|
 |
Podmiana ryku silnika w CS
|
 |
Kajot (:
 ::: 7102 :::
|
Jak chyba wszyscy wiecie, gdy gra sie na anarchii na mapach z samochodami (zb. cart_attack) ryk samochodów zupelnie zaglusza rozmowy i muzyki... Ktore pliki podmienic na cisze zeby zamiast ryku silnikow samochodów w CS nie slyszec nic? i w sumie wala mnie wszystkie soundchecki itp poki nie ma tego na anarchii a byloby to bardzo wygodne, bo mi uszy odpadaja na takich mapach 
............................................ Sro Sie 03, 2005 6:37 pm
|
|

|
orc
 ::: 134 :::
STEAM_0:0:3063576
|
Wpisz sobie w konsoli 'stopsound' i przestanie byc je slychac . Ja mam binda na TAB'ie:
bind "TAB" "+showscores;timeleft;stopsound'
Po wcisnieciu TAB'a pokazuje sie scoreboard, pokazuje sie ile czasu do konca mapy i wlasnie wylaczaja sie dzwieki .
............................................ Czw Sie 04, 2005 12:15 pm
|
|

|
koOmbinerQa nerka
 ::: 2732 :::
|
stop sound pomoże ci na 1 sekunde a jeśli jedziesz samochodem dźwięk się "odnawia" więc ta komenda jest z dupy 
............................................ Czw Sie 04, 2005 1:10 pm
|
|

|
Kajot (:
|
ja mam stopsound jak nacisne rolke, ale jak powiedział kombinerka - w tym wypadu stopsound jest do dupy 
............................................ Czw Sie 04, 2005 1:14 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Hmmm, ciekawe czy usuniecia albo podmianki plikow wave na serwie na puste cos by zmienilo. Naturalnie o ile gracze by usuneli swoje.
............................................ Czw Sie 04, 2005 1:39 pm
|
|

|
Kajot (:
|
no to wlasnie sie pytam o ktore to pliki chodzi w koncu sound checka nie ma na serwerze to nawet moglby byc na serwerze ten pliczek, wszystko jedno (chyba) ale u graczy powinien byc podmieniony. i wtedy byloby ok na tych mapach 
............................................ Czw Sie 04, 2005 3:41 pm
|
|

|
koOmbinerQa nerka
 ::: 2732 :::
|
nie ma co mieszać bo na serwa nikt nie wejdzie, będą mieć komunikaty w stylu:
"Your blabla is diferent from the server" czy jakoś tak, wiadomo o co chodzi.
............................................ Czw Sie 04, 2005 4:19 pm
|
|

|
boolus cienki bolek
 ::: 2810 :::
|
orc napisał: |
Wpisz sobie w konsoli 'stopsound' i przestanie byc je slychac . Ja mam binda na TAB'ie:
bind "TAB" "+showscores;timeleft;stopsound'
Po wcisnieciu TAB'a pokazuje sie scoreboard, pokazuje sie ile czasu do konca mapy i wlasnie wylaczaja sie dzwieki . |
Nie wiem jak inni ale ja za czesto naciskam tab i miałbym co chwile komende timeleft co by mnie denerwowało więc to odpada chyba
............................................ Czw Sie 04, 2005 4:41 pm
|
|

|
dEx
 ::: 5659 :::
Zbanowany |
Ja ze swojej strony dodam, że niektóre manipulacje dźwiękami, skinami, itp. mogą być potraktowane jako cheaty. W końcu niektóre dźwięki mogą dla niektórych być słyszalne w całości (w formie oryginalnej), zaś dla innych są już słyszane innaczej, bądź w ogóle. Nie wydaje się Wam, że jest to nieuczciwe? W istocie dźwięki nie istnieją jedynie jako dodatek, ale czasem są implementowane celowo tak, aby wyrównać rozgrywkę, bądź też utrudnić rozgrywkę drużynie mającej większe szanse po jednej ze stron.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez dEx dnia Czw Sie 04, 2005 8:44 pm, w całości zmieniany 1 raz
............................................ Czw Sie 04, 2005 5:11 pm
|
|

|
Kajot (:
|
dragunov, a ty znowu widzisz czity... lol? to ze nie bede slyszec samochodu to czit! TOZ TO BLOGOSLAWIENSTWO I SPOKOJ DLA MYCH USZU a nie czit. Bo w sumie to nie uslysze przez to ze ktos nadjezdza
A podmienione dzwieki nie uniemozliwia wejscie na serwery BORG. Ja podmieniłem sobie intro BORG bo bylo za dlugie i za glosne - bylo ok, nic mnie nie wyrzucało anie sie nie pultało I mam nadzieje ze za podmienienie intra/odglosu samochodu nie trafie na BL
Pozdrawiam
............................................ Czw Sie 04, 2005 6:51 pm
|
|

|
dEx
 ::: 5659 :::
Zbanowany |
kj15 napisał: |
I mam nadzieje ze za podmienienie intra/odglosu samochodu nie trafie na BL  |
Nigdy nic nie wiadomo. Zdecyduj w zgodzie z własnym sumieniem (i uszami ), czy rzeczywiście chcesz grać ze zmodyfikowanymi\usuniętymi dźwiękami. 
............................................ Czw Sie 04, 2005 8:47 pm
|
|

|
AMI c18 | Valkyria
 ::: 8163 :::
|
szybsze od usuwania dzwiekow jest wylaczenie glosnikow :lol:
............................................ Czw Sie 04, 2005 9:06 pm
|
|

|
boolus cienki bolek
 ::: 2810 :::
|
Dragunov napisał: |
Ja ze swojej strony dodam, że niektóre manipulacje dźwiękami, skinami, itp. mogą być potraktowane jako cheaty. W końcu niektóre dźwięki mogą dla niektórych być słyszalne w całości (w formie oryginalnej), zaś dla innych są już słyszane innaczej, bądź w ogóle. Nie wydaje się Wam, że jest to nieuczciwe? W istocie dźwięki nie istnieją jedynie jako dodatek, ale czasem są implementowane celowo tak, aby wyrównać rozgrywkę, bądź też utrudnić rozgrywkę drużynie mającej większe szanse po jednej ze stron.
Pozdrawiam. |
Dlatego na turniejach gra się na standardowych skinach, dźwiękach etc.
Ja gdy przeczytałem nazwe tematu pomyślałem o tuningu samochodowym zmiana ryku silnika ale w csie.... 
............................................ Czw Sie 04, 2005 9:14 pm
|
|

|
Karbulot Chief O'Brien
 ::: 33327 :::
STEAM_0:1:204232
|
Wczoraj testowalem kilka nowych mapek na Anarchie. Byly samochody, byl ryk silnikow - a mapa skladala sie tylko z jednego pliku BSP. I gdzie tu teraz szukac dzwiekow?
............................................ Pią Sie 05, 2005 7:32 am
|
|

|
Azrael Elo ziom ;]=
 ::: 1889 :::
|
Przesłuchałem wszystkie dzwięki w csie ktore udalo mi sie odszukać przez ctrl+f *.wav Niestety nie bylo nic podobnego do ryq silnika czy cos w tym rodzaju. Chyba trzeba pogrzebać gdzie głębiej, ja bynajmniej sie na tym juz nie znam.
Pozdrawiam.
............................................ Pią Sie 05, 2005 7:57 am
|
|

|
|