "wszelkie sprawy dotyczące naszego serwisu o Counterstrike" (c) Karbulot. Świetny pomysł, a jeszcze lepsze wykonanie. Polak (nawet za granicą) potrafi. :lol: |
Ano bylo to podzielone, ale zebralem do kupy na sugestie Holy'ego. Wiekszosc dzialow miala doslownie po 3-4 posty a ludzie sie skarzyli ze board jest dlugi jak srajtaśma.
BTW, a gdzie net_graph pokazuje ping? Bo ja widze tylko FPS-y, pakiety przy- i wychodzace oraz lossy i choki.
............................................ Pią Maj 27, 2005 9:40 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
no to przepraszam. Kolejne takie topic'i bede umieszczac tam 
A póki co to chyba wiem o co chosi - on mi tego ping WCALE nie podaje. Tzn. jak mam ustawione cl_updaterate 10 to wogóle mi tego ping anie podaje i cokolwiek wyswietla tylko wtedy gdy mam choke i loss (wtedy pokazuje pinga ok 30-40 choc mam naprawde (pod tab) 288 ) |
Aaaa o to chodzi? Jesli obok FPS-ow nic nie masz, znaczy to ze jest OK. Bo to co pokazywalo to nie byl wcale ping. Klopl by ci to lepiej wytlumaczyl.
............................................ Pią Maj 27, 2005 9:42 am
|
|

|
Kajot (:
|
ahaaaa, a to dzieki za informacje bo ja myslalem ze tam powinien byc ping lol, kiedys jak zaczynalem gre to jak gralem na takim serverku petrus-torun to mi sie pokazywało tam 80 (a takiego tam mam ping ) i to mnie zmyliło. W takim razie mam ostatnie pytanie: co to jasnej ciasnej pokazuje ten net_graph obok FPS?? Bo w koncu nie wiem. 
............................................ Pią Maj 27, 2005 11:06 am
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
|
To sa jakies pakiety strat czy cos takiego. Ja tez kiedys myslalem, ze to pingi. Ale klopl mi wyjasnil, ze jak tam cos jest to zle. A jak nic nie ma, to znaczy ze dobrze. Zreszta sam zauwazylem, ze przy cl_updaterate 30-50 mialem spore chocki, nawet po 50 i wiecej, zas przy ustawieniu cl_updaterate na 10 spadly mi do 0.
............................................ Pią Maj 27, 2005 11:26 am
|
|

|
Eravinor rain
 ::: 2534 :::
STEAM_0:0:1918763
|
Wy chyba mowicie o dwoch roznych rzeczach. Loss/choke a czas przesylu to rozne rzeczy. Kiedys byl dobry artykul o net_graphie, jak go znajde, to zapodam.
............................................ Pią Maj 27, 2005 2:25 pm
|
|

|
  |
Strona 1 z 1
|
|